OneKnight

Uzman
Arch Linux'ta GDM ve SDDM olarak hangisi seçilmeli? SDDM biraz eski gibi duruyor. Hangisini seçtiğimiz ne kadar fark eder acaba?

Son düzenleme:
Kullandığınız desktopa da bağlı biraz ama ben SDDM kullanıyorum. Eski duruyor evet ama basit bir tema kurarak bunu çözebiliyorsunuz ki tema kurmak zor değil. Ben minecraft teması kullanıyorum mesela login ekranım bu şekilde gözüküyor.

1747654906907.webp

GDM ise GNOME'a özel geliştirilmiş bir display manager. Çoğunlukla düzgün çalışıyor ama SDDM'e kıyasla tema sayısı çok az.

Özetle GNOME kullanıyorsanız GDM, başka bir şey kullanıyorsanız SDDM.

Konu açmayı denedim çifte konu ile alakası olmamasına rağmen uyarı alıyorum nasıl yardım alacağım ben anlamış değilim.

Kullandığınız desktopa da bağlı biraz ama ben SDDM kullanıyorum. Eski duruyor evet ama basit bir tema kurarak bunu çözebiliyorsunuz ki tema kurmak zor değil. Ben minecraft teması kullanıyorum mesela login ekranım bu şekilde gözüküyor.

Eki Görüntüle 149133

Gdm ise GNOME'a özel geliştirilmiş bir display Manager. Çoğunlukla düzgün çalışıyor ama SDDM'e kıyasla tema sayısı çok az.

Özetle GNOME kullanıyorsanız gdm, başka bir şey kullanıyorsanız SDDM.

Çok teşekkür ederim eski durmasını tema kurarak çözebiliyorsak SDDM kuracağım. Arch Linux kurulumundayım şu an kararsız kalmıştım. Galiba KDE kullanacağım yanında.
Ekstra olarak GNOME kullanıp SDDM kullansam ne gibi bir farkı olabilir onu merak ediyorum uyumsuzluk sorunları yaşar mıyım?

@The Shorekeeper Hocam Arch Linux'ta gdm ve SDDM olarak hangisi seçilmeli? SDDM biraz eski gibi duruyor. Hangisini seçtiğimiz ne kadar fark eder acaba.

Çok fark etmiyor. @elrondforwin'in dediği gibi SDDM'de tema kurabilirsiniz, daha modern gözüküyor. GNOME'un display manager'ı daha sade ve basit. Hangisini tercih edeceğiniz size kalmış.

GDM varsayılan olarak Wayland üzerinden çalışabiliyordu sanırım. SDDM için en son ayar yapıyordum Wayland üzerinden çalışsın diye, şu an durum nedir bilmiyorum.