Bütçe
7000-8000

Pars06

Başarılı
Gigabyte G27Q ve ViewSonic VX2780J gibi alternatiflerde var ama ViewSonic'in kagıt üzerinde tek artısı 8+frc 10 bit olması ama onun içinde fazladan 2.5bin TL vermek mantıklı mı bilmiyorum. Gigabyte ise Hz olarak Acer'den daha düşük olmasına ragmen daha çok öneriliyor gibime geldi. Ama yine de yüksek Hz'li bir şey almak istiyorum o yüzden Acer en mantıklısı gibi duruyor hem de daha ucuz. Sizce nasıl bir monitör bu Acer? Kullanan var mı? Ayrıca yine de benim dedigim alternatiflerden önerdiginiz ya da başka modellerden varsa 7-8 bin TL civarında önerirseniz sevinirim.

VX2780J'nin berbat bir kontrast orani olmasa baska seyler konusabilirdik ancak 800:1 kontrast ile hicbir alinabilirligi yok.

G27Q mantikli bir tercih. XV272UV de alinabilir bir monitor.

XV272UV icin RTINGS'teki modeli referans alabilirsin. Zira ayni arka aydinlatma ve paneli kullaniyor, bu ikisinin ayni oldugu monitorlerde farkliliklar fazla olmaz, ki iki monitorun de ayni markaya ait oldugunu goz onune alirsak farkliliklar minimal duzeye kadar indirgenmis olur.

VX2780J'nin berbat bir kontrast orani olmasa baska seyler konusabilirdik ancak 800:1 kontrast ile hicbir alinabilirligi yok.

G27Q mantikli bir tercih. XV272UV de alinabilir bir monitor.

XV272UV icin RTINGS'teki modeli referans alabilirsin. Zira ayni arka aydinlatma ve paneli kullaniyor, bu ikisinin ayni oldugu monitorlerde farkliliklar fazla olmaz, ki iki monitorun de ayni markaya ait oldugunu goz onune alirsak farkliliklar minimal duzeye kadar indirgenmis olur.

Sen ne önerirsin peki? 144hz olmasına ragmen Gigabyte a bin TL daha fazla vermek anlamsız gibi geldi. Ayrıca Acer ile nerdeyse tamamen aynı degerlere sahipler. Tabi Gigabyte belk ide daha kaliteli bir panel kullanıyordur, ozaman bilmiyorum.

Acer ‎Nitro XV272UVbmiiprzx
Gigabyte G27Q
Wiewsonic VX2780j

Bu 3 monitörden hangisini seçmeliyim? Neredeyse her yerde Gigabyte öneriliyor ama hem 8 bit hem de daha düşük Hz değerlerine sahip. Aralarında en iyisi ViewSonic gibi duruyor. 8BİT +FRC 10 bitlik renk desteği var, ama renk konusunda halen Gigabyte'ın daha iyi olduğunu söyleyenleri görmüştüm bir yerlerde :D Bu üçünden hangisini almam gerektiğini nedenleriyle beraber söyler misiniz?

Dun ayni konuyu actin ve gerekli cevabi verdim. Ayni konuyu acmandaki sebep nedir? Etkilesim istiyorsan "One Cikar" tusunu kullan.
2 gunde 2. kez mesaj yazdigim bir konunun ardindan ayni konu tekrarlaniyor. 3. kez yasarsam bir daha kimseyi umursamayacagim.

Dun ayni konuyu actin ve gerekli cevabi verdim. Ayni konuyu acmandaki sebep nedir? Etkilesim istiyorsan "One Cikar" tusunu kullan.
2 gunde 2. kez mesaj yazdigim bir konunun ardindan ayni konu tekrarlaniyor. 3. kez yasarsam bir daha kimseyi umursamayacagim.
Çok pardon hangi forum sitesine hangi konuyu açtıgımı karıştırdım :d :d bu konuyu silebiliyormuyuz