st0rmien

Çalışkan
Merhaba,

Sorun %99 oyun oynarken karşıma çıkıyor. Ekran bir anda donuyor. Mouse inanılmaz yavaş ve gecikmeli şekilde zar zor hareket ediyor ve bazen sol üstte fotoğraftaki gibi uyarı çıkıyor. Laptopu kapatıp açmadan asla sorun düzelmiyor. Laptopum Acer Nitro V15.

WhatsApp Image 2026-01-16 at 23.28.18.webp

Merhaba,

Sorun %99 oyun oynarken karşıma çıkıyor. Ekran bir anda donuyor. Mouse inanılmaz yavaş ve gecikmeli şekilde zar zor hareket ediyor ve bazen sol üstte fotoğraftaki gibi uyarı çıkıyor. Laptopu kapatıp açmadan asla sorun düzelmiyor. Laptopum Acer Nitro V15.

Eki Görüntüle 218825

Sahip olduğun donanımın tam bir dökümünü buraya atarsan(AIDA64 Engineer Edition 8.20.8100 - Portable yazılımını internetten bul) belki bir çözüm oluşturalabilir. Benim kendi donanımım olan Lenovo IdeaPad Gaming 3 Pro'da aynı sorun vardı ve nedenini de biliyordum. Adaptör... Ben bu sorunu 170 Watt'lık bir adaptör ile çözdüm. Yani oyun esnasında sistem Batarya'dan öyle bir büyük güç çekiyordu ki varsayılan adaptör bu gücü AC'den yetersiz kalıyordu. Sistem donuyor ve sonrasında sistemi zorla kapatıp açmak zorunda kalıyordum.

Şimdilerde böyle bir sorunum yok.

SON DURUM:

Microsoft Windows 11 Yapı 24H2 Revizyon 7019 X64 Home = Kapalı Devre Sistem (Sistemin bütün ayarları kırptım, Internet'e erişimi yok ve yalnızca 59 arka plan işlemle çalışan ve sadece oyun modu açık olan Sistem'e dönüştürdüm.)

GNU/Linux Mint 22.2 Mate v1.26.2 X64 OS = Donanımın mekanik diskin de kurulu güncel sistem. İstersem buradan da Windows bölümünde kurulu oyunlarımı Wine+Proton ile oynayabilmekteyim. (şu an buradan mesaj yazıyorum)

Neden bunu yazdım. İstersen sen de kendi sistemini benim sisteme dönüştürüp kullanabilirsin. (tabii donanımında ikinci bir disk varsa)

Donanım bilgilerini AIDA64 Engineer Edition ile buraya aktar. (yalnız kullandığın Windows sisteminin ve donanım parçalarının lisans ve seri numaralarını ve de MAC adresini asla burada gösterme...)

Kolay gelsin.