Cano Corso'lara da bayılırım, koca bebekler...Hocam haklı yanlarınız var, ben de şu an sizin gibi, benimle kalmıyor ama siyah koyun gibi bir Cane Corso sahibiyim, ancak zamanında Blue Nose Pitbull da besledim tıpkı Golden gibi dost canlısıydı. İş tamamen sahip de bitiyor, ne kadar canavar kanı taşırsa taşısın yetiştirme şekli önemli. Bazılarının sahibi köpekleri oluyor, itaat eğitiminin eksiksiz yapılması lazım ki dışarıda da sözünden çıkmasın. Sevgi dolu düzgün bir eğitim ve yetiştirme şekliyle bir sıkıntı yaratmaz. Ama nerede barzo, serseri varsa hepsi bunu sahiplendiği için maalesef kötü şöhretliler.
Hemfikir olduğumuza sevindim hocam, iyi Sosyaller.
Dostum ne kadar sevgi dolu, pozitif, düzgün bir eğitimle yetiştirsen bile karakteristik olarak ani enerji patlamalarına, tepkilere sahip olan bir ırk olduğu için ne yapacağı gerçekten belli değil, bu hayvanlar bizden çıkan kokuya göre bile anlayabiliyor. Kulağı, kuyruğu bile kestirilmiş, göreceli normal bir hayvandı benim sokakta karşılaştığımda bu hayvan, ama sonucu görebiliyoruz...
Ülkemizde bu ırk ya tamamen yasaklanmalı, ya da bilinçli sahiplerin eline verilmeli, bunun önüne geçilemiyor çünkü.