Bünyeye bağlı olabilir belki.

En son gıda zehirlenmesi yaşadığımda serumun olumlu etkisini gözlemlemedim ancak yine de yararını gördüğüm serum olmadı değil, tâbi her sene serum yemediğim için serumun etki gösterip göstermediğini anımsamam bile zorlaşıyor. 😂

Su bile icecek kivamda degildim bogazimdan gecmiyordu o derece. 😅
Yüksek ihtimalle bademcik dediğimiz lenf bezleriniz şişmiştir. Onların çok şiddetli bir ağrısı vardır. Özellikle yutkundukça daha da takılma hissi yaratıyor. Yaşamış biri olarak en nefret ettiğim ağrı. :D

Yüksek ihtimalle bademcik dediğimiz lenf bezleriniz şişmiştir. Onların çok şiddetli bir ağrısı vardır. Özellikle yutkundukça daha da takılma hissi yaratıyor. Yaşamış biri olarak en nefrettiğim ağrı. :D
Ben hep olurum oylede ama oylesini hic daha once yasamamistim ömrümde. Midem, karnım, kemiklerim agriyor ve kemiklerime sanki bicak batiyormus gibi oluyordu. Ne garip bir enfeksyondu öyle. Doktor bana boğaz enfeksiyonu senin gibi genci devirmez dediydi. 😅 Ortalik yerde agzini kapatmadan öksürenlerin artik agzina vurasim geliyor. 😅

Sanıldığının aksine içine ağır ağrı kesiciler koyulmuyor; bu daha çok psikolojik bir rahatlama sağlıyor. Ayrıca @mete01'in de dediği gibi, durum daha çok sıvı kaybından kaynaklanıyor. Özellikle ishal gibi vakalarda çok işe yarıyor. Çoğu zaman hastalığın geçmesi için bol terleme ve su alımı bile yeterlidir. Belki ibuprofen türevi ilaçlar alınabilir ama antibiyotik kesinlikle alınmamalıdır.

@mete01, neye dayanarak mesajımı beğenmediğini anlamlandıramadım.
Plasebo etkisi dediğiniz için. Öyle demek çok hatalı olur.

Plasebo etkisi dediğiniz için. Öyle demek çok hatalı olur.
Büyük oranda doğru; bu durum çoğu ilaç için geçerlidir. Özellikle klinik ve acil servislerde bu durumla bolca karşılaşıyoruz. Hatta hastaneye adım atmak bile iyileşmenin bir adımı denebilir.

Son düzenleme: