Amerika'da iş imkanı en çok olan bölümler nelerdir?

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan megatronn
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi
  • Mesaj Mesaj 22
  • Görüntüleme Görüntüleme 297
  • Etiketler Etiketler
    amerika

megatronn

Üstün
Yer
Vice City
Merhaba.

Saçma gelecek belki ama küçüklüğümden beri hep Amerika'ya gitme hayali kurdum. 2022'de uzaktan bir akraba Kanada'ya gitmişti. Şu an aile olarak aramız kötü ancak o zamanlar normaldi ve adam sürekli fotoğraflar paylaşıyordu, çok özeniyordum.

Bu sene muhtemelen bir 200.000 civarı sıralama yapacağım için mezuna kalacağım. Amacım Türkiye'de eğitimimi alıp mezun olduktan sonra Amerika'ya gitmek. Çevremde Avrupa'da yaşayan akrabalarım var ve onlar hemşirelik veya sağlık alanları Avrupa'da önemli diyorlar ama Amerika'yı bilmiyorum.

Sizce hangi bölümler ile Amerika'da çalışma ve oturma iznini daha rahat alabilirim? Hedefimi ona göre belirlemek istiyorum.

Bölumleri bilmem cunku denkligini almak zorundasin orada. Bence meslek ogren. Berber, İnşaat sektoru, garsonluk, aşçılık gibi küresel mesleklerle tutunursun oralarda.
Teknisyenlik, kaynak, sualtı kaynağı, hemşirelik, doktorluk... denklik meselesi problem, Trump göçmen sevmiyordu en son.

Teknisyenlik, kaynak, sualtı kaynağı, hemşirelik, doktorluk... denklik meselesi problem, Trump göçmen sevmiyordu en son.
Benim buradan arkadasim gitti kacak olarak yakin zamanda 6 ay hapise atmislar. Harcadigi 15 bin dolardan oldu. Adam inşaatci olarak calisacakti 40 yasinda onu bile geri gonderdiler tertemiz bir insan tanidigim kadariyla bir yanlisini gormedim. Trump hic acimiyor. Insan sevgisi yok herfifte. Vize alip gitmek en iyisi diger turlu sıkınti.

Teknisyenlik, kaynak, su altı kaynağı, hemşirelik, doktorluk... Denklik meselesi problem, Trump göçmen sevmiyordu en son.

Trump reis sevmiyor. Ülkedekileri gönderme derdinde. Meksika sınırı şekli de çalışmıyormuş artık kestaneye mermi atıyorlarmış bayağı bayağı.

Genellikle Almanya gibi yerlerdeki üniversitelerin sistem ve ders zorluğu yüzünden saç döktürdüğü için Türkiye'de okuyup yüksek lisans için geliyorlar. Amerika içinse durum biraz karışık çünkü çoğu yer IELTS veya cambridge gibi dil sertifikası istiyor ayrıyeten Türkiye'de bitirip doğrudan Amerika'ya gitmek olur mu bilmiyorum. Yüksek lisans için dil sertifikası alıp bir gidilebilir ama ıvy League olmasa bile üniversiteler pahalı olacağı için burs almak gerekebilir. Çok uzatmadan ana konuya geçmem gerekirse; yan dalları bilemem ama mühendis ve tıp her zaman lazım dostum bir ülkeye en garanti yoldur bu iki alan. Bir de napıp edip Master yap çünkü(Almanya için konuşuyorum) belki bulabilirsin ama iyi bir iş imkanı istiyorsan Master şart artık.

Bu dedigin çok ütopik üst seviye türden oyle bir egitim alabiliyorsan zaten ABD seni zorla cagirir oraya.

Bu dedigin çok ütopik üst seviye türden oyle bir egitim alabiliyorsan zaten ABD seni zorla cagirir oraya.
Biraz eğitime bağlıyorum hocam maalesef, genellikle türkiyeden doğrudan mezun olup gidilince iş imkanları ne kadar açık olur emin olamıyorum kastım burda mühendislik,tıp gibi alanlar.

Şu dönemde bırakın iş vizesi ile gitmeyi turistik amaçla gitmek için bile 1000 türlü takla attırıyor Amerika.
Dışarıdan gelen her iş gücü için şirketlerden ekstra vergi alıyorlar. Bu sebepten ötürü şu an için kolay bir yolu yok.

Hele bugünlerde yapay zekanın her iş koluna müdahale etmesinden mütevellit seneye hangi iş koluna ne kadar ihtiyaç duyulacağı öngörülemiyor. Avrupadan başlayıp gelecekte gitmeyi isterim derseniz işinizin en iyisi olun gerek akademik yollarla gerek sponsor yoluyla bir şekilde kendinizi Avrupa'ya atabilirsiniz. Avrupada mühendislik hariç her iş koluna ihtiyaç var. Eğri oturup doğru konuşalım Amerika şu an için zor.

Doğru diyor; adamakıllı mesleğin, akıcı dilin, dil sertifikan yoksa Amerika kolunu açtı, Türkiye'den kurtulmak isteyen TR genci gelsin diye beklemiyordur diye düşünüyorum.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…