Huzurlu bir hayat yaşıyorsunuz, en rahatı sizinki :D

Endevours gibi Arch tabanlı dağıtımları da kullandım ancak oyunlara giremediğim için Linux Mint'a geçtim. Mint'ta çok sıkıcı geldiği için şu anda Zorin OS'a geçtim. Terminal nedir bilmiyorum artık.

Nix os tan archa geçtim, arch aur yardımcılarına ibaret bence tek artısı budur. Nix os de bluetooth vs yi bile hardware confa eklemek gerekiyor. Tabi gentoo kadar ayrıntılı değil ama archtan geçen birisi birkaç gün afallayabilir.

Nix os tan archa geçtim, arch aur yardımcılarına ibaret bence tek artısı budur. Nix os de bluetooth vs yi bile hardware confa eklemek gerekiyor. Tabi gentoo kadar ayrıntılı değil ama archtan geçen birisi birkaç gün afallayabilir.
Gentoo'da gentoo-kernel kullanırsanız çoğu sürücü geliyor ve çok bir ayara ihtiyaç duymadan kurabiliyorsunuz.

Gentoo'da Gentoo-kernel kullanırsanız çoğu sürücü geliyor ve çok bir ayara ihtiyaç duymadan kurabiliyorsunuz.

Gentoo'yu daha çok LFS kafasında diye düşünmüştüm, yarın kuruluma geçip bir bakayım belki ana sistemi taşırım. Bilmediğimden sormak istiyorum, acaba Gentoo da ROM derlemeye devam edebilir miyim?

Gentoo'yu daha çok LFS kafasında diye düşünmüştüm, yarın kuruluma geçip bir bakayım belki ana sistemi taşırım. Bilmediğimden sormak istiyorum, acaba Gentoo da ROM derlemeye devam edebilir miyim?
Gentoo'nun deposu bayağı geniş, derlemenizde ve gereken headerleri bulmanızda bir sakınca olmamalı.

Hayatinda MS-Dos kullanmamis insanlar Arch Linux kurunca buyuk bir sey basardigini saniyor da, o yuzden garip bir algi olusmus. Insanlar iste.
10 dakikalık işti. Sanal makinede kurmuştum, zaten sistemimden memnun olduğum için sildim. Hatta şaşırdım bu kadar mıydı diye. O zaman KDE Plasma 6.0 yeni çıkmıştı, Plasma dökülüyordu.

Bana çok karışık geldi o. Her yer, her şeyden çıkıyormuş gibi. Arch Linux'un el kitabını takip ettim, her gün kullandığımız komutlardı. Pacman'ın içine bir komut gömmüşler, tarball'ı çekip kuruyordu. O mesela hoşuma gitmişti.