Evet evet farkettim IS 26200.7922 güncellemesi yüklendi yeniden başlattım şimdi bahsettiğiniz rakamları falan bende aynı görüyorum. OS Sorununu çözdüm yanlış okumuşum ondan güncelleme yok sanmışım.
Chipset ve Winutil Script gece yapacağım, Chipset takibini de artık AMD websitesi üzerinden yapacağım.
Dediğiniz gibi 3-5 gün takip edelim. Aksi bir durum yaşanmazsa 3-5 gün sonra XMP ayarlarının sıkıntısı şeklinde çıkarsa belirtirim. buraya. Win güncellemesi içinde iki kere kapanıp açıldı yine yapmadı. Çok dillendirmek istemiyorum kendi nazarımda değiyor çünkü umarım artık el sıkışmış ve aramızdaki mücadeleyi sonlandırmışızdır bu setup ile.
Gerçekten elinize emeğinize sağlık bu süreçte burada benimleydiniz inşallah her şey gönlünüzce olsun.
Aklımda birkaç soru var ama 3-5 günlük sürecin geçmesi gerek ondan sonra zaten aksi yaşanırsa ki inşallah yaşanmazda düzelmiş olursa burada süreçli ilgili bir iki sorum olacak, yine yaşanırsa zaten tekrardan gereken kontrolleri yaparız diye düşünüyorum.
@Ayhan Dönmez
Merhabalar hocam.
Özetle:
4. Gündeyim. Maşallah demek istiyorum ki 4 gün boyunca farklı farklı günlerde vs. baya bir aç-kapa yaptım ancak hiç yaşamadım. Problem XMP kaynaklı imiş gibi gözüküyor.
İlk iki gün 2. mönitör olmadan kullandım, 2 gündür de 2. monitör aktif kullanıyorum bir problem yaşamadım.
İki gündür de iGPU kapalı yine problemle karşılaşmadım. Maşallah.
Onun dışında sormak istediğim bir şey var.
1- İşlemci Bellek kontrolünde, anakartta falan olabilir mi? Ben EXPO olacak şekilde bir ram almak istiyorum stabil 6000Mhz olacak şekilde, bu anakart, işlemci ve ekran kartı ile uyumlu olabilecek EXPO ram önerebilir misin? Bütçem açık, 32GB olsa yeterli. R7 7800X3D, 4080S SUPER VE MSI MAG X670E TOMAHAWK Wİ-Fİ, KC3000 1 TB SSD, vs.
2-XMP açıkken 4080S söktüğümüzde Gün boyu GPU takılı değilken neden yapmadı da 4080S takılıyken ve XMP açıkken yapıyordu?
3-Farkettiğim bir şey PC açıldığında bazen otomatik Spotify, Edge falan ekranda oluyor bazı açılışlarda gelmiyor direkt masaüstü wallpaper geliyor bu neden olabilir?
4-Windows yükleme ekranı bazen uzun süreli duruyor, bazen hızlı geçiyor, bazen ortalama duruyor sanki sadece bu stabil değil gibi bunun dışında açılış müziği/sesi de masaüstü geldikten 2-3 saniye sonra geliyor.