Yanlış hatırlamıyorsam Ankara’da yaşıyordunuz başka bir konuya yazmıştınız, benim için en önemli şeylerden biri güvenlik. Hırt fazla mı?
Polis, bekçi sayısı gözle görülür şekilde arttı. Son bir yıldır devamlı parklar gibi toplu alanlarda geziyorlar. Şüpheli gördüklerini çevirip arama yapıyorlar. Denk geldim birkaç defa. Pursaklar sakin bir yerleşim, bence sorun yaşamazsın.

İstanbul'da gibi büyük şehirlerde hiç dolu gelmeyecek değil mi, otobüsü dolmuşu? Bomboştur, ferah ferah.
Tabii ki dolu gelecek, büyükşehir sonuçta. İnsanlar işe, okula uçarak gidecek değil ya 🤷

Polis, bekçi sayısı gözle görülür şekilde arttı. Son bir yıldır devamlı parklar gibi toplu alanlarda geziyorlar. Şüpheli gördüklerini çevirip arama yapıyorlar. Denk geldim birkaç defa. Pursaklar sakin bir yerleşim, bence sorun yaşamazsın.

Tabii ki dolu gelecek, büyükşehir sonuçta. İnsanlar işe, okula uçarak gidecek değil ya 🤷
Pursaklar direkt şehir dışı, Çankaya'da bir yer bulması daha iyi olur.

Arkadaş sanki hiç boş dolmuş otobüs yokmuş gibi anlatıyor; onu anlatmaya çalıştım. İnsanların bir yere uçarak gidebilen herhangi bir şeyi yok, uçak dışında.

İstanbul'da gibi büyük şehirlerde hiç dolu gelmeyecek değil mi, otobüsü dolmuşu? Bomboştur, ferah ferah.
Öğrenci dostu bir şehre gitsin hocam, İstanbul veya Ankara buna uygun değil. İlla ODTÜ, Hacettepe okuyacaksa olur, yoksa anlamı yok.
Şehrin stresi bile insanı geriyor. Ben de Ankaradayım ve kendimi bildim bileli yaşıyorum.

Öğrenci dostu bir şehre gitsin hocam, İstanbul veya Ankara buna uygun değil. İlla ODTÜ, Hacettepe okuyacaksa olur, yoksa anlamı yok.
Şehrin stresi bile insanı geriyor. Ben de Ankaradayım ve kendimi bildim bileli yaşıyorum.
Türkiye'de öğrenci dostu hiçbir şey kalmadı, maalesef. İstediği okulu seçip okusun, yeterli.

Fark şu 16M ve minnacık yerleşim alanı vs 6M ve daha büyük yerleşim alanı olmasına rağmen bu halde. İkisine bir bakınca Ankara fail state olarak kalıyor.

Ankara'da neresi berbatmış, açıklayabilir misiniz? Semt adı vs. söyleyin, denk geldiğiniz sürekli dolu olan hiç boş olmayan yerlerden bahsedin biraz.

Ankara'da neresi berbatmış, açıklayabilir misiniz? Semt adı vs. söyleyin, denk geldiğiniz sürekli dolu olan hiç boş olmayan yerlerden bahsedin biraz.
Keçiören, Yenimahalle.
Mahalle olarak vereceksek; Kızılay, Şentepe vs. vs.
Yani illa tek tek sayalım mı?
Kızılay'ın göbeğinde sorun yaşadım, polis çağırdım, polis yarım saat gelmedi. En son arayıp gelmeyin dedim, önümden 5 ekip arabası geçti. Ulaşım rezil, trafik paket.
Otobüsler tıklım tıklım, kapalı kutu, klima yok, havalandırma yok. Metro ve otobüs altyapısı yetersiz.
Bir yere gitmek için muhakkak Kızılay'a gitmek gerek.
Kütüphane yok, hepsi dolu.
Millet Kütüphanesi'ne gezmeye gelen aileler var. Ankara eğer yaşıyorsan zor katlanılıyor, niye birisini bu soğuk şehre çağırıyorsun?
Gezecek yer yok.
Arabası yoksa nasıl bir yere gezmeye gidecek, keyif için de.
Yemek fiyatları olarak pahalı bir semt.
Her gün Kızılay'a barlar sokağına gider, artık yapacak bir şey bulamaz. Pursaklar nere, Ankara merkez nere. Anladınız mı?

