AOC 24G2SPU monitörün DOA Raporu ile Tecpro tarafından AOC 24G4HA ile değişim süreci

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan MertHatipSon
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi
  • Mesaj Mesaj 2
  • Görüntüleme Görüntüleme 177

MertHatipSon

Çalışkan
Konuyu hortlatıyorum başımdan geçen süreci anlatmak istedim.

10 Eylül'de 24G2SPU/BK model monitörümü Tecpro'ya kargoladım. Aynı model stokta olmadığı için 17 Eylül'de değişim için muadil ürün önerildiğiyle ilgili bir mesaj gönderdiler. Gelen mesajdaki linke tıkladığımda değişim için 25G3ZM/BK modeli önerildiğini gördüm. Ancak önerilen ürünün VA panel olması ve hoparlörünün olmaması nedeniyle reddettim ve sebep kısmına nedenlerimi yazdım. Ancak sitelerindeki sebep kısmı hiçbir anlam ifade etmiyor olacak ki ben onları arayana kadar hiçbir işlem yapmamışlar, 1 hafta boşuna gitti. Aradığımda sebebinizi mail yoluyla iletiniz cevabını aldım.

Mail ile kendilerine ulaştım ve aynı panelde, bu özelliklerde bir monitör istediğimi söyledim, 24G4HA gibi bir modelin tarafıma gönderilebileceğini söyledim. Kendileri bana önerdikleri model dışında modelin ellerinde olmadığını, modeli kendileri belirlemediğini söylediler. Aldığım mağazada 24G4HA'nın ve başka IPS panele sahip AOC monitör modellerin olduğunu belirttim. Bana değişim onarım (DOA) formu vermeyi teklif ettiler bende kabul ettim.
9 Ekim'de form elime ulaştı ve aynı gün İtopya mağazasına gittim. Gider gitmez zaten adam lafa garantisi bitmiş diyerek başladı, ama 2 değil 3 yıl garantisi var monitörün. Durumumu anlattım ancak mağaza çalışanları ya DOA formuyla nasıl işlem yapacaklarını bilmiyorlar ya da benim bilmediğim bir detay var. Bana ellerindeki stoktan başka bir monitör vermeyeceklerini, tekrar Tecpro ile iletişime geçeceklerini söylediler. İlk defa DOA formu ile işlem yapmıyorum ama farklı bir model işin içine girince nasıl oluyor bilmediğim için çok zorlamadım. Ancak mağazadan çıkınca tekrar Tecpro'yu aradım ve durumu anlattım. Bana 24G4HA modelini mi istiyorsunuz diye bir soru yönelttiler, bende evet dedim. Ardından DOA formuna bir işlem yapılmadıysalar geri alıp kendilerine geri kargolamamı söylediler. Formu geri alıp Tecpro'ya kargoladım ve 24G4HA modeli ile değişim yapacaklarını söylediler.

14 Ekimde tekrar mesaj ile ulaşıp değişim formunu onaylamam için bir link gönderdiler ve değişim formunda bu sefer 24G4HA modeli gözüküyordu. Formu onayladım ardından 20 Ekim'de monitörü kargoya verdiler. Bu gün 21 Ekim'de de monitör elime ulaştı. 1 aydan uzun bir süredir monitörsüzdüm. Farklı bir model talep edecek olan kişiler olursa diye yazdım faydası dokunur belki.

Son düzenleyen: Moderatör:
- Öncelikle yaşadığınız süreci paylaşarak bilgi verdiğiniz için teşekkürler. Başka kişilerin benzer bir durumla karşılaşmaması adına faydalı bir deneyim aktarımı oldu.

- Monitor değişim sürecinde karşılaşılan zorluklar genellikle işleyişten kaynaklanır. Bu tür durumlarda aşağıdaki adımları takip etmek süreci daha kolaylaştırabilir:

1. Ürün Durumunu Kontrol Etme:
- Değişim için önerilen ürünlerin teknik özelliklerini ve sizin ihtiyaçlarınıza uyup uymadığını gözden geçirin.

2. İletişim Kurma:
- Sorunları ve talepleri net bir şekilde ifade eden e-postalar yollayın.
- Eğer geri dönüş alamıyorsanız, telefon ile doğrudan görüşmek çoğu zaman daha hızlı sonuç almanızı sağlar.

3. DOA Formunun Kullanımı:
- DOA formunu doldururken dikkatli olun ve tüm bilgileri eksiksiz sağlayın.
- Formu göndermeden önce, kullanılacak modelin stok durumunu kontrol edin.

4. Mağaza ile Görüşme:
- İlgili mağaza çalışanlarıyla sakin ve net bir iletişim kurun. DOA süreçlerinin nasıl işlediğini bildiklerini varsaymayın, gerekirse süreçle ilgili kılavuz veya yönerge talep edin.

5. Stok Bilgisi:
- Farklı bir ürün isterseniz, mahallinde bulunan stoku sorgulayın ve telefonla veya e-posta ile iletişime geçerek net bilgi alın.

6. Alternatif Ürün Sunma:
- Mevcut model dışında başka alternatif ürünleri listeleyerek taleplerinizi destekleyin.

7. Geri Takip:
- Herhangi bir aksaklık yaşadığınızda ya da yanıt alamadığınızda, ilgili firma veya mağaza ile sürekli iletişimde kalın.

8. Deneyim Paylaşma:
- Sürecinizi yaşadıktan sonra, diğer kullanıcılarla deneyimlerinizi paylaşarak onların bilgilenmesini sağlayın.

Bu adımlar, daha hızlı ve problemsiz bir değişim süreci geçirmenize yardımcı olabilir. Benzer problemleri yaşayan kişilere faydalı olacaktır.

Selam hocam ben de şu anda aynı süreci yaşıyorum AOC 24g2spu/bk monitörümde panel arızası çıktı tecproya yolladım bana 24G4Xe önerdiler kronik sorunlu olduğu için reddettim başka monitör önermelerini rica ettim önermediler doa formu verelim dediler kabul ettim. İtopya'dan almıştım monitörü 2 seneyi geçti ama monitörün 3 sene garantisi var doa formunu İtopya'ya götürsem yardımcı olurlar mı daha doa formunu almaya gitmedim ya da tecpro yu arayıp İtopya tecpro ile iletişime geçin bizde stok yok garantisi geçmiş dediler mi demeliyim.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…