taylansimdi

Uzman
Merhaba arkadaşlar, biliyorsunuz ki Windows 11 Home sürümünde Hyper-V kapatılamıyor Windows üzerinden çünkü bu sürümde zaten halihazırda gelmiyor. Fakat Görev Yöneticisi'nden baktığımda sanallaştırma etkin görünüyor ve ben sadece güvenlik ayarları içinden çekirdek yalıtımını kapattım.

Bilgisayarımda herhangi bir sanallaştırma uygulaması veya emülatör kullanmıyorum. Bu yüzden BIOS'tan SVM mode ve IOMMU disabled yaparsam bir faydasını görür müyüm?
Bazı kaynaklarda bunları kapatmak oyunlarda performans artışı ve sistem gecikmesini azalttığı yönünde yazılar var.

Bilgili arkadaşlar beni aydınlatırsa çok sevirinim.

İyi sosyaller...

R9 7900X3D / B650 anakart

Performans kaybı ya da artışı kazandırdığını hiç sanmıyorum. Ayrıca herkes şu ayarı yap performans artışı oluyor diyor ama ne bir test atıyorlar ne de bir benchmark yapıyorlar.

SVM mod açık olması performans kaybettirmiyor ama bu özelliği kullanan Windows Bellek Bütünlüğü gibi fazladan özellikler veya bu özelliği kullanan benzer şeyler işlemci performansını düşürüyor. Aynı şekilde IOMMU ve SVM mod sanallaştırma ve donanım kontrolüyle alakalı olduğundan aynı etkiyi göstermesi muhtemel. Ben SVM Mod açık kullanıyorum, VirtualBox, Emulator gibi programlar lazım olduğunda gerekli oluyor.

SVM mod açık olması performans kaybettirmiyor ama bu özelliği kullanan Windows Bellek Bütünlüğü gibi fazladan özellikler veya bu özelliği kullanan benzer şeyler işlemci performansını düşürüyor. Aynı şekilde IOMMU ve SVM mod sanallaştırma ve donanım kontrolüyle alakalı olduğundan aynı etkiyi göstermesi muhtemel. Ben SVM Mod açık kullanıyorum, VirtualBox, Emulator gibi programlar lazım olduğunda gerekli oluyor.
Elinize sağlık hocam, bu ayarları kapatıp bir deneme yapayım o zaman cinebench ve aida 64.

Sanallaştırma ve sanallaştıma özellikleri açık olsa da kullanan bir şey yoksa, muhtemelen performans etkilenmez.

Bu iki ayarı disable yaptıktan sonra eğer bir fark göremesemde disable kalması uygun mudur hocam? Epic Games ve Steam oyunları oynuyorum casual bir oyuncuyum. Bunlardan farklı oyun motoru olan sadece Valorant var sistemde. Bir sorun yaşamam değil mi?