Alkolü de sigarayı da içmem; "stres atmak için içiyorum" diyenler kendilerini kandırıyor.

Stresle başa çıkmak için bilinçsizce başka bir bağımlılığa veya davranışa yönelme gibi bir durum var. Bu da genellikle sigara alkol veya oyun oluyor. Ben şahsen ne alkol ne sigara kullanırım.

Kendi alanında, kimseye karışılmadan içildiği taktirde ikisi de sorun değil. Sigara, puro gibi tütün ürünleri zevk amaçlı tüketilebiliyor; beni ilgilendirmez ama o sigarayı içip sağa sola fırlatırsan yahut birayı içip şişesini etrafa fırlatırsan işte orada sıkıntı vardır.

Okul çıkışında içenlere ağır laflar geçiririm içimden. Sadece öğrenciler değil veliler için de geçerli bu konu. İlkokul çocuğu da ortaokul çocuğu da lise genci de geçiyor oradan abicim. Kimse senin leş kokulu sigaranın dumanını solumak zorunda değil. Hele kalabalık bir ortamda hiç değil.

Sigara leş gibi bir alışkanlık. Mümkün olduğunca çevremde de sigara içen insanları barındırmıyorum. Hem sigara içerken etrafındakilere rahatsızlık veriyorlar hem ağızları kokuyor hem de kıyafetleri leş gibi sigara kokuyor. Evleri zaten direkt kahvehane gibi kokuyor farkında olmuyorlar.

Milletimiz ise içkiyi ağzı ile içmiyor. Tabi bunun sebebi içki o kadar pahalı ki insanlar içmeyi göze aldığı zaman ölümüne içiyorlar ki bari bir anlamı olsun diye. Şu an yaşadığım yerde alkol o kadar ucuz ki mekanlarda bira ile suyun fiyatı eşit ve kimse öyle içki de içki diye ölmüyor. Sırf pahalı olduğu için ülkemizde alkolün cazibesi arttı.

Sigara ve alkol tüketimi artık ağzı süt kokan çocuklarda gözlemleniyor, bu duruma kimin dur diyeceği ise dâhâ da merak uyandırıcı.
Türk insanının karakteri her geçen gün ölmeye devam ediyor diyelim.
Artık Türkiye'de sigara masum bile. Sigara kullanmadığımı belirteyim

Eskiden sigara içerdim, bırakması zor oldu. Full zarar ama bir mayhoşluk bir sakinlik verdiği doğru.
Alkol ise keyif işidir. Sıcak günlerde buz gibi bir bira gerçekten güzel gidiyor.

Merhaba, bu konu sadece fikir amaçlı açılmıştır. Alkol ve sigara kullanımı hakkındaki düşünceleriniz nelerdir?
Merhaba. Sigara içenlerden mümkünce uzak duruyorum. Kokusuna tahammülüm yok. El sıkışmam ve tokalaşmam.

İçki içene de içme demem. İç de demem.

Özetleyecek olursam sigaraya da içkiye de verilen para boşa gidiyor. Sağlığa zararlı.

Merhaba. Sigara içenlerden mümkünce uzak duruyorum. Kokusuna tahammülüm yok. El sıkışmam ve tokalaşmam.

İçki içene de içme demem. İç de demem.

Özetleyecek olursam sigaraya da içkiye de verilen para boşa gidiyor. Sağlığa zararlı.
Bende yakın zamanda sigara içmeyi bıraktım.