Bir yere gitmek için muhakkak Kızılaya gitmek gerek.
Herhangi bir yere gitmek için "muhakkak" Kızılay'a uğramaya gerek yok, otobüs sevdan varsa sen Kızılay'a gidip dolaşabilirsin.
Ulaşım rezil , trafik paket.
otobüsler tıklım tıklım kapalı kutu klima yok havalandırma yok. Metro ve otobüs alt yapısı yetersiz.
Hangi şehrin iş ve okul çıkışı otobüsleri dolu değil, çok merak ediyorum, söyleyin lütfen. İş ve okul çıkışı trafik her şehirde kilitlenir, Ankara'ya özgün bir durum değil.
Arabası yoksa nasıl bir yere gezmeye gidecek keyif icin de.
Bahçeli, Tunalı vb. yerlere arabayla gitmeye gerek yok, otobüs ve metro ile kolayca ulaşılabiliyor.
Kütüphane yoksa nasıl dolu oluyor? Bir zahmet popüler yerlerde çalışmak yerine farklı yerleri de araştırın. Her saniye, her dakika dolu olmuyor, doğruya doğru.
Her gün Kızılaya barlar sokağına gider artık yapacak bir şey bulamaz. Pursaklar nere, Ankara merkez nere. Anladınız mı?
Ankara'da öğrenci hayatı sadece Barlar Sokağı, Kızılay'dan mı ibaret? Bahçeli, Eymir, Mogan, Tunalı, Ayrancı bir sürü yer var. Alkoliksen oradan çıkamazsın zaten, o doğru.
Kızılayın göbeğinde sorun yaşadım polis çağırdım polis yarım saat gelmedi en son arayıp gelmeyin dedim, önümden 5 ekip arabası geçti.
5 tane ekip arabası geçiyorsa birini durdurup derdini anlat, illaki birinin gelmesine gerek yok. Hepsi aktif olarak görevde, ne istersen yaparlar. Sorun yaşadığın kişi veya olayda da 30 dakika bekleyebilmen güzelmiş.
Yemek fiyatlari olarak pahalı bi semt.
Evet, Ankara bir semt. Yemek fiyatları her yerde pahalı. Gidip Söğütözü'nde veya İncek'te pahalı mekanlarda yemek yerseniz tabii ki yemekler pahalı. Uygun yerler bir sürü var, isterseniz beraber gidebiliriz, bir sürü örnek yer gösterebilirim.

Herhangi bir yere gitmek için "muhakkak" Kızılay'a uğramaya gerek yok, otobüs sevdan varsa sen Kızılay'a gidip dolaşabilirsin.

Hangi şehrin iş ve okul çıkışı otobüsleri dolu değil, çok merak ediyorum, söyleyin lütfen. İş ve okul çıkışı trafik her şehirde kilitlenir, Ankara'ya özgün bir durum değil.

Bahçeli, Tunalı vb. yerlere arabayla gitmeye gerek yok, otobüs ve metro ile kolayca ulaşılabiliyor.

Kütüphane yoksa nasıl dolu oluyor? Bir zahmet popüler yerlerde çalışmak yerine farklı yerleri de araştırın. Her saniye, her dakika dolu olmuyor, doğruya doğru.

Ankara'da öğrenci hayatı sadece Barlar Sokağı, Kızılay'dan mı ibaret? Bahçeli, Eymir, Mogan, Tunalı, Ayrancı bir sürü yer var. Alkoliksen oradan çıkamazsın zaten, o doğru.

5 tane ekip arabası geçiyorsa birini durdurup derdini anlat, illaki birinin gelmesine gerek yok. Hepsi aktif olarak görevde, ne istersen yaparlar. Sorun yaşadığın kişi veya olayda da 30 dakika bekleyebilmen güzelmiş.

Evet, Ankara bir semt. Yemek fiyatları her yerde pahalı. Gidip Söğütözü'nde veya İncek'te pahalı mekanlarda yemek yerseniz tabii ki yemekler pahalı. Uygun yerler bir sürü var, isterseniz beraber gidebiliriz, bir sürü örnek yer gösterebilirim.
Otobüs sevdan var dedikten sonra okumadım; dolmuşlar "öğrenciyim" diyince bazen almıyor, 40 lira tam parası istiyor. 17,5 TL otobüs nere, 40 lira nere, anladın mı? Ben bu sohbeti uzatmayacağım.
Gelsin arkadaş, siz yüzünü kara çıkaramazsınız.