Bütçe
90.000 TL
@PC Uzmanı, 8 Elite'ten iyi (en azindan daha guclu) bir yonga canim. 8 Elite Gen 5'ten iyi degil sadece.

Xiaomi 15'te de aslinda sahsen pek sorun duymamistim. O sebepten direkt cihazi ya da yazilimi suclamak istemiyorum. 8 Elite tas gibi bir yonga. Qualcomm'un nihayet ARM'dan kurtuldugu yongadir. Qualcomm, eski Apple CPU muhendislerini ise aldi. ARM'a actigi veya ona acilan davalarin cogunu (Belki de hepsini, hatirlamiyorum.) kazandi. Ve soyle bir verim artisi elde etti:

Screenshot_20260615_122628_Chrome.webp

Apple haric rakiplerini asmaya basarmisti en azindan. Bu sebepten 8 Elite'de suc gormezdim ben de. 🫠

@PC Uzmanı, 8 Elite'ten iyi (en azindan daha guclu) bir yonga canim. 8 Elite gen 5'ten iyi degil sadece.

Xiaomi 15'te de aslinda sahsen pek sorun duymamistim. O sebepten direkt cihazi ya da yazilimi suclamak istemiyorum. 8 Elite tas gibi bir yonga. Qualcomm'un nihayet ARM'dan kurtuldugu yongadir. Qualcomm, eski Apple CPU muhendislerini ise aldi. ARM'a actigi veya ona acilan davalarin cogunu (belki de hepsini, hatirlamiyorum.) Kazandi. Ve soyle bir verim artisi elde etti:

Eki Görüntüle 257372

Apple haric rakiplerini asmaya basarmisti en azindan. Bu sebepten 8 Elite'de suc gormezdim ben de. 🫠

Evet aynen öyle bende 8 Elite de bir suç görmüyorum sadece Xiaomi arayüzü ve yazılım vasatın üstü bu yüzden tekrardan bir Snapdragon 8 Elite işlemcili bir telefon almak istiyorum ki anlayabileyim görmek istiyorum Snapdragon 8 Elite işlemcisi mi kronik sorunlu yoksa yazılım hatası mıydı :) o yaşadığım donma sorunu.
Ve şunu da anlıyoruz ki markalar isterseler her şeyi başarabiliyor bunu Exynos 2600 ile gördük.

@PC Uzmanı, 8 Elite'ten iyi (en azindan daha guclu) bir yonga canim. 8 Elite gen 5'ten iyi degil sadece.

Xiaomi 15'te de aslinda sahsen pek sorun duymamistim. O sebepten direkt cihazi ya da yazilimi suclamak istemiyorum. 8 Elite tas gibi bir yonga. Qualcomm'un nihayet ARM'dan kurtuldugu yongadir. Qualcomm, eski Apple CPU muhendislerini ise aldi. ARM'a actigi veya ona acilan davalarin cogunu (belki de hepsini, hatirlamiyorum.) Kazandi. Ve soyle bir verim artisi elde etti:

Eki Görüntüle 257372

@Violett şimdi mağazaya gelip de inceledim S26+ da karar kıldım S25 Ultra elimle tuttum bir tık ısınıyordu S26 Plus'ta hafiften ısınıyordu ama bu kadar değildi. Ayrıca çok büyük geldi elime hem bir de denemek uğruna eski nesilde almak istemedim yeni nesil her zaman iyidir 26 serisi çıktıysa alınır yani.

Bu arada antutu puanı daha yüksek 25 ultranın exynos 2600 nasıl daha hızlı anlamadım

Dosya Ekleri

• Screenshot_2026-06-15-14-28-44-512_com.android.chrome.webp
    Screenshot_2026-06-15-14-28-44-512_com.android.chrome.webp
    268,3 KB · Görüntüleme: 5
Son düzenleme:
Evet aynen öyle bende 8 Elite de bir suç görmüyorum sadece Xiaomi arayüzü ve yazılım vasatın üstü bu yüzden tekrardan bir Snapdragon 8 Elite işlemcili bir telefon almak istiyorum ki anlayabileyim görmek istiyorum Snapdragon 8 Elite işlemcisi mi kronik sorunlu yoksa yazılım hatası mıydı :) o yaşadığım donma sorunu.
Ve şunu da anlıyoruz ki markalar isterseler her şeyi başarabiliyor bunu Exynos 2600 ile gördük.

@Violett şimdi mağazaya gelip de inceledim S26+ da karar kıldım S25 Ultra elimle tuttum bir tık ısınıyordu S26 Plus'ta hafiften ısınıyordu ama bu kadar değildi. Ayrıca çok büyük geldi elime hem bir de denemek uğruna eski nesilde almak istemedim yeni nesil her zaman iyidir 26 serisi çıktıysa alınır yani.

Bu arada antutu puanı daha yüksek 25 ultranın exynos 2600 nasıl daha hızlı anlamadım
Antutu'ya takılma. Geekbench'e bak derim.

@PC Uzmanı, CPU icin Geekbench, GPU icin 3DMark tavsiye edilir.

Ufak detaya da gireyim isterseniz.

Single-Core skoru tek cekirdekte gerceklesen islemlerin skorudur. Yani Web'de gezinme, video izleme, temel islemler bu sinifta.

Multi-Core skoru ise rendering yani video editleme, fotograf isleme veya oyunlar gibi daha agir islemlerde elde edilen skordur.

