Nefs İlmi

Üstün
Makaleler
81
Merhaba! 2 haftadır yavaştan ders çalışmaya başladım. İlk hafta sadece TYT matematik. Kitaplarım yeni geldiği için bu hafta da TYT fen.

Şimdi yeni başlamamın sebebi yan gelip yatmam değil. Bipolar ve ADHD beni baya zorlayan iki şey. Hani sadece bipolar ya da ADHD tek başına bir insanı zorlayabilirken ikisinin de olması ciddi sıkıntıydı.
Spora başladım. Spordaki disiplini kitap okumaya aktardım, kitap okuyabiliyorum artık düzenli olarak -eskiden motivasyon problemdi.
Şimdi de derse başladım. Yani spordan kazandığım disiplini derse aktarmaya başladım.

Sorum şu: Ben 4 yıldır ders görmüyorum. 9 aylık sürede tıp kazanabilir miyim? Yani birçok parametre var elbette. Ama çalışarak bu mümkün mü? Hani bir yerlerini de yırtsan gelmez durumu var mı? Bu arada hani başarısız bir öğrenci değildim. Bipolar 17 yaşımda tetiklenince başarı gitgide düştü.

@Testo Unit

Son düzenleme:
Bize en son deneme sınavında kaç net yaptığını kaç puan aldığını söylemen gerek. Başladığın yer, tabanın iyiyse neden olmasın. Taban çok aşağıdaysa mümkün değil. Tıp uzun vadeli bir çalışmanın sonucudur.

Hocam şuan mevcut olarak durumunuzu öğrenmemiz lazım ki ona göre yardımcı olalım. Temeliniz nasıl? Sıfır mısınız? Netleriniz nasıl?

Merhaba! 2 haftadır yavaştan ders çalışmaya başladım. İlk hafta sadece TYT matematik. Kitaplarım yeni geldiği için bu hafta da TYT fen.

Şimdi yeni başlamamın sebebi yan gelip yatmam değil. Bipolar ve ADHD beni baya zorlayan iki şey. Hani sadece bipolar ya da ADHD tek başına bir insanı zorlayabilirken ikisinin de olması ciddi sıkıntıydı.
Spora başladım. Spordaki disiplini kitap okumaya aktardım, kitap okuyabiliyorum artık düzenli olarak -eskiden motivasyon problemdi.
Şimdi de derse başladım. Yani spordan kazandığım disiplini derse aktarmaya başladım.

Sorum şu: Ben 4 yıldır ders görmüyorum. 9 aylık sürede tıp kazanabilir miyim? Yani birçok parametre var elbette. Ama çalışarak bu mümkün mü? Hani bir yerlerini de yırtsan gelmez durumu var mı? Bu arada hani başarısız bir öğrenci değildim. Bipolar 17 yaşımda tetiklenince başarı gitgide düştü.

@Testo Unit
10-15 saatlik çalışma temposuyla kazanabilirsiniz.

Birilerinin yaparsın yapamazsın demesini umursamaman gerek. Sana kendi örneğimi sunayım belki kafanda bir fikir oluşur.

20'de liseden mezun oldum, mezun olduğum sene ve ertesi sene sınava çalışmadım ve girmedim. İkinci girmediğim sınav sonrasında çalışmaya başladım ancak lisede de 4 sene boyunca hep devamsızlık yapmıştım ve derslerime çalışmamıştım, zaten üstünden 2 seneye yakın süre geçmişti. Yani bir şey hatırlamıyordum. 1 sene boyunca her gün saatlerce disiplinli bir şekilde çalıştım ve 12k da bir sıralama yaptım, her tıpa olmasa da tıp yazılabilecek bir sıralama. Yani yapılabilir. Zor mu zor ancak yapılabilir.

Son düzenleme:
Ben dün haberini aldım, kuzenim 4 senedir deniyordu tıp kazanmak için haberi dün geldi İstanbul da tıp fakültesini kazanmış. Neden 4 sene peki istediği bölümü istediği yerde okumak için. Her genç kardeşimizin yolu bahtı açık olsun herkes istediği bölümü en iyi şartlarda okur inşallah. Herkese bu zorlu süreçte başarılar diliyorum.

Kuzenim birde askeri okul da okumak istediği için de 4 sene uğraştı darısı sizin başınıza gençler. başarılar tekrardan.

Birilerinin yaparsın yapamazsın demesini umursamaman gerek. Sana kendi örneğimi sunayım belki kafanda bir fikir oluşur.

20'de liseden mezun oldum, mezun olduğum sene ve ertesi sene sınava çalışmadım ve girmedim. İkinci girmediğim sınav sonrasında çalışmaya başladım ancak lisede de 4 sene boyunca hep devamsızlık yapmıştım ve derslerime çalışmamıştım, zaten üstünden 2 seneye yakın süre geçmişti. Yani bir şey hatırlamıyordum. 1 sene boyunca her gün saatlerce disiplinli bir şekilde çalıştım ve 12K da bir sıralama yaptım, her tıpa olmasa da tıp yazılabilecek bir sıralama. Yani yapılabilir. Zor mu zor ancak yapılabilir.

Kişi çok zekidir algılaması anlaması çok iyidir ancak hiç çalışmıyordur.Hiç çalışmayan bu kişi mevcut potansiyelini harekete geçirerek tıp kazanır.
Ancak kişinin kapasitesi sınırlıysa ne yaparsa yapsın anlayamıyorsa 5 saat değil 15 saat de çalışsa çok fazla ilerleme şansı yok zaten limitlere gelmiş.
Konuyu açan arkadaş 1. örnekte bahsettiğim kişiyse tek sorunu disiplinli çalışmaksa bu yıl kazanmasa da seneye kazanır eninde sonunda istediğini yapar.

@Testo Unit

Marttaki özdrbir ayt fizik netim -0.5 idi.🙂 9 ayda her şeyini verdimi kazanırsın. Burda tüm gününü derse vermen lazım saatlerini değil.