theodore bagwell

Başarılı
Yer
Fox River Hapishanesi
Selamlar. Dun EndeavourOS ile Hyprland kurulumu yaptim Dual-Boot olarak. Bilgisayarimda 3 adet disk var. C diskimde Windows kurulu. D diskimde Linux kurulu. E diskim ise yani HDD, dosyalarimin bulundugu disk. Su anda Linux'da C ve E diskim gorunmuyor. Bunu nasil geri getirebilirim? Eger yapilabiliyorsa Windows'un kurulu oldugu diski yani C diskini de gozukturebiliyorsak cok iyi olur dosya transferi icin. Yanlis bir sey yapmamak icin bu konuyu aciyorum.

Evet Windows'da HDD diskime yani sdb olan diskime erisebiliyorum. Fakat D diskim olan yani Linux'un kurulu oldugu diske erisemiyorum yani dosya yoneticisin de gorunmuyor bununla alakali olma ihtimali var mi yoksa normal mi?
İşim çıkmıştı biraz geç geldim hızlı başlangıç mi ney o ayardan dolayı sorun olabilir yazıyordu internette Windows'tan kapatılıyor sanırım sadece

İşim çıkmıştı biraz geç geldim hızlı başlangıç mi ney o ayardan dolayı sorun olabilir yazıyordu internette Windows'tan kapatılıyor sanırım sadece
Evet 7 - 8 ay evel bir abi daha vardi boyle bir olayi onunla yapmistik bulamadim kendisini o zamanlarda da onu kapattirmisti. Fakat ne alakasi var bilmiyorum :D.

Diski mount edebildiysen erisebilmen gerekiyor. Durum nedir?
Hocam hala aynı sorunu yaşıyorum. Mount edilmiyor. 5670 hocamın dediği şeyi araştırıyorum şuan da Windows'dayım geçtiğim zaman yapmayı deneyeceğim. Ek olarak güç planın da hızlı başlatmayı kapatmam önerildi fakat o seçenek yok olmuş. ( secure boot kapalı )

5670'in dedigi sekilde klasor olusturup mount etmeyi dene, olmazsa yine bakalim. GParted ekraninda dosya sistemi bilinmiyor diyor, tuhaf. ntfs-3g yuklediysen tanimasi lazim.
Ek olarak Hyperland'de calisiyor mu bilmiyorum ama yay -S gnome-disk-utility yukleyip arayuzden de mount edebilirsin.

5670'in dedigi sekilde klasor olusturup mount etmeyi dene, olmazsa yine bakalim. GParted ekraninda dosya sistemi bilinmiyor diyor, tuhaf. ntfs-3g yuklediysen tanimasi lazim.
Ek olarak Hyperland'de calisiyor mu bilmiyorum ama yay -S gnome-disk-utility yukleyip arayuzden de mount edebilirsin.
Deneyeceğim hocam fakat bugün olmaz sanırım eğer yarın müsait olursanız boş zamanım da etiketlerim uyumam lazım kusura bakmayın lütfen :D

@Dark Raiden, Hocam 5670 Hocamin dedigi gibi mnt atamayi denedim fakat onda da su hatalari verdi:

1747998707038.webp

Ek olarak sizin de dediginiz gibi gnome disk utility'i indirdim ve goruntu su sekilde:

1747998791147.webp

Son düzenleme:
@Dark Raiden, Hocam 5670 Hocamin dedigi gibi mnt atamayi denedim fakat onda da su hatalari verdi:

Eki Görüntüle 150082
Once altta dedigim gibi GNOME Disk araciyla yapmaya calis, o olursa daha rahat.

Bash:
sudo mkdir /etc/klasor
sudo mount -t ntfs /dev/sdb1 /mnt/klasor

Dosya sistemini yanlis taniyor ya da dosya sisteminde bir sorun var gordugum kadariyla. Olmazsa Windows'tan diski check ettir.
CMD'de bu komutla yapabilirsin: chkdsk C:
C yerine istedigin diskin harfini yaz.

Ek olarak sizin de dediginiz gibi gnome disk utility'i indirdim ve goruntu su sekilde:

Eki Görüntüle 150083
Play butonuna basinca USB takmissin gibi mount edecek sisteme. Dosya yoneticisinde gozukmesi lazim.

Once altta dedigim gibi GNOME Disk araciyla yapmaya calis, o olursa daha rahat.

Bash:
sudo mkdir /etc/klasor
sudo mount -t ntfs /dev/sdb1 /mnt/klasor

Dosya sistemini yanlis taniyor ya da dosya sisteminde bir sorun var gordugum kadariyla. Olmazsa Windows'tan diski check ettir.
CMD'de bu komutla yapabilirsin: chkdsk C:
C yerine istedigin diskin harfini yaz.

Play butonuna basinca USB takmissin gibi mount edecek sisteme. Dosya yoneticisinde gozukmesi lazim.
Play'e basinca su geliyor hocam:

1748001212157.webp

Bu arada o verdiginiz kodlar diski bicimlendirmez oyle degil mi? Icinde cok onemli dosyalarimi sakliyorum cunku.

Deneyeceğim hocam fakat bugün olmaz sanırım eğer yarın müsait olursanız boş zamanım da etiketlerim uyumam lazım kusura bakmayın lütfen :D

Eki Görüntüle 150082

Eki Görüntüle 150083
Biraz Microsoft LDM nedir araştırdım dinamik disk olduğu yazıyor aşağıdaki bağlantıyı inceleyin biraz olmadı yapay zekaya özet çıkartın ben öyle yaptım.