3DMark kiyasi yaparken ise su dordune baksaniz yeterlidir.

• Wild Life Extreme Test: En kapsamli testtir. Daha alt seviye testler icin bahsettigimiz cihazlar cok guclu zaten.
  • Wild Life Extreme Stress Test: Bu da stabilite testidir. Kac dereceye ciktigi, ne kadar throttle yedigi, ne kadar sarj yedigi gibi degerlere bakmanizi saglar.
  • Solar Bay: Ray Tracing testini verir. Stress versiyonu da RT tabanli stabilite testi.
  • Steel Nomad Light: Bu da en agir testtir. Cihazlarin en yuksek grafiklerde aldigi sonucu verir.

Son düzenleme:
Antutu'ya takılma. Geekbench'e bak derim.
Anladım kral tamamdır şimdi mediamarkt mağazaya gelip de inceledim S26+ da karar kıldım S25 Ultra elimle tuttum bir tık ısınıyordu S26 Plus'ta hafiften ısınıyordu ama bu kadar değildi. Ayrıca çok büyük geldi elime hem bir de denemek uğruna eski nesilde almak istemedim yeni nesil her zaman iyidir 26 serisi çıktıysa alınır yani.

Anladım kral tamamdır şimdi mediamarkt mağazaya gelip de inceledim S26+ da karar kıldım S25 Ultra elimle tuttum bir tık ısınıyordu S26 Plus'ta hafiften ısınıyordu ama bu kadar değildi. Ayrıca çok büyük geldi elime hem bir de denemek uğruna eski nesilde almak istemedim yeni nesil her zaman iyidir 26 serisi çıktıysa alınır yani.
Güzel seçim hayırlı olsun. Nereden almayı düşünüyorsun ve kaç paraya?

@PC Uzmanı, CPU icin Geekbench, GPU icin 3DMark tavsiye edilir.

Ufak detaya da gireyim isterseniz.

Single-Core skoru tek cekirdekte gerceklesen islemlerin skorudur. Yani Web'de gezinme, video izleme, temel islemler bu sinifta.

Multi-Core skoru ise rendering yani video editleme, fotograf isleme veya oyunlar gibi daha agir islemlerde elde edilen skordur.

3DMark kiyasi yaparken ise su dordune baksaniz yeterlidir.

• Wild Life Extreme test: En kapsamli testtir. Daha alt seviye testler icin bahsettigimiz cihazlar cok guclu zaten.
  • Wild Life Extreme stress test: Bu da stabilite testidir. Kac dereceye ciktigi, ne kadar throttle yedigi, ne kadar şarj yedigi gibi degerlere bakmanizi saglar.
  • Solar bay: Ray Tracing testini verir. Extreme versiyonu da RT tabanli stabilite testi.
  • Steel nomad light: Bu da en agir testtir. Cihazlarin en yuksek grafiklerde aldigi sonucu verir.

Anladım tamamdır uzun açıklama için teşekkür ederim şimdi MediaMarkt mağazaya gelip de inceledim S26+ da karar kıldım S25 Ultra elimle tuttum bir tık ısınıyordu S26 Plus'ta hafiften ısınıyordu ama bu kadar değildi. Ayrıca çok büyük geldi elime hem bir de denemek uğruna eski nesilde almak istemedim yeni nesil her zaman iyidir 26 serisi çıktıysa alınır yani.

Güzel seçim hayırlı olsun. Nereden almayı düşünüyorsun ve kaç paraya?
Amazon 67K

Anladım tamamdır uzun açıklama için teşekkür ederim şimdi MediaMarkt mağazaya gelip de inceledim S26+ da karar kıldım S25 Ultra elimle tuttum bir tık ısınıyordu S26 Plus'ta hafiften ısınıyordu ama bu kadar değildi. Ayrıca çok büyük geldi elime hem bir de denemek uğruna eski nesilde almak istemedim yeni nesil her zaman iyidir 26 serisi çıktıysa alınır yani.

Amazon 67K
Normal. Telefoncudan 1-2 bin lira ucuza bulursun ama değmez Amazon varken.

Normal. Telefoncudan 1-2 bin lira ucuza bulursun ama değmez Amazon varken.

Aynen öyle S26+ zaten yeni çıktı ya amazonda zam veya indirim geleceği kesin değil zaten hem indirim gelirse kutuyu indirim dönemine kadar bekletirim yani pazartesi gününe kadar sonra iade eder tekrardan alırım. Mediamarktaki adam zam gelecek diyordu %20 bana baya bi kolpa sıkıyor gibi geldi.

@Violett @Simon hocalarım sizi yine rahatsız ediyorum hakkınızı helal edin bir şey soracağım S25 ultranın ısınma nedeni titanyum kasa olmasındanmış o yüzden S26 da aluminyum kasaya geçtiler ya acaba S25 ultradaki titanyum kasa olması bir dezavantaj mıdır pil ömrünü etkiler mi?

Son düzenleme:
@PC Uzmanı, Bu titanyum kasadan dolayi isinmasi dogru. Apple'da da 15 Pro bayagi isiniyordu. Net olarak soyleyeyim. S26, S25 Ultra'dan daha fazla ekran suresi veriyor. Titanyum kasadan mi bilmiyorum ama. S26+, Samsung'un piyasaya surdugu en fazla batarya omru sundugu telefonu. Bence net olarak S26+ tercih et.