1589

Üstün
Makaleler
2
Merhabalar, 10. Sınıfım seneye yeni bir okula yazıldım ve 11. Sınıfta dil bölümünü seçeceğim. YDT'ye gireceğim için diğer derslere çalışma ihtiyacı duymuyorum. İngilizce üzerinden gideceğim ve kendine öyle büyük bir meslek hedefi asla koymuyorum. Gerekirse tercümanlık, öğretmen veya özel ders vereceğim bu yani kendime çizdiğim şey ne olursa o.

Seneye çalışmaya başlayacağım için bu seneyi tamamen saldım, okulda verilen hiç bir ödevi yapmak istemiyorum çünkü işime yaramayacaklar.
Her cumartesi sevdiğim bir hocamdan matematik dersi alıyorum ve ödevlerimin hepsini yapıyorum, İngilizceden ödev verildiğinde onları da yapmaya çalışıyorum, diğerlerini yapmıyorum.

Babam buna tamamen karşı çıkıyor, sürekli bana başkalarının ailem hakkında şüpheye düşeceğini onları utandırdığımı falan söylüyorlar.

Ben babama doğru şekilde bunu nasıl anlatabilirim? Gereksiz görüyorum şu an ödev yapmayı çünkü gerçekten işime yaramayacaklar.

Matematik derslerini yap diyor bana babam ki zaten yapıyorum, bunları bitirdikten sonra bu kez de okul ödevlerini yap diye sürekli baskı yapıyor istemiyorum.

Babamla zaten konuşmuştum seneye her şeyin değişeceğini ama şimdi tekrar başladı.

Son düzenleyen: Moderatör:
Merhaba, 10. Sınıfım seneye yeni bir okula yazıldım ve 11. Sınıfta dil bölümünü seçeceğim. YDT'ye gireceğim için diğer derslere çalışma ihtiyacı duymuyorum. İngilizce üzerinden gideceğim ve kendine öyle büyük bir meslek hedefi asla koymuyorum. Gerekirse tercümanlık, öğretmen veya özel ders vereceğim bu yani kendime çizdiğim şey ne olursa o.

Seneye çalışmaya başlayacağım için bu seneyi tamamen saldım, okulda verilen hiçbir ödevi yapmak istemiyorum çünkü işime yaramayacaklar.
Her cumartesi sevdiğim bir hocamdan matematik dersi alıyorum ve ödevlerimin hepsini yapıyorum, İngilizceden ödev verildiğinde onları da yapmaya çalışıyorum, diğerlerini yapmıyorum.

Babam buna tamamen karşı çıkıyor, sürekli bana başkalarının ailem hakkında şüpheye düşeceğini onları utandırdığımı falan söylüyorlar.

Ben babama doğru şekilde bunu nasıl anlatabilirim? Gereksiz görüyorum şu an ödev yapmayı çünkü gerçekten işime yaramayacaklar.

Matematik derslerini yap diyor bana babam ki zaten yapıyorum, bunları bitirdikten sonra bu kez de okul ödevlerini yap diye sürekli baskı yapıyor istemiyorum.

Babamla zaten konuşmuştum seneye her şeyin değişeceğini ama şimdi tekrar başladı.

Anlatamazsın, anlamak istemezler çünkü. Geçtiğin veya geçmekte olduğun yoldan geçmediler hiçbir zaman. Bu yüzden yapabileceğiniz tek şey sabretmek gibi duruyor. Daha önce konuşmuşsunuz zaten ve pek de bir işe yaramamış.

Dil bölümünden çok çok ilerleyemeyebilirsin eğer yanına başka şeyler koyamayacaksan.

Henüz zamanın varken değerlendirmelerini gözden geçir derim.

Arkadaşı niye savunmuşsunuz anlamadım. Adam TYT girecek en azından konuları dinlese iyi olur. Ödev ve diğer dersler konusunda ise bunlar OBP'ni etkilemiyor mu kardeşim? YKS'ye girince OBP seni ileri ya da geri atabiliyor.

Son düzenleyen: Moderatör:
Anlatamazsın, anlamak istemezler çünkü. Geçtiğin veya geçmekte olduğun yoldan geçmediler hiçbir zaman. Bu yüzden yapabileceğiniz tek şey sabretmek gibi duruyor. Daha önce konuşmuşsunuz zaten ve pek de bir işe yaramamış.
Bana sürekli senin geçtiğin yollardan bende geçtim diyor, anlamak zorunda.

Dil bölümünden çok çok ilerleyemeyebilirsin eğer yanına başka şeyler koyamayacaksan.

Henüz zamanın varken değerlendirmelerini gözden geçir derim.
Ben sadece dil öğrenmek ve bunun üzerinden bir şeyler yapmak istiyorum, uğraşmak istemiyorum iyi bir iş umrumda değil. Gerekirse özel dersle beraber öğrencilerine İngilizce öğretecek bir hoca olurum farketmez. Ya da bir kursta çalışabilirim, tercümanlık da yapabilirim bunlar yetiyor bana.

Babamın da benden beklentisi aslında bu ama sürekli kararı değişiyor.

Onu her anne baba söyler, ancak dürüst olmak gerekirse çoğu anne baba bu yollardan geçmedi. Dediğim gibi sadece sabretmeniz lazım.
Sürekli onu rezil ettiğimi falan söylüyor bıktırdı artık 😃 hiç bir hocamın umrunda değil derslerim hiç biri de ailemi falan sorgulamıyor. Benim hayatımı etkilemeyecek mi bu sonuçta? Verdikleri imkanları kısıyorlar birde o çıldırtıyor insanı.

Gerekirse özel dersle beraber öğrencilerine İngilizce öğretecek bir hoca olurum farketmez.
Nasıl olacaksın, senden daha iyileri yok mu, bu boş vermişlik ile onlardan daha iyi olabilecek misin?
Ne kadar para verdiklerini biliyor musun, sürünmeye razı mısın?
Senin MEZUN OLUP, ÇALIŞACAK YAŞA GELMEN yaklaşık 6 yıl sürecek.

O 6 yılda çeviri araçları (en basitinden DeepL) ne hâle gelir haberin var mı?

Kusura bakma ama bu forumdaki küçük arkadaşlarımız olarak kendi hayal dünyanızı ve konfor alanınızı "justify" etmek amacıyla saçma sapan konular açıp, bir de forumdaki diğer üyelerden destek bekliyorsunuz. Sizin başlangıcınız doğru değil ki, vardığınız yer doğru olsun. Şu an ne dediğin hakkında hiçbir fikrin yok ve geleceğini nasıl bir çöplüğe attığının da farkında değilsin.

Başarının sırrı kendi güvenli bölgeni olabildiğince süslemek yerine acı gerçeklerle yüzleşmek ve buna hazırlanmaktır. Şimdi "ühühühü, ben böyleyim, ühühühü" moduna girmek yerine düzgün bir gelecek kurmak için neler yapabileceğine bak.