Sigara kullanımı saçmalıktan ibaret. Tadı yok, bir şeyi yok ama zararı ve bağımlılığı var. Alkol ise bağımlı değilseniz özel durumlarda güzel olabiliyor. Rakı gibi tadı iğrenç bir şeye dokunmam bile fakat şarap fena sayılmaz. Birisiyle yatmadan önce ve güzel bir restorandaki yemekte de iyi gidiyor.

Merhaba, bu konu sadece fikir amaçlı açılmıştır. Alkol ve sigara kullanımı hakkındaki düşünceleriniz nelerdir?
Yani islam dinine bakıldığında birisi mekruh birisi de haram olan şey. İkisininde vücuda zararı var. Sigara alkolden zararı daha yüksek orası ayrı tabii ancak mümkün mertebe ikisindende uzak durulmalı.

12 yaşımda sigaraya başlamıştım, 15 yaşıma doğru anca bıraktım sigarayı. Kesinlikle bırakılması gereken iğrenç bir şey.
Bende 16 yaşımda başladım, 17 de bıraktım çok doğru bir karar tebrik ederim.

Sigara kullanımı saçmalıktan ibaret. Tadı yok, bir şeyi yok ama zararı ve bağımlılığı var. Alkol ise bağımlı değilseniz özel durumlarda güzel olabiliyor. Rakı gibi tadı iğrenç bir şeye dokunmam bile fakat şarap fena sayılmaz. Birisiyle yatmadan önce ve güzel bir restorandaki yemekte de iyi gidiyor.
Bira da fena sayılmaz.