Japonya kabul eder mi? Üniversite için. Değişim öğrencisi olarak da gitmek istiyorum lisedeyken üniversiteden önce.
Japonya'yı bilmiyorum hocam, yorum yapmam doğru olmaz.
Temel bilimler üstüne olan bölümler için İskandinav ülkeleri en iyi tercihler, fizîki mühendisliklerde Almanya en iyi ülke diyebiliriz eğitim bazında.
Görsel sanatlar gibi alanlarda İtalya en iyi ülkelerden birisi.
Psikoloji gibi bölümlerde Hollanda/Belçika/İsviçre/Fransa'daki çoğu okul çok iyi.
Bu ülkeler arasında Türkler için en uygun olan ülkeler Almanya ve İtalya ekonomi bazında.

Japonya'yı bilmiyorum hocam, yorum yapmam doğru olmaz.
Temel bilimler üstüne olan bölümler için iskandinav ülkeleri en iyi tercihler, fizîki mühendisliklerde Almanya en iyi ülke diyebiliriz eğitim bazında.
Görsel sanatlar gibi alanlarda İtalya en iyi ülkelerden birisi.
Psikoloji gibi bölümlerde Hollanda/Belçika/İsviçre/Fransa'daki çoğu okul çok iyi.
Bu ülkeler arasında türkler için en uygun olan ülkeler Almanya ve İtalya ekonomi bazında.

Ya Almanya'ya giderim ya da Japonya'ya büyük ihtimal zaten hocam sağ olun.

Ona göre değişirim lisemi belki de.
Tamamen meraktan soruyorum; madem bu kadar nakil almak istiyorsun, neden en başta bu okula geldin? Daha okulun 2. gününden her mesajında nakil nakil deyip duruyorsun da kafama takıldı.

Hep dediğim gibi, daha bu konuları konuşmak için erken. @Testo Unit hocamın da dediği gibi, bu denli erkenden nakil alırsan gittiğin okulun ilk haftasını atlamış olacağın için kaynaşman iyice zorlaşmış olur, eline yüzüne bulaştırırsın.

Rica ederim, mühendislik hedefin varsa Almancanı sağlam tutmaya bak.
Tamamen meraktan soruyorum; madem bu kadar nakil almak istiyorsun, neden en başta bu okula geldin? Daha okulun 2. gününden her mesajında nakil nakil deyip duruyorsun da kafama takıldı.

Hep dediğim gibi, daha bu konuları konuşmak için erken. @Testo Unit hocamın da dediği gibi, bu denli erkenden nakil alırsan gittiğin okulun ilk haftasını atlamış olacağın için kaynaşman iyice zorlaşmış olur, eline yüzüne bulaştırırsın.
Hocam bilemiyorum da en azından 1 dönem falan kalıcağım. En azından mouse için para biriktiririm evden yediğim için.
@Testo Unit Hocalarım ben böyle Japonya Almanya gibi şirketlerde çevirmen olmak istiyorum şuan öğrendiğim veya hala öğreniyor olduğum ingilizcem var. Lise 2. dil olarak doğal olarak Almanca veriyor. Bende değişim öğrencisi olarak Japonya'ya gitmek istiyorum lisede Üniversite'de Almanya veya Japonya olursa güzel olur YKS girmeden. Dil bölümü istiyorum mantıklı mıdır? Yoksa başka bir bölüm mü daha mantıklı?

Hocam bilemiyorum da en azından 1 dönem falan kalacağım. En azından mouse için para biriktiririm evden yediğim için.
@Testo Unit hocalarım ben böyle Japonya Almanya gibi şirketlerde çevirmen olmak istiyorum şu an öğrendiğim veya hala öğreniyor olduğum ingilizcem var. Lise 2. dil olarak doğal olarak Almanca veriyor. Bende değişim öğrencisi olarak Japonya'ya gitmek istiyorum lisede üniversite'de Almanya veya Japonya olursa güzel olur YKS girmeden. Dil bölümü istiyorum mantıklı mıdır? Yoksa başka bir bölüm mü daha mantıklı?

Daha çok erken söylediklerin için. Şu an tek yapabileceğin notlarını iyi tutup dil öğrenmek gerisi zaman ilerledikçe gözükür. Değişim öğrencisi olmak için dediğim gibi okulun imkanı olmalı not sosyal ve dil açısından öne çıkmalısınız okulda.

Daha çok erken söylediklerin için. Şu an tek yapabileceğin notlarını iyi tutup dil öğrenmek gerisi zaman ilerledikçe gözükür. Değişim öğrencisi olmak için dediğim gibi okulun imkanı olmalı not sosyal ve dil açısından öne çıkmalısınız okulda.
AFS ile kendim gidebiliyorum. Okula gerek yok. O dedikleriniz Erasmus ile alakalı. AFS için not ve kendimi ifade etme önemli.

Daha çok erken biliyorum hocam ama sizce hangi bölümü seçmeliyim?