MaviKalem 1

Başarılı
Spigen Marka A56 kılıf satın aldım. Kılıfın şarj soketi tarafı yanık/erimiş silikon gibi duruyordu. Ürünün fiyatı da arttığı için Amazon'la iletişime geçip değişim istedim ama bana sadece iade edebiliriz diyorlar. Arkadaşlar, 14 gün içinde iade/değişim hakkımız var değil mi? Amazon gibi kurumsal bir şirket bunu nasıl görmezden gelebiliyor ve devlet tarafında bir yaptırımı yok mu? Amazon.tr eskisi gibi artık çoğu ürününe 30 gün iade desteği sunmuyor. Tamam, yasal olarak da 14 gün ama değişim sunmaması saçma. Aldığım kılıfın fiyatı arttı, şimdi daha pahalıya mı almak zorundayım?

Yasal olarak 14 gün iade hakkın var. Değişim konusu Amazon, zamanında müşteri memnuniyeti adına değişim de ekliyordu ama dediğiniz gibi, şu dönemlerde değişimleri azalttılar hem de iade süresini yasal süreye indirdiler. İade etmekten başka şansınız yok.

Yasal olarak 14 gün iade hakkın var. Değişim konusu Amazon, zamanında müşteri memnuniyeti adına değişim de ekliyordu ama dediğiniz gibi, şu dönemlerde değişimleri azalttılar hem de iade süresini yasal süreye indirdiler. İade etmekten başka şansınız yok.
Şunu da ekleyeyim 14 gün içinde değişim hakkın yok, bu mağazanın insiyatifine kalır kanunlarda 14 gün içinde değişim diye bir şey yazmaz. O yüzden değişmek zorunda değiller.

Sadece cayma değil, ayıplı mal konusunda da değişim yapmıyorlar. 5 aylık bozuk güç kaynağı için yetkili servisten iade/değişim fişi çıkarttım, Amazon'un stoklarında olmasına rağmen değişim yaptırmayıp iade etti.

Bilerek yapıyorlar, fiyat farkı olmadığında değişimi de yapıyorlar aslında gayet.

Ülke öyle bir ülke ki Amazon gibi bir firmanın tüm dünyada uyguladığı şeyleri kötüye kullana kullana adamları bıktırdılar.

2021'den beri severek kullanıp alışveriş yapıyordum, hatta bayağı liste yapmıştım sevdiğim ürünler için. Listemdeki çoğu ürünü diğer büyük e-ticaret sitelerine ve Akakçe'ye kaydırdım. Basit bir kılıfta bile art niyet aramakta, ne bileyim. Alıcının kimlik bilgilerini, adres bilgilerini biliyorlar. Eğer iade/değişimi suistimal eden varsa, onlara kimlikten ve telefon numarasından kara listeye alırlar. Herkese değişim kapatmaları saçma.

Son düzenleyen: Moderatör:
Ülke öyle bir ülke ki, Amazon gibi bir firmanın tüm dünyada uyguladığı şeyleri kötüye kullana kullana adamları bıktırdılar.

Aslında kötüye kullanma pek değil ya, arkadaşım Razer klavye aldı membran, amazon.com.tr satıcısından adamlar gidip mekanik Razer yollamışlar yani daha iyisini yolladılar. Sonra durumu anlatınca sorun yok demişlerdi.

Şarj soketi gerçekten yanmış/erimiş ise değişim hakkınızdır.
Çok büyük bir kusur değil, kutuyu ilk açtığımda jelatinin içinde olmasına rağmen tozumsu parçalar kılıfın içindeydi ve içimden acaba kullanılmış bir ürün mü diye düşündürdü. Bir de böyle Type-C soketinin yanında kusur olunca biraz kafaya takıp değişim istemeye çalıştım....
WhatsApp Image 2026-09-18 at 13.22.31.webpWhatsApp Image 2026-09-18 at 13.ffff22.31.webpWhatsApp Image 2026-09-18 at 13.20.11.webp

Haziran-Temmuz ayları arasında bir kitap seti için toplamda 3 defa değişim 2 defa da iade-tekrar satın alma yaptım. Bana sadece aynı ürünü 2 defa değiştirince 3. defa değişim yapamadıklarını söylemişlerdi. Ama iade edip tekrar alırsanız ve fiyat farkı oluşursa hediye kartı bakiyesi olarak iade ederiz demişlerdi. Ve öyle de yaptılar. Hatta en son ürün ücretini iade ettiler ve ürün de bende kaldı. Ayrıca fiyat farkı, kupon ve mağduriyet dolayısıyla verdikleri hediye bakiyeler de bende kaldı. Farklı müşteri temsilcileri ile konuşmayı deneyin. Belki biri değişim yapar. Bir de ürün sayfasında değişim seçeneği de vardı diye hatırlıyorum. Ama her üründe geçerli mi bilmiyorum.