Afs ile kendim gidebiliyorum. Okula gerek yok. O dedikleriniz Erasmus ile alakalı. Afs için not ve kendimi ifade etme önemli.

O konuda kesin bir bilgim yok ancak sitelerine girince kültürel ve zeka ile alakalı Türkçe test yapacağız diyordu başvuru ekranında.

Daha çok erken biliyorum hocam ama sizce hangi bölümü seçmeliyim?

Ben şu an 9. sınıfa başlasam Allah ne verdiyse OBP kasarım yanında dilimi oturturum 11'de sayısala geçip YKS'ye girip yabancı bir tıp okuluna geçerdim YKS ile. AYT sonrası YDT'me girer 2. planımı yapardım.

O konuda kesin bir bilgim yok ancak sitelerine girince kültürel ve zeka ile alakalı Türkçe test yapacağız diyordu başvuru ekranında.

Ben şu an 9. sınıfa başlasam Allah ne verdiyse OBP kasarım yanında dilimi oturturum 11'de sayısala geçip YKS'ye girip yabancı bir tıp okuluna geçerdim YKS ile. AYT sonrası YDT'me girer 2. planımı yapardım.
Hocam yanlış anlamayın ama siz kendiniz için tıp istediğiniz için veya mantıklı bir alan olduğu için tıp dediniz. Ben tıp istemiyorum, şirketlerde dil becerimi kullanarak öne çıkmak istiyorum mümkünse YKS girmeden yabancı güzel bir ülkelede okumak istiyorum. Dil alanını mı seçmeliyim? Dediklerim münkün müdür?

Hocam yanlış anlamayın ama siz kendiniz için tıp istediğiniz için veya mantıklı bir alan olduğu için tıp dediniz. Ben tıp istemiyorum, şirketlerde dil becerimi kullanarak öne çıkmak istiyorum mümkünse YKS girmeden yabancı güzel bir ülkelede okumak istiyorum. Dil alanını mı seçmeliyim? Dediklerim mümkün müdür?

YKS'ye girmiyeceksen neden bölüm seçiyorsunki? Dil konusu şu an bence sıkıntılı yapay zeka yüzünden. Bence hala erken meslek seçimi için. Fikrin değişebilir. Her halükarda bitireceksin o 4 seneyi lisede. Ortalamanı iyi tutarsan 10 sene sonra dahi fikrin değişse bile sıkıntı yaşamazsın sınavda. Ders + dil öğrenme şu an başka yapacak bir şey yok. Ancak düşüncen iyi bence. Şimdiden bir plan hazırlaman iyidir.

YKS'ye girmiyeceksen neden bölüm seçiyorsunki? Dil konusu şu an bence sıkıntılı yapay zeka yüzünden. Bence hala erken meslek seçimi için. Fikrin değişebilir. Her halükarda bitireceksin o 4 seneyi lisede. Ortalamanı iyi tutarsan 10 sene sonra dahi fikrin değişse bile sıkıntı yaşamazsın sınavda. Ders + dil öğrenme şu an başka yapacak bir şey yok. Ancak düşüncen iyi bence. Şimdiden bir plan hazırlaman iyidir.
Sağolun hocam. Biyoloji hocam çok yavaş konuşup bağırıyor kitaba bakamadan anlatamıyor konu anlatımı için kanal önerebilir misiniz?

Sağ olun hocam. Biyoloji hocam çok yavaş konuşup bağırıyor kitaba bakamadan anlatamıyor konu anlatımı için kanal önerebilir misiniz?

Biraz kafa yorarım mantığını kavrarım diyorsan ve MEB kitabıyla desteklersen dr biyoloji. Daha temelden almak istiyorsan biosem. Dr biyoloji izliyeceksen temel atma kampı var onu da izle. Şimdiden çalışman iyi ancak sıkılıp bırakma. Önemli olan devamlılıktır derste.

9. sınıfa yeni geçtim, tavsiyeniz var mı? Arkadaş, ilişki, sevgili vb. için.
Sevgili YAPMA!!! OBP ni yüksek tut. Hocalarınla aranı düzgün tut. Etkinlik vb aktivitelere mutlaka katıl. Kendini okul dışında evde veya günlük hayatında herhangi bir konuda geliştir spor , finans vesaire. Gerisini S.E.

Biraz kafa yorarım mantığını kavrarım diyorsan ve MEB kitabıyla desteklersen dr biyoloji. Daha temelden almak istiyorsan biosem. Dr biyoloji izliyeceksen temel atma kampı var onu da izle. Şimdiden çalışman iyi ancak sıkılıp bırakma. Önemli olan devamlılıktır derste.
Lise OBP'sinde bütün sınıflar sayılıyor mu?

9, 10, 11 ve 12. Ortaokul OBP'si sayılmıyor YKS'de.

Japonya'yı bilmiyorum hocam, yorum yapmam doğru olmaz.
Temel bilimler üstüne olan bölümler için İskandinav ülkeleri en iyi tercihler, fizîki mühendisliklerde Almanya en iyi ülke diyebiliriz eğitim bazında.
Görsel sanatlar gibi alanlarda İtalya en iyi ülkelerden birisi.
Psikoloji gibi bölümlerde Hollanda/Belçika/İsviçre/Fransa'daki çoğu okul çok iyi.

Tamamen meraktan soruyorum; madem bu kadar nakil almak istiyorsun, neden en başta bu okula geldin? Daha okulun 2. gününden her mesajında nakil nakil deyip duruyorsun da kafama takıldı.

Hep dediğim gibi, daha bu konuları konuşmak için erken. @Testo Unit hocamın da dediği gibi, bu denli erkenden nakil alırsan gittiğin okulun ilk haftasını atlamış olacağın için kaynaşman iyice zorlaşmış olur, eline yüzüne bulaştırırsın.
Hocalarım arkadaşım dil okumak sıkıntı işsiz kalabilirsin dedi. Ben Türkiye'de kalmayı düşünmüyorum ama sizin düşünceleriniz nelerdir?