TinerciYasin
Başarılı
Merhaba, bu konu sadece fikir amaçlı açılmıştır. Alkol ve sigara kullanımı hakkındaki düşünceleriniz nelerdir?
Bende lise sonum, sigara içiyodum bir süre önce bıraktım ve içmiyorum artık. Dediğin şeylerde haklısınSigara ve alkol kullanımı küçük yaşlara kadar düştü artık. 15 yaşındayım, okulumda tuvalete girdiğimde sigara içmiş kadar dumana maruz kalıyorum. Otobüs bekliyorum yine aynı şekilde yaşıtlarım tarafından dumana maruz kalıyorum. (dibimizde içmekten çekinmiyorlar) nereye gidersen oradalar, her yerde küçük yaşta sigara içenler var. Kendileri ile birlikte bizi de zehirliyorlar ve emin olun bu konu hakkında ne kadar sinirlendiğimi tahmin edemezsiniz. Alkol kullanımı da görüyorum. Sınıfta bunu artık sıradan muhabbet olarak konuşan insanlar var, okulu zaten siz düşünün. (okuyorsanız görüyorsunuz zaten) bunların hepsi çok zararlı ve kesinlikle bırakılmaya teşvik edilmesi gereken şeyler ama kimse bu konu hakkında bir şey yapmıyor ve eğer böyle giderse, Türkiye'de sigara ve alkol içme yaş oranı çok çok çok düşecek. Arkadaş ortamı da çok önemli, arkadaşları yüzünden başlayan çok insan var. Bana da "al bir dene kardeş" diyen dallamalar oldu, sıkıştırıp zorla yaptırmaya çalışanları görüyorum ben bizim okulda. Ama asla bu şeylere ağzımı sürmedim ve sürmeyeceğim de, ne yaşam stilim ne de inancım buna uygun değil.
Bende lise sonum, sigara içiyordum bir süre önce bıraktım ve içmiyorum artık. Dediğin şeylerde haklısın.
Son 1 aydır hiç kullanmıyorum, nefes alışverişim ve kalp ritimlerimde ciddi bir iyileşme var eskiden nefes nefese kalırdım.O illetten kendinizi kurtardığınız için tebrik ederim.
Gerçekten öyle, çıkışlarda ve cuma için okulda verilen izinlerde, cumaya gitmek yerine bira içiyorlar sonra da okula geri geliyorlar, böyle tipler varken işimiz çok zor.Sigara ve alkol tüketimi artık ağzı süt kokan çocuklarda gözlemleniyor, bu duruma kimin dur diyeceği ise dâhâ da merak uyandırıcı.
Türk insanının karakteri her geçen gün ölmeye devam ediyor diyelim.