Yazılarınız hiçbiri doğru değil. Sinerji'nin yaptığı müsteri desteği doğru degil. Sanki ben istedim adamlarda tamam dedi. Neden bu tavırdasın. Sinerji'ye söylemen gerek birkaç cümle yok mu?

Doğru olmayan kısmı neresi belirtirseniz sevinirim. Burada sen haksızsın Sinerji kesinlikle haklı demiyorum zaten dışarıdan mantığımla baktığımda olanı söylüyorum.

Sinerji'nin burada yapsa çok daha iyi olacağı tek şey var o da muadil istemediğinizden ücret iadesini yapmamalarıdır. Hani ücret iadesi yapsalar çok daha iyi olur muş. Desteği tavrı iyi değildir ona yapabilecek bir şey yok.

Sizleri çok iyi anlıyorum. Neden yazdığınızıda anladım. Suçu bende göstermek yerine Sinerji'ye 2 cümle kursanız. 2 kart bir mi? İkisi de araba dört tekeri var diye Mercedes'le hundai aynı şey mi? Size sorsak evet. İkisi de a noktasından b noktasına götürüyor. Ben siteyerek bilerek bir kart satın almışım ve onu vermeleri gerek. Onların bana ellerinde kalan ve satılmayan ürünü deneden alayım.

Evet iki kart bir. Elinde G29 kasa BMW Z4 vardı, sorunları çıktı adamlar da Supra MK5 al ya da Mercedes A Class al dedi. Z4 ile Supra'nın neredeyse aynı araç olduğunu bile bile Supra yerine A Class ucuz Mercedes aldınız.

Adamlar birebir aynı kartı vermeleri gerekmiyor, ellerinde aynısı yoksa muadil ürünleri size sunmakta yükümlüler ki olabilecek en muadil kartı da PowerColor ile sunmuşlardı.

Sizin örneğinize göre çevireyim elinizde vardı Mercedes adamlar dedi ya Audi'yi al ya da Hyundai'yi siz de Hyundai seçtiniz. Audi'yi alsaydınız ne performans ne de konfor kaybedecektiniz.

Alınan tarihe göre öneri yapılması lazımdı. Ayrıca PowerColor 7800XT modeli, Sapphire Pure modelinin soğutma tarafında rakibi değil.

7800XT değil 7900GRE önerilmiş bu bir. İkinci olarak ilk yazdığımı oku derim önerilen model hellhound modelinin kısa hali ki hellhound elindeki Pure modelinden 7 derece daha serin çalışan bir model. Kısalığını ortaya koyduğumuzda Pure ile aynı soğutmayı sağlayacaktı ki zaten Reddit üzerindeki kullanıcısı maksimum 65 derece gördüğünü de belirtmiş.

Dümdüz muadil olan ürün daha ne olsun.

Hocam videoya bakarasanız @BayRakipsiz,3 ay önce bulunan fiyata göre ekran kartı istemiş. Ancak bu kabul edilmeyip; 3 ay önce alınan kartın parasına göre yeni fiyata muadili denebilecek kartları sunmuşlar. Sitem edilen nokta bu aslında.

Tamam hesapladım euro üzerinden. Aldığı gün 631 euro gibi bir fiyat ödemiş, bugün parasıyla 23.222₺ eder.

Almış olduğu 4070 Super 23.999,02₺ euro bazında 653 euro gibi bir para ediyor.

PowerColor ise 584 euro ancak birebir muadil.

Şimdi fiyatının üzerine muadil bir kart önerilmiş 4070 Super ve fiyatının altına 7900GRE önerilmiş. Arkadaş fiyatına muadil 4070 Super almış problem ne oluyor burada? Kimse 630€ verdiğin ürüne muadil olarak 766€'luk bir malı vermez. 3-5 kuruş oynar ama 130€ kadar fark oynamaz.

Ki ilk videoda da kendi ağzı ile diyor "muadili varsa muadili yoksa misli" muadili var mı var mislini vermelerini gerektiren bir durum var mı yok.

Şimdi tekrar bir izledim ilk videoyu da firma fatura ücretinin iadesini yapabileceklerini de söylemiş galiba. Öyleyse para iadesini alıp 24.500'den aynı model kartı tekrar alınabilirdi. Aslında çok basit bir olayın neden bu kadar uzayıp büyüdüğünü anlayamadım.

