Araba alırken nelere dikkat edilmeli?

Gözünüzü kararttıysanız ve almak istiyorsanız yaptırmalısınız. Araç sahibiyle uzlaşmak da bir alternatif.

Şöyle kesin değil ben arabayı beğendim içime sindi bilgisizlikden tufaya gelmeyelim yani araba resimde güzel gittim kullandım baktım içime sinmedi o açıdan dedim kişinin söylediği gibiyse kesin alacağım.

Expertiz masrafını sen karşılayı çoğu kişi kabul etmeyebiliyor

Anladığım kadarıyla satıcının söylediği gibiyse alacaksınız. Bunun için ekspertize sokarsınız, satıcının söylediği gibiyse ekspertizi siz karşılarsınız ve arabayı alırsınız. Söylediğinin haricinde bir şey varsa zaten satıcı öder ekspertizi. Eğer baştan konuştuğunuzda satıcı söylediğinin aksine bir şey çıkmasına rağmen ödemeyi kabul etmezse o arabaya girmeyin derim.

Expertiz karşılama konusunu söylemedim daha gidince söylerim artık galeri satıyor bence bu fiyat araç için kendine leke çalmaz diye düşünüyorum.

Ekspertize gitmeden önce gözle de bayağı şey kontrol edilebilir. Kaporta renk ve ton farkları, panel aralıkları, kapı/kaput civatalarında sökülme izi, far ve cam tarihleri, lastiklerin aşınması kontrol edilir. Motor soğukken çalıştırılıp sesine, titremesine ve duman atıp atmadığına bakabilirsin. Altında yağ veya sıvı kaçağı var mı, içeride kilometreyle uyumlu olmayan aşınma var mı gözle görülebilir şeyler. Test sürüşünde de sağa sola çekme, frenlemede titreme, süspansiyon sesleri ve şanzıman geçişlerine bakılır. Bunlar fikir verir ama şasi, airbag, motor ve şanzıman gibi konularda yine ekspertiz şart.

Aracı mutlaka kullanın hocam, kullanırken de araçtan gelen sesleri dinleyin.

Yürüyen düzgün yağ yakma yok şasi sağlam ve araç boyalı yazılmış. Sonuçta ikinci el ve belirli bir kilometre de sıfır kadar da beklentim yok ama motor ve yağ önemli.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…