Herkese merhaba, archinstall ile Arch Linux kolayca kurulabiliyor ancak dikkat edilmesi gereken bazı ince noktalar varmış sanırım. Örneğin ekran kartı sürücüsü kısmı ve çekirdek seçme kısmıymış. Sizce bu ince ayarlar nasıl olmalı?

Sistemim şu:

Casper Excalibur G770 laptop.
Depolama: 1 TB.
İşlemci: 12th gen Intel(R) Core(tm) i5-12450H 2.50 GHz.
RAM: 32 GB.
Ekran kartı: NVIDIA GeForce RTX 3050 laptop GPU.

Herkese merhaba, archinstall ile Arch Linux kolayca kurulabiliyor ancak dikkat edilmesi gereken bazı ince noktalar varmış sanırım. Örneğin ekran kartı sürücüsü kısmı ve çekirdek seçme kısmıymış. Sizce bu ince ayarlar nasıl olmalı?

Sistemim şu:

Casper Excalibur G770 laptop.
Depolama: 1 TB.
İşlemci: 12th gen Intel(R) Core(tm) i5-12450H 2.50 GHz.
RAM: 32 GB.
Ekran kartı: NVIDIA GeForce RTX 3050 laptop GPU.
Selamlar, NVIDIA sahipli sürücüyü seçebilirsiniz, linux-zen çekirdeği seçebilirsiniz.

Gamemode'u yükleyin ve Zen çekirdeğine geçiş yapın. Arch Linux kullanırken buradan bakarak yapmıştım. Ama bana sorarsanız Arch Linux ile uğraşmak yerine CachyOS kurun geçin. CachyOS tüm bu ayarlamaların yapılandırıldığı hazır bir dağıtım.

Son düzenleme:
Olabilir hocam Linux biraz donanım seçen sistem sizde sorunsuzsa kullanabilirsiniz ki tavsiyem kapalı kaynak properity driver kurun.
Linux donanım seçen bir sistem değil. Donanım firmaları, açık kaynak kod sürücü yapmamayı seçen taraf. Linux'ta yaşanılan hiçbir driver sorununun ya da hiçbir program uygulama eksikliğinin sebebi Linux değildir.

Program geliştiricileridir. Driveri kodlayanlardir.