7 Days to Die oynarken i5 13500H 100 dereceyi görüyor

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan EmirElibol
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi
  • Mesaj Mesaj 29
  • Görüntüleme Görüntüleme 871
  • Etiketler Etiketler
    işlemci
Makaleler
3
Yer
İstanbul
Birçok oyunda 75 derece üstlerini hiç görmeyen işlemcim bu oyunda çok ısınıyor. Grafikleri en yükseğe çekip 2 saat kadar oynadığımda Core Temp'de 100 dereceyi görüp oyunu kapattım. Ekran kartı en fazla 60 civarlarına çıkıyor yani onda sorunum yok. Bu oyunla ilgili benzer bir durum yaşayan var mı?

RTX 4060 mobil, i5 13500H.

Benim ekran kartı ısınmıyor çok şükür. Sadece işlemci deliriyor. @1589
@3881 grafikleri ful ayarlayıp uzun süre oynayınca biraz zorlandı. Normalde 80 derece civarlarında gezerdi.
@Kedicik güç ayarlarindan performans modu seçtim. Belki FPS'i sabit tutabilmek için zorlamıştır işlemciyi.
Turbo Boost kapatıp deneyin. FPS düşmüyorsa kapatmak da sakınca yok.

@3881 Grafikleri ful ayarlayıp uzun süre oynayınca biraz zorlandı. Normalde 80 derece civarlarında gezerdi.
@Kedicik Güç ayarlarindan performans modu seçtim. Belki FPS'i sabit tutabilmek için zorlamıştır işlemciyi.
Oyunda dünya oluşturduğunuzda, dünyanın boyutunu ne yapıyorsunuz?

@3881 Grafikleri ful ayarlayıp uzun süre oynayınca biraz zorlandı. Normalde 80 derece civarlarında gezerdi.
@Kedicik Güç ayarlarindan performans modu seçtim. Belki FPS'i sabit tutabilmek için zorlamıştır işlemciyi.

Grafik ayarlarını optimize etmek lazım biraz. Oyunda memory leak de var bu arada.

Toplu oynarken oyun, atıyorum arkadaşlarınız 1000 metre öteye gittiğinde orayı da RAM'e alıyor. Arkadaşlarınız dünyayı dolaştıkça belleğin de yavaş yavaş dolmaya başladığını fark ediyorsunuz. Sonra kaçınılmaz olarak takılmalar, FPS düşüşleri, en son da kapanma yaşanabiliyor.

Bunu engellemek için bir ayar vardı. Dynamic bilmem ne olması lazım onu kapatın.

Sorun şu ki oyunda optimizasyon namına hiçbir şey olmadığı için kapalı bir alana bile girseniz 60-70 FPS düşebiliyor.

@1589 Standart ilk gösterilen harita. 8km² galiba.
Benim arkadaşım en düşük ayarlara çekip 7 yıllık HP laptop'unda 15-20 FPS oynayarak keyif alıyor, termal macun da değişmemiş hiç alev topu oluyor laptop'u. Ne garip insanlar var 😃

7 days bol entityli bir oyun olduğu için işlemci kullanımı herkes için fazla olur, zombi AI'ı şu bu derken sonuç bu oluyor, bu tarz NPC AI'ının ciddi olması gereken oyunlarda hep bir optimizasyon sorunu olduğunu görürsünüz zaten, özellikle online oynuyor ve sunucu sizin bilgisayarınızda çalışıyorsa. Buradaki sorun 7 days to die oynarken işlemcinin 100 derece olması değil, işlemcinin herhangi bir ağır yüke girdiğinde 100 derece olması yani, ki bu da genel işlemci bakım yöntemleri ile çözülür. Daha kaliteli bir soğutucu, termal macun vb. bildiğiniz şeyler.

Sorun şu ki oyunda optimizasyon namına hiçbir şey olmadığı için kapalı bir alana bile girseniz 60-70 FPS düşebiliyor.

@1589 Standart ilk gösterilen harita. 8km² galiba.
İsterseniz hemen bende oyuna girip aynı map'i açayım, sıcaklık değerlerime bir göz atalım. Grafik ayarlarınızı da atarsanız muhteşem olur.

Geri
Yukarı Alt