Ayrıca yetkili kişi açık açık demiş marka adımızı karaladıysan ben sana neden yardım edeyim. Ettim diyelim sanki unutulacak, bir kere karanlandı. Karalamadan önce iletişime geçeydin bir şeyler ayarlardık sana.

Aldığı günün fiyatına göre sayılmasını isteyerek 3 fanlı olanı istemiş.
22.000₺'ye hiçbir zaman 3 fanlı 4070S satılmadı.

@Shuichi Tatsuo Evet firma ücret iadesi yapabileceğini söylemiş arkadaşta ücret iadesi istemediğini söyleyip aynı kartı istemiş firma aynı kart elimizde yok Powercolor veya 4070S var deyince de o zaman bana 24.500₺ verin(kendi ödediğinin 2.5k fazlası) Hepsiburada'dan alayım demiş. Bu da olmayınca sinirlenip(?) 4070S'i almış. Ek olarak söylemem lazım ki bu arkadaşın eski başlığına bakarsanız daha hiçbir kartı almadan önce 3 fanlı 4070S isteyeceğini yazmış hani en başta kafaya koymuş yani o kartı isteyeceğini.

Son düzenleme:
22.₺000'ye hiçbir zaman 3 fanlı 4070s satılmadı.

@Shuichi Tatsuo evet firma ücret iadesi yapabileceğini söylemiş arkadaşta ücret iadesi istemediğini söyleyip aynı kartı istemiş firma aynı kart elimizde yok PowerColor veya 4070s var deyince de o zaman bana 24.₺500 verin(kendi ödediğinin 2.5k fazlası) Hepsiburada'dan alayım demiş. Bu da olmayınca sinirlenip(?) 4070S'i almış. Ek olarak söylemem lazım ki bu arkadaşın eski başlığına bakarsanız daha hiçbir kartı almadan önce 3 fanlı 4070s isteyeceğini yazmış hani en başta kafaya koymuş yani o kartı isteyeceğini.

Yani ben olsam iadesini alır ekler aynısından alırdım.

Böyle uzatmanın da anlamı olmaz. Fatura tutarında iadesi olur ama fatura üzeri bir iade pek mümkün değil. Ancak THH'ye başvurup zamanında €631 para vererek aldım aradaki faiz ile iadesini istiyorum falan fiştan ile ancak farkını alır o da ₺1000.

Yani firmaya denecek pek de bir şey kalmıyor. Direkt muadil kart önerilmiş, fiyat olarak muadil en performanslı kart önerilmiş e fatura tutarında para iadesi de önerilmiş. Firmanın yapabileceği bir şey kalmıyor.

Beyaz değil diye güzelim powercolor alınmazmı ya. İki sprey boyaya cıncık gibi olacak kart. En fazla 2 sene beklenirdi sonra boyanırdı. Zaten ısınan bir model değil boya atma etme sorunları da yaşanmayacak. Benim gördüğüm beyaz modele fazla para ödendi diye bir sıkıntı.

Para vermek yerine boyadım ben mis gibi oldu. Kendi istediğim şekilde istediğim desende yapabildim.
1723572253345.webp

1723572266584.webp

Tamam hesapladım euro üzerinden. Aldığı gün 631 euro gibi bir fiyat ödemiş, bugün parasıyla 23.₺222 eder.

Almış olduğu 4070 Super 23.999, ₺02 euro bazında 653 euro gibi bir para ediyor.

PowerColor ise 584 euro ancak birebir muadil.

Şimdi fiyatının üzerine muadil bir kart önerilmiş 4070 Super ve fiyatının altına 7900GRE önerilmiş. Arkadaş fiyatına muadil 4070 Super almış problem ne oluyor burada? Kimse €630 verdiğin ürüne muadil olarak €766'luk bir malı vermez. 3-5 kuruş oynar ama €130 kadar fark oynamaz.

Fiyat hesaplamasını da şu şekilde yaptım euro bazından şimdi verilen çift fan 4070s verdiği fiyatın üzerinde olan bir ürün. Bir sıkıntı olmaması gerek bu durumda.

