6700XT - 12400F olmak üzere DDR5 bir sistemim var. Önceki GPU 3060 olduğu için 27" FHD bir monitör almıştım. Memnunum aslında fakat AFMF ve FSR teknolojileri sayesinde (Lossless Scaling'de eklenebilir) bu kartla bazı oyunlarda 4K 60 FPS alınabildiğini gördükten sonra çözünürlük artırma ihtiyacı duydum. Sizce eldeki monitörü satıp 2K monitöre geçmeli miyim yoksa şu anki monitörü elde tutup ikinci monitör olarak (hikâyeli oyunlar için) 4K 60Hz bir monitör alınır mı? Güncel monitörüm HP X27.
4K saçmalık. Ben olsaydım da 2K'ya geçmezdim. 6700XT yeterli denemez. Arkadaşların dediklerine ek olarak yeni bir GPU'ya geçmeyi düşünüyorsan o an kendini dara sokmamak ve şu an uyguna almak açısından yine de alınabilir tabii.

Bu kartın çeşitli hokkobazlıklarla 4K rahat olduğunu söylemek tamamen mantık dışı. Scalling teknolojleri hiçbir zaman saf güç kadar yeterli olmayacaktır kaldı ki bahsettiğiniz 3. taraf yazılımı gecikme ekleyerek sahte FPS gösteriyor bu şekilde 60 FPS rahat aldığını söylemek imkansız bir durum evet FPS 60 gözüküyor fakat oyun deneyimi 30 FPS seviyesinde yer yer daha aşağıda kalıyor. FSR teknolojisi bile bence hala yeterli değil. AFMF2 her ne kadar gelişme kaydetse bence de yeterli değil. RX 6700XT 4K olması tamamen hayal ürünüdür kısa vadede 2K uzun vadede 1080p ekran kartı olacaktır. Gereksiz masraf yapmanızı tavsiye etmem. Elinizdeki kart RTX performansında 3060 ile aynı düzeyde olduğunu da belirteyim.

Bu kartın çeşitli hokkobazlıklarla 4K rahat olduğunu söylemek tamamen mantık dışı. Scalling teknolojleri hiçbir zaman saf güç kadar yeterli olmayacaktır kaldı ki bahsettiğiniz 3. taraf yazılımı gecikme ekleyerek sahte FPS gösteriyor bu şekilde 60 FPS rahat aldığını söylemek imkansız bir durum evet FPS 60 gözüküyor fakat oyun deneyimi 30 FPS seviyesinde yer yer daha aşağıda kalıyor. FSR teknolojisi bile bence hala yeterli değil. AFMF2 her ne kadar gelişme kaydetse bence de yeterli değil. RX 6700XT 4K olması tamamen hayal ürünüdür kısa vadede 2K uzun vadede 1080p ekran kartı olacaktır. Gereksiz masraf yapmanızı tavsiye etmem. Elinizdeki kart RTX performansında 3060 ile aynı düzeyde olduğunu da belirteyim.

6700 XT'nin 4060 ti ile yarışması dışında sorun göremedim.

Evet 4K için yetersiz ama o kadar da gömmeye gerek yok.

Gömdüğüm bir durum yok RX 6700XT RTX performansı RTX 3060 ile kafa kafaya gelecekte 1080p kartı şimdi 2K kartı dedim nerede yermişim olanı söyledim.
Saf kas gücü olarak 3060'ı tokatlıyor 6700XT. Ayrıca oyunlarda Ray Tracing kullanan birisi değilim. Çok fazla FPS düşürdüğünden dolayı Ray Tracing genelde üst düzey kartlarda kullanılıyor zaten. 6700XT ve 3060 için RTX karşılaştırması yapmanız biraz mantıksız olmuş. Özellikle online FPS oyunlarında kimse kullanmıyor RTX.

Ha önceki yorumunuza hak veriyorum fakat ben zaten 4K için biçilmiş kaftan bir kart demedim :D Giriş seviyesi olduğunu biliyorum ancak orta-yüksek ayarlarda günümüz için çoğu oyunda 60 FPS verebiliyor bu kart. AFMF'nin de dediğiniz gibi sahte FPS artırma olayı yok bu arada. Gerçekten fark ettiriyor. Sadece geliştirilmesi gereken bir teknoloji hâlâ bir çok eksiği bulunmakta.

Saf güçle ilgili bir şey demedim zaten. O zaman bende şöyle bir şey söyleyeyim tabii ki kullanıcıya göre değişir fakat RTX 3060 ile 1080p 60 FPS oyun oynarken akıcı bir şekilde yayın açabilirsin ama RX 6700XT ile 1080p 60FPS yayın açamazsın nerede kaldı saf güç :) Sabahtan akşama kadar oyun oynayıp başka bir şey ile ilgilenilmeyecekse elbette alınabilir. (x264)

Son düzenleme: