AMD VS NVIDIA Vs Intel

• Oy verenlerin toplamı
    58
DLSS, fg ve RTX'in yararlı olduğunu düşünmem dışında hepsine katılıyorum. Bence DLSS, fg ve RTX pastanın içindeki krema gibi. AMD'de böyle bir krema olmadığı için boş hissettiriyor.

Tepki yanlış yere. Teknolojiler gayet iyi, bu durumu suistimal edenler oyun yapımcıları. Tepkinizi bu teknolojilere verirseniz boşa vermiş olursunuz.

İhtiyacım yok abi. En yüksek grafik gerektiren oyunlarda bile 2K 100 FPS alıyorum, çoğu oyunda 144 Hz+ değerler alıyorum zaten bazı PS oyunlarında direkt 60 FPS Cap'ı olduğu için gerek duymuyorum. Neden kullanayım bunları? Ha çok bütçen vardır 4080-4090 alacaksındır eyvallah NVIDIA alırsın RT kullanırsın ya da hiç bütçen yoktur 3000 serisi alırsın DLSS ile 7-8 yıl gidersin, 4060 alırsın DLSS+fg yaparsın eyvallah ama benim gibi orta segment bir kullanıcı için gereksiz şeyler. Ben bu kartımı 3-4 yıl kullanırım sonra FPS değerleri tatmin etmeyince satar yeni modele geçerim.

İhtiyacım yok abi. En yüksek grafik gerektiren oyunlarda bile 2K 100 FPS alıyorum, çoğu oyunda 144 Hz+ değerler alıyorum zaten bazı PS oyunlarında direkt 60 FPS Cap'ı olduğu için gerek duymuyorum. Neden kullanayım bunları? Ha çok bütçen vardır 4080-4090 alacaksındır eyvallah NVIDIA alırsın RT kullanırsın ya da hiç bütçen yoktur 3000 serisi alırsın DLSS ile 7-8 yıl gidersin, 4060 alırsın DLSS+fg yaparsın eyvallah ama benim gibi orta segment bir kullanıcı için gereksiz şeyler. Ben bu kartımı 3-4 yıl kullanırım sonra FPS değerleri tatmin etmeyince satar yeni modele geçerim.
Saygı duyuyorum. Bu teknolojiler aslında 2 tarafa ayrılıyor. Birinci kısmı teknolojilerin amacı ekran kartı ömrünü uzatmak olsa da firmaların pazarlamadaki yeri ürünü sattırmak. GTX 1000'den 2000 serisine geçişi RTX ile pazarladılar, bir seri sonra DLSS. Ondan sonraki seri FG. İkinci kısım ise bu teknolojiler giriş seviyesi ve eski kartlarda hayat kurtarıyor.

Hangisi daha iyiyse onu seçerim. 4070 Ti süper ve 7900XT arasında kalmıştım tercihimi 4070 Ti süper yaptım. Çünkü aradaki %10 performans farkı üst seviye kartlarda çok önemli değil. Teknolojiler devreye giriyor. Az önce test ettim 2K ultrada 60 FPS aldığım Cyberpunk'ta DLSS kalite ve frame gen ile 150 FPS aldım. Görüntü çok az bozuldu. Aynısını AMD kart ile yapmaya kalksan titremeler, dokuların bulanık gözükmesi ve ghosting gibi bir ton sorun oluyor. Bu demek değil ki AMD almam. XTX versiyonu 4070 Ti süpere göre çok güçlü. 7900XTX fiyatı 4070 Ti süper ile aynı olsaydı XTX tercih ederdim. 4070 Ti süperi 33300 TL'ye aldım. En düşük XTX 37.500 TL idi.

FSR da DLSS de yüksek çözünürlük için. 1440 veya 2160 görüntü yerine çakmasını yaparak gözle fark edilmesi zor bir ilüzyon tamamen. 1080P'de açarsan iki tarafta da görüntü çamurlaşıyor fakat 1080 ekranın varsa bile VSR (AMD) veya DSR (NVIDIA) açıp görüntüyü 1440 seçip sonra FSR veya DLSS performans açarsan hem daha net görünen hem de çok az da olsa FPS artışı sağlayan bir görüntü alırsın. 720p devrinde PS3'te bazı oyunlar 708 mi neydi öyle bir şeye kısılıyordu o zaman bile fark ediliyordu, fakir adamın cebinden 200 lira çalsan anında anlıyor ama bankadan 20000 lira çalsan fark etmesi mümkün değil her şeyi tek tek denetlemiyorsa bu da o şekilde işliyor. Daha yüksek çözünürlük seç sonra FSR ile ayarları dene ya görüntü ya performans ya da ikisi birden iyileşecektir. AMD sürücüsünde tüm oyunlarda çalışan bir ölçekleme modu var CAS ismiyle geçen onunla eski oyunlarda bile 4K görüntü açıp %70'e falan ayarlayabilirsin çok da iyi görüntü alırsın.

Aynısını Witcher 3'te yapıyorum. DLDSR ile 4K upscale edip DLSS kalite modunda oynuyorum. Hem iyi gözüküyor hem de FPS artıyor.

Cyberpunk'ta 2K ultrada tüm ayarlar FSR ve frame gen kapalı nasıl alıyorsun? The Last of Us, Ghost of Tsushima, Star Wars Jedi survivor, Alan Wake 2 vs. kendim 4070 Ti süper DLSS ve frame gen kapalı her şey Ultra 60 FPS alıyorum Cyberpunk'ta. Yansıma ayarı saykoda bu arada.

Son düzenleyen: Moderatör:
NVIDIA alınır fakat bazen arada ciddi fiyat farkı oluyor. R5 5600 + RX 6800 (diğer özelliklelr hepsi aynı) 12400F + 3070 Ti arasında 4bin TL'den fazla fiyat farkı vardı. (18k - 22.5k gibi) RX 6800'ün zaten 3070 Ti'den aşağı kalır yanı yoktu ve 16 GB VRAM var. Bir de AMD'nin NVIDIA kartlara FSR kullandırması NVIDIA kadar "paragöz" olmadığını düşündürüyor nedense

AMD'nin NVIDIA kartlara FSR kullandırması NVIDIA kadar "paragöz" olmadığını düşündürüyor nedense.
Sadece FSR değil, FSR FG kullanmasına da izin veriyor fakat AMD hayır kurumu değil. İnsanların yeni Nvidia kartlara geçmesini engellemeye çalışıyor gibi.

Sistem toplarken ekran kartında o günün en yüksek modelini kullandığım için Nvidia diyeceğim. Orta ve giriş seviyesi kartlar hakkında en ufak bir fikrim yok, çoğu modelden haberim bile yok. Sonraki oyun sistemimi toplarken en yüksek performansı verecek kartı hangi şirket yaparsa o zaman onu söylerim.