Son düzenleme:
Yani ben olsam iadesini alır ekler aynısından alırdım.

Böyle uzatmanın da anlamı olmaz. Fatura tutarında iadesi olur ama fatura üzeri bir iade pek mümkün değil. Ancak THH'ye başvurup zamanında €631 para vererek aldım aradaki faiz ile iadesini istiyorum falan fiştan ile ancak farkını alır o da ₺1000.

Yani firmaya denecek pek de bir şey kalmıyor. Direkt muadil kart önerilmiş, fiyat olarak muadil en performanslı kart önerilmiş e fatura tutarında para iadesi de önerilmiş. Firmanın yapabileceği bir şey kalmıyor.

Beyaz değil diye güzelim PowerColor alınmaz mı ya. İki sprey boyaya cıncık gibi olacak kart. En fazla 2 sene beklenirdi sonra boyanırdı. Zaten ısınan bir model değil boya atma etme sorunları da yaşanmayacak. Benim gördüğüm beyaz modele fazla para ödendi diye bir sıkıntı.

Para vermek yerine boyadım ben mis gibi oldu. Kendi istediğim şekilde istediğim desende yapabildim.

Fiyat hesaplamasını da şu şekilde yaptım euro bazından şimdi verilen çift fan 4070s verdiği fiyatın üzerinde olan bir ürün. Bir sıkıntı olmaması gerek bu durumda.

Pure modeli ile PowerColor modeli soğutma tarafında rakip değiller. Çünkü PowerColor Fighter modeli Pulse modelinin rakibidir. Pure modeli ise PowerColor Red Devil modelinin az altında kalan bir model.

Düzeltme: Pure modeli, PowerColor Hellhound modelinin rakibidir.

Kaynak: Sapphire PURE RX 7900 GRE Specs

22.₺000'ye hiçbir zaman 3 fanlı 4070S satılmadı.

@Shuichi Tatsuo Evet firma ücret iadesi yapabileceğini söylemiş arkadaşta ücret iadesi istemediğini söyleyip aynı kartı istemiş firma aynı kart elimizde yok PowerColor veya 4070S var deyince de o zaman bana 24.₺500 verin(kendi ödediğinin 2.5k fazlası) Hepsiburada'dan alayım demiş. Bu da olmayınca sinirlenip(?) 4070S'i almış. Ek olarak söylemem lazım ki bu arkadaşın eski başlığına bakarsanız daha hiçbir kartı almadan önce 3 fanlı 4070S isteyeceğini yazmış hani en başta kafaya koymuş yani o kartı isteyeceğini.

Hocam çoğu konuda haklısınız. Ancak bir konuda haksızsınız. PowerColor Fighter modeli Pure modelinin rakibi değildir. Hatta çok altı sayılır.

7800XT değil 7900GRE önerilmiş bu bir. İkinci olarak ilk yazdığımı oku derim önerilen model hellhound modelinin kısa hali ki hellhound elindeki Pure modelinden 7 derece daha serin çalışan bir model. Kısalığını ortaya koyduğumuzda Pure ile aynı soğutmayı sağlayacaktı ki zaten Reddit üzerindeki kullanıcısı maksimum 65 derece gördüğünü de belirtmiş.

Dümdüz muadil olan ürün daha ne olsun.
Video da Fighter modelini gösteriyor. Hellhound modelini almadıysa büyük " etmiş.

Son düzenleme:
Pure modeli ile PowerColor modeli soğutma tarafında rakip değiller. Çünkü PowerColor Fighter modeli Pulse modelinin rakibidir. Pure modeli ise PowerColor Red Devil modelinin az altında kalan bir model.

Düzeltme: Pure modeli, PowerColor hellhound modelinin rakibidir.

Hocam çoğu konuda haklısınız. Ancak bir konuda haksızsınız. PowerColor Fighter modeli Pure modelinin rakibi değildir. Hatta çok altı sayılır.

Video da Fighter modelini gösteriyor. Hellhound modelini almadıysa büyük " etmiş.

Canım ciğerim benim zaten Pure modeli Pulse'nin beyaza boyanık cilalı hali. Soğutma blokları aynı, PCB aynı (kullanılan komponent farkı vardır), görünüş olarak da benzer, fanlar zaten aynı. Nitro+ mı bu, Pure Pulse'nin makyajlısı.

