Detaylar
Kim cevapladı?termalmacun
Başarılı
Genellikle kan alındıktan sonra damar yolu kapanmasın diye takılır eğer bir problem yoksa.
Mustafaymis
Uzman
Haptan, iğneden vs. daha hızlı tedavi ettiği için olabilir.
- Makaleler
- 10
Genelde etkisi oluyor; ancak işin içinde biri olarak söylüyorum ki bu sadece plasebo etkisidir. Genellikle tuzlu su takıp gönderiyorlar. O gördüğünüz sarı serumların rengi ise B2 ve B12 vitamininden kaynaklanmaktadır.
termalmacun
Başarılı
Genelde etkisi oluyor; ancak işin içinde biri olarak söylüyorum ki bu sadece plasebo etkisidir. Genellikle tuzlu su takıp gönderiyorlar. O gördüğünüz sarı serumların rengi ise B2 ve B12 vitamininden kaynaklanmaktadır.
Tuzlu su damar yolunu açık tutmak için kullanılıyor sanırsam, başka bir etkisi oluyor mu?
Not: Araştırdım, çok işe yarıyormuş.
Son düzenleyen: Moderatör:
Ben bir keresinde hasta olmuştum, kemiklerim dahi ağrıyordu. Doktora "Sınavım var, yarına kadar beni iyileştirecek bir şey yok mu?" diye sordum. Seruma ağrı kesici ve ateş düşürücü koymuşlar; o beni düzeltti, o gece rahat uyumuştum. Büyük ihtimalle uçakta ciddi bir boğaz enfeksiyonu kapmıştım. Önümdeki beyefendi ağzını kapatmadan durmadan öksürüyordu. Bundan sonra uçak gibi yerlere binersem maske takacağım. İçerideki hava sürekli devirdaim ettiği için her türlü hastalık bulaşıyor.
mete01
Üstün
Hastalık sırasında vücutta sıvı açığı artar. (septik şok gibi.) O yüzden vücut sıvıyı aldığı an rahatlama başlar. İçinde ilaç olmayan serum bile rahatlatır. Yalnız bu sıvıyı illa serum ile almaya gerek yok. Düz su içerek de karşılanabilir. Damaryolu invaziv bir işlem olduğu için enfeksiyon riski oluyor. O yüzden aslında herkese takılmamalı. Ancak ülkemizin güncel durumu sağ olsun defansif tıpa yönlendiriyor bir de hasta ve hasta yakınları serumsuz iyileşmezmiş gibi davrandıkları için takılıyor.
- Makaleler
- 10
Tuzlu su damar yolunu açık tutmak için kullanılıyor sanırsam, başka bir etkisi oluyor mu?
Not: Araştırdım, çok işe yarıyormuş.
Sanıldığının aksine içine ağır ağrı kesiciler koyulmuyor; bu daha çok psikolojik bir rahatlama sağlıyor. Ayrıca @mete01'in de dediği gibi, durum daha çok sıvı kaybından kaynaklanıyor. Özellikle ishal gibi vakalarda çok işe yarıyor. Çoğu zaman hastalığın geçmesi için bol terleme ve su alımı bile yeterlidir. Belki ibuprofen türevi ilaçlar alınabilir ama antibiyotik kesinlikle alınmamalıdır.Ben bir hasta olduydum kemikelrim dahi agiriyordu doktora dedim sinavim var yok mu yarina kadar iyi edecek bir şey? Agri kesici, ates dusurucu koymuslar seruma beni duzeltti o gece rahat uyumustum. Ciddi bir bogaz enfeksiyonu kapmistim ucakta buyuk ihtimal. Onumdeki dayı agzini kapatmadan durmadan öksürüyordu. Bundan sonra ucak gibi seylere binersem maske takacağım. Her turlu hastalik bulasiyor cunku ayni hava surekli devir daim ediyor iceride.
@mete01, neye dayanarak mesajımı beğenmediğini anlamlandıramadım.
Su bile icecek kivamda degildim bogazimdan gecmiyordu o derece.Sanıldığının aksine içine ağır ağrı kesiciler koyulmuyor; bu daha çok psikolojik bir rahatlama sağlıyor. Ayrıca @mete01'in de dediği gibi, durum daha çok sıvı kaybından kaynaklanıyor. Özellikle ishal gibi vakalarda çok işe yarıyor. Çoğu zaman hastalığın geçmesi için bol terleme ve su alımı bile yeterlidir. Belki ibuprofen türevi ilaçlar alınabilir ama antibiyotik kesinlikle alınmamalıdır.
@mete01, neye dayanarak mesajımı beğenmediğini anlamlandıramadım.