Hocam haklı yanlarınız var, ben de şu an sizin gibi, benimle kalmıyor ama siyah koyun gibi bir Cane Corso sahibiyim, ancak zamanında Blue Nose Pitbull da besledim tıpkı Golden gibi dost canlısıydı. İş tamamen sahip de bitiyor, ne kadar canavar kanı taşırsa taşısın yetiştirme şekli önemli. Bazılarının sahibi köpekleri oluyor, itaat eğitiminin eksiksiz yapılması lazım ki dışarıda da sözünden çıkmasın. Sevgi dolu düzgün bir eğitim ve yetiştirme şekliyle bir sıkıntı yaratmaz. Ama nerede barzo, serseri varsa hepsi bunu sahiplendiği için maalesef kötü şöhretliler.

Hemfikir olduğumuza sevindim hocam, iyi Sosyaller.
Cano Corso'lara da bayılırım, koca bebekler...

Dostum ne kadar sevgi dolu, pozitif, düzgün bir eğitimle yetiştirsen bile karakteristik olarak ani enerji patlamalarına, tepkilere sahip olan bir ırk olduğu için ne yapacağı gerçekten belli değil, bu hayvanlar bizden çıkan kokuya göre bile anlayabiliyor. Kulağı, kuyruğu bile kestirilmiş, göreceli normal bir hayvandı benim sokakta karşılaştığımda bu hayvan, ama sonucu görebiliyoruz...

Ülkemizde bu ırk ya tamamen yasaklanmalı, ya da bilinçli sahiplerin eline verilmeli, bunun önüne geçilemiyor çünkü.

Hocam haklı yanlarınız var, ben de sizin gibi şu an benimle kalmıyor ama siyah koyun gibi bir Cane Corso sahibiyim, ancak zamanında Blue Nose Pitbull da besledim tıpkı Golden gibi dost canlısıydı. İş tamamen sahip de bitiyor, ne kadar canavar kanı taşırsa taşısın yetiştirme şekli önemli.
Bazılarının sahibi köpekleri oluyor, itaat eğitiminin eksiksiz yapılması lazım ki dışarıda da sözünden çıkmasın. Sevgi dolu düzgün bir eğitim ve yetiştirme şekliyle bir sıkıntı yaratmaz. Ama nerede barzo, serseri varsa hepsi bunu sahiplendiği için maalesef kötü şöhretliler.
Sonda asıl söylenmesi gereken söylenmiş. Köpek ne kadar uysallaştırılabilir olsa da bir yandan tehlikeli yanı da çok fazla. Bundan dolayı sağlam eğitimden geçmeli. Bu videodaki gibi aptallar eğitmeyi beceremediği için çok fazla yaralanma oluyor. Bu da pitbullun aslında eğitilebilir olmadığı düşüncesine kayıyor. Bu köpeği herkes sahiplenememeli. Tıpkı sokaktaki Tofaş Doğan meselesine dönüyor olay.

@1538 köpeğin ağzından kanlar akıyor. Bir canlı zarar görmüş sonuç olarak. İster kedi ister insan olsun. Ortada bir can söz konusu.

Sonda asıl söylenmesi gereken söylenmiş. Köpek ne kadar uysallaştırılabilir olsa da bir yandan tehlikeli yanı da çok fazla. Bundan dolayı sağlam eğitimden geçmeli. Bu videodaki gibi aptallar eğitmeyi beceremediği için çok fazla yaralanma oluyor. Bu da pitbullun aslında eğitilebilir olmadığı düşüncesine kayıyor. Bu köpeği herkes sahiplenememeli. Tıpkı sokaktaki Tofaş doğan meselesine dönüyor olay.

Ne kadar eğitimden geçse bile çözüm değil bana göre. Hayvanlar içgüdüleri ile hareket eder. Yapılan bir hareketi yanlış anlayıp saldırabilir. Özellikle büyük köpekler dışarı çıkarırken ağızlık takılmalı bence.

Ne kadar eğitimden geçse bile çözüm değil bana göre. Hayvanlar içgüdüleri ile hareket eder. Yapılan bir hareketi yanlış anlayıp saldırabilir. Özellikle büyük köpekler dışarı çıkarırken ağızlık takılmalı bence.
Zaten hocam ben bu köpekleri gördüğüm an sokak değiştiriyorum. Ağızlık dahi olsa çünkü genetik olarak asabi oluyorlar bir de bizim Türkler eğitemediği için..

Sokak kopegi konusunda iki taraf da hem hakli hem de haksiz aslinda. Soyle ki her sokak kopegi kudurmus gibi onune gelene saldirmiyor, ama diger taraftan da her sokak kopegi kendi mahallemizde yada sokagimizda hergun besleyip sevdigimiz kopekler gibi uysal ve cana yakin degil. İki taraf da olaya objektif bakamadigi icin orta nokta bulmak cok zor.