Al bir bak incele azıcık attıklarımı. Reddit kullanıcısının yazdıklarını oku. Olmuyorsa da Amazon yurt dışı yorumlarına da bakabilirsin.

Paşa paşa muadili bir kart. Aynı FPS değerini alacak aynı soğutma performansını alacak. Nasıl rakip değil. Hellhound rakibi diyorsun da arkadaş hellhound Nitro+ ile aynı FPS değerlerinde daha başarılı bir soğutma sunuyor nasıl Pure Hellhound'un rakibi olabiliyor düşündürdü.

Red Devil'den daha iyi olabilecek bir model de yok kıyasa katmayalım bence. En basitinden çift fan 6600 Red Devil vardı arkadaşımda piyasadaki 3 fanlı 6600'lerden daha serin çalışıyordu kart.

Ya ben yanlış bakıyorum ya da siz düzgün bir araştırma yapmıyorsunuz.

Son düzenleme:
Canım ciğerim benim zaten Pure modeli Pulse'nin beyaza boyanık cilalı hali. Soğutma blokları aynı, PCB aynı (kullanılan komponent farkı vardır), görünüş olarak da benzer, fanlar zaten aynı. Nitro+ mı bu, Pure Pulse'nin makyajlısı.

Al bir bak incele azıcık attıklarımı. Reddit kullanıcısının yazdıklarını oku. Olmuyorsa da Amazon yurt dışı yorumlarına da bakabilirsin.

Paşa paşa muadili bir kart. Aynı FPS değerini alacak aynı soğutma performansını alacak. Nasıl rakip değil. Hellhound rakibi diyorsun da arkadaş hellhound Nitro+ ile aynı FPS değerlerinde daha başarılı bir soğutma sunuyor nasıl Pure Hellhound'un rakibi olabiliyor düşündürdü.

Red Devil'den daha iyi olabilecek bir model de yok kıyasa katmayalım bence. En basitinden çift fan 6600 Red Devil vardı arkadaşımda piyasadaki 3 fanlı 6600'lerden daha serin çalışıyordu kart.

Sapphire PULSE RX 7900 GRE
11442-front.tiny.jpg

1358 MHz2293 MHz2250 MHz313 mm/12.3 inches, Triple-slot

Sapphire PURE RX 7900 GRE
11759-front.tiny.jpg

1448 MHz2333 MHz2250 MHz320 mm/12.6 inches, Triple-slot, 275 W

PowerColor

PowerColor Fighter RX 7900 GRE
11779-front.tiny.jpg

1358 MHz2293 MHz2250 MHz290 mm/11.4 inches

PowerColor Hellhound RX 7900 GRE
11778-front.tiny.jpg

1555 MHz2366 MHz2250 MHz322 mm/12.7 inches

PowerColor Red Devil RX 7900 GRE
11374-front.tiny.jpg

1681 MHz2391 MHz2250 MHz338 mm/13.3 inches, Triple-slot

Düzeltme: Pure modeli, PowerColor Hellhound modelinin rakibidir.

Piyasa fiyatlar:

Sapphire; https://www.hepsiburada.com/sapphir...ent=c&utm_term=k&wt_pc=akakce.c.k.pc&v=1.82.3

Hellhound; PowerColor HellHound RX7900GRE 16G-L/OC 16GB GDDR6 256Bit Gaming Ekran Kartı

Ek: Red Devil konusunda ağır saçmalamışım.

Son düzenleme:

Yayına da çıkmış video. Hayırlısı olsun umarım elinizdeki çift fan kartı alıp istediğiniz üç fanlı modeli verirler.

Ayrıca ürünün ayıplı olması da firmanın bir hatası değil şansınızla alakalı. Kapalı kutu ürünün sorunlu olup olmadığını açıp kullanmadan kimse bilemez, bundan sonraki destek önemli olan. Ama tekrar ediyorum muadil olarak verdikleri kart fazlasıyla iyi olan bir muadildi kullanılan üslup harici sunulan seçenekler ve destek ise olması gereken seçenek ve destektir.

