muhammet58

Uzman
8 Mayıs'ta endoskopi olacağım fakat anestezi ve endoskopinin korkmam gereken veya sorun çıkarabilecek ne gibi sorunları var?
Narkoz etkisi ne kadar sürer ve saçmalamamak için ne yapılmalı?

Son düzenleyen: Moderatör:
Yapılan anestezi testinden vücut başarılı ile geçtiyse korkulacak bir şey yok. Endoskopide verilen anestezi öyle ciddi ameliyatları da verilen anestezi değil hocam. EKT olurken bana da verdi hiç saçmalamadım saçmalama denilen şey asıl ameliyatta verilen anestezi ve narkoz da olur, endoskopi de değil. Geçmiş olsun.

Son düzenleyen: Moderatör:
8 Mayıs'ta endoskopi olacağım fakat anestezi ve endoskopinin korkmam gereken veya sorun çıkarabilecek ne gibi sorunları var?

Hocam yapacaklari islem tas catlasin 15-20 dakika bir şey oluyor genelde. O kadar az anestezi veriyorlar ki hiçbir problem olmuyor korkmaniza gerek yok.

hayatı hastanelerde gecmis biri olarak diyebilirim ki anestezi ve endoskopiden korkmanıza gerek yok kendim bile 4 kere anesteziye maruz kaldım o konuda hicbir sıkıntı yasamadım

Endoskopide verilen anestezinin dozu çok az sanırsam, bende endoskopi olmuştum 2 sefer. Saçmalamazsınız yani zaten hemen ayılıyorsunuz en fazla 10 dakika sürer diye düşünüyorum ben çabuk uyanmıştım. Ben 2. sefer de endoskopi in ortasında uyanmıştım. Biraz kötüydü yani normal olarak ama sadece birazcık nefes darlığı çekmiştim o kadar.

Hocam bu sizin vücudunuza bağlı. Yakınlarınızı bulundurmazsınız ve 'saçmalama' evresini atlatmış olursunuz. Bu da ne de olsa invaziv bir prosedür ve tabii ki komplikasyonları var ancak diğer invaziv operasyonlar yanında çerezlik gibi düşünebilirsiniz. Tecrübeli bir ekip yaparsa hiçbir sorunla karşılaşmazsınız.

Anlaşılabilir olması için internetten kopyaladım bu bilgiyi kendim ifade edersem anlaşılmaz olurdu. Minimal invaziv cerrahi, büyük kesiler yerine küçük kesilerle gerçekleştirilen ve daha az travma yaratan bir cerrahi yöntemdir. Endoskopi, laparoskopi ve robotik cerrahi gibi teknikler kullanılarak yapılan bu yöntem, ameliyat sonrası iyileşme süresini kısaltır, kanama ve enfeksiyon riskini azaltır.