• Apple WWDC 2026 etkinliğini Techolay canlı yayınında takip ediyoruz.
    iOS 27, macOS 27, iPadOS 27 ve diğer Apple duyurularını yayın boyunca birlikte değerlendiriyoruz.

İncehesap AOC 24G4X monitör yerine ASUS TUF monitör değişim talebi onaylanır mı?

Ekinabey

Çalışkan
AOC 24G4X monitörüm vardı, yatay çizgi falan atıyordu; teknik servise gönderdim, değişim raporu çıktı ve eve gönderdiler.

İncehesap'a "AOC daha istemiyorum, ASUS TUF istiyorum." dedim; verirler mi?

İsteyeceğim monitörler bir tık daha iyiler, sizce verilir mi?

Hangisini isteyeyim? Buradan bakabilirsiniz.

https://www.incehesap.com/q/asus tuf gaming/gaming-monitor/

Son düzenleyen: Moderatör:
Galiba bire bir aynı modeli almıştım bana da kırık gelmişti, birçok kişide de böyle şeyler gördüm AOC monitörler neden böyle acaba? Senin sorduğun soruya gelecek olursak; bence sana muadil modelleri söylerler, birini seçmeni isterler. İletişime geçmeye çalış.

Bilmiyorum. Çoğu kişide oluyor, kronik sıkıntılı galiba.

Tecpro ilk bana 24G4HA önerdi, reddettim; AOC ve incelemesi olmadığı için. Bir sonraki gün aradılar, evime DOA formu gönderdiler. İncehesap ile iletişime geçip para iadesi ya da değişim talep edebilirsiniz dediler.

Aldığın model stoklarda bulunuyorsa aynısı ile değişim yaparlar, yoksa muadil ürün önerirler, önerecekleri ürününde Asus olacağını sanmam.

Ayıplı ürünlerde değişim veya onarım sizin tercihinize bağlı bırakılmıştır. Tüketicinin Korunması Hakkında Kanundan kaynaklanan seçimlik haklardan hangisini kullanacağını seçme hakkı tamamen tüketicinin tasarrufuna bırakılmıştır. Yani satıcı sizi herhangi bir seçimlik hakkı kullanmaya zorlayamaz. Tek istisnası ayıpsız misli ile değişim. Bu istisna da kanun maddesinde ''imkan varsa'' şeklinde belirtilmiş. Bunun dışında satıcı firma sizi herhangi bir seçimlik hakkı kullanmaya zorlayamaz. Sizin somut olayınızda kuvvetle muhtemel stok olduğu için aynı ürün ile değişim yapacaklardır. Haricen aradaki farkı ödemeyi teklif edersiniz. Firma da teklifinizi uygun görürse neden olmasın diye de ayrı bir parantez açmak gerekiyor.​

Tüketicinin Korunması Hakkında Kanun - Madde 11:
(1) Malın ayıplı olduğunun anlaşılması durumunda tüketici;
a) Satılanı geri vermeye hazır olduğunu bildirerek sözleşmeden dönme,
b) Satılanı alıkoyup ayıp oranında satış bedelinden indirim isteme,
c) Aşırı bir masraf gerektirmediği takdirde, bütün masrafları satıcıya ait olmak üzere satılanın ücretsiz onarılmasını isteme,
ç) İmkân varsa, satılanın ayıpsız bir misli ile değiştirilmesini isteme,
seçimlik haklarından birini kullanabilir. Satıcı, tüketicinin tercih ettiği bu talebi yerine getirmekle yükümlüdür.

Aldığın model stoklarda bulunuyorsa aynısı ile değişim yaparlar, yoksa muadil ürün önerirler, önerecekleri ürününde ASUS olacağını sanmam.

24G4X aynısından kalmamıştı 24G4ha önerdiler reddettim sonra doa formu gönderdiler ince hesapla iletişime geçin dediler yani stokta yok.

24G4X aynısından kalmamıştı 24G4ha önerdiler reddettim sonra doa formu gönderdiler ince hesapla iletişime geçin dediler yani stokta yok.​
Modeller arasındaki farkı bilmiyorum ancak eğer gerçekten stok yoksa TKHK Madde 11(1) ç bendi uyarınca ayıpsız misli ile değiştirilmesini isteyin. Ayıpsız misli ile neyin kastedildiğini biliyorsunuzdur sanırım diye düşünüyorum.​

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…