@Geraltın kılıcı hız değerlerine bakarak daha iyi kötü diyemeyiz o değerler maksimum 1 hadi bilemedin 2 FPS fark ettirir. Ayrıca beyaz kartlar genel olarak siyah modellere nazaran pahalı oluyor. Pure 24.500₺ ama Nitro+ 23.500₺ şimdi Pure Nitro+'a rakip mi olmuş oluyor.

Yayına da çıkmış video. Umarım istediğin model kartı verirler diyeyim. Ama tekrar ediyorum muadil olarak verdikleri kart fazlasıyla iyi olan bir muadildi destekte üslup harici pek de bir sorun göremedim şahsen olması gereken destek verilmiş.

Hayırlısı olsun umarım elinizdeki çift fan kartı alıp istediğiniz üç fanlı modeli verirler.

@Geraltın kılıcı hız değerlerine bakarak daha iyi kötü diyemeyiz o değerler maksimum 1 hadi bilemedin 2 FPS fark ettirir. Ayrıca beyaz kartlar genel olarak siyah modellere nazaran pahalı oluyor. Pure 24.₺500 ama Nitro+ 23.₺500 şimdi Pure Nitro+'a rakip mi olmuş oluyor.

Parası 24,500 ise önerilende o fiyatta olmalı.

Parası 24,500 ise önerilende o fiyatta olmalı.

Hayır böyle bir şey yok, olamaz da.

Ne yani kart karaborsaya düştü ve 50.₺000 fiyat etiketi var adamlar 50.₺000 geri ödeme mi yapacak. Bu tip durumlarda kişisel çıkar gözüyle bakmasanız olmaz. Bir dükkan sahibi gözüyle veyahut dışarıdan mantıklı bir gözle de bakın.

O zamanın dolar euro kuru ile veya faizi iade talep edilir onu da ancak dava açıp uğraştıktan sonra elde edilebilir. Ki elde edilse bile 21.999₺ ödenen tutar 23.500₺ civarı geri döner.

Ya fatura tutarında iadesi olur ya da zor zahmet davalar ile faiziyle birlikte alınır. Sizce de saçma değilmi başka yerdeki fiyatının ödenmesi gerekmesi bir satıcısından zamanında 20'ye sattın oldu 30 sen 30₺ iade mi edeceksin müşterine.

Ayrıca şu mevzuatta yazan kelimelerin TDK anlamına bir bakın. Eğer bakarsanız "misli" ifadesinin benzer veya eş değer anlamında olduğunu paşa paşa göreceksinizdir.

Zaten üst modelini vermeleri için aynı ürünün bulunmaması ve herhangi bir muadilinin de stokta olmaması ve tedarik edilememesi gerekmekte.

Hayır böyle bir şey yok, olamaz da.

Ne yani kart karaborsaya düştü ve 50.₺000 fiyat etiketi var adamlar 50.₺000 geri ödeme mi yapacak. Bu tip durumlarda kişisel çıkar gözüyle bakmasanız olmaz. Bir dükkan sahibi gözüyle veyahut dışarıdan mantıklı bir gözle de bakın.

O zamanın dolar euro kuru ile veya faizi iade talep edilir onu da ancak dava açıp uğraştıktan sonra elde edilebilir. Ki elde edilse bile 21.₺999 ödenen tutar 23.₺500 civarı geri döner.

Ya fatura tutarında iadesi olur ya da zor zahmet davalar ile faiziyle birlikte alınır. Sizce de saçma değil mi başka yerdeki fiyatının ödenmesi gerekmesi bir satıcısından zamanında 20'ye sattın oldu 30 sen ₺30 iade mi edeceksin müşterine.

Ayrıca şu mevzuatta yazan kelimelerin TDK anlamına bir bakın. Eğer bakarsanız "misli" ifadesinin benzer veya eş değer anlamında olduğunu paşa paşa göreceksinizdir.

Zaten üst modelini vermeleri için aynı ürünün bulunmaması ve herhangi bir muadilinin de stokta olmaması ve tedarik edilememesi gerekmekte.

Faturada ödenilen fiyat kaç ise ona göre ekran kartı önerilmelidir diyorum.

21,450TL'lik kart önerildi diyelim. Ancak alınan fiyat 24,500K o zaman misli verilmelidir.