Max Caulfield
Üstün
Merhaba arkadaşlar, Arch Linux'ta RTX açık bir şekilde Control oyununu oynadım.
Sistemim şu şekilde:
Olaya hemen başlayalım. Arch Linux kurulumumu Kioxia Exceria 480 GB SSD'ye geçirdikten sonra bir oyun denemek istedim. Bunun için de Steam yerine Epic, GOG veya farklı bir platformdaki oyunları oynamak mümkün mü deyip Heroic Games Launcher yükledim.
Sonra ise Heroic üzerinden Control'ü yüklemeye karar verdim. Control'ün GOG sürümünü yüklemeye başladım. O esnada Heroic ayarlarından Wine GE'nin en güncel sürümünü de yükledim.
Oyun indi, oyunu Wine GE kullanacak şekilde ayarladım ve çalıştırdım. Direkt sorunsuz bir şekilde çalıştı, üstelik Wayland ile
İlk resim:
İlk etapta oyunu RTX kapalı bir şekilde (standart High ayarlarda) açtım, çünkü GTX bir ekran kartı kullanıyorum. Fakat sonra Pacman ile MangoHud yükledim ve sonra Heroic'in oyun ayarlarından MangoHud'ı aktif hale getirdim.
Sonra ise Ray Tracing'i orta ayarlarda açtım ve sonuç:
Evet, ekran kartım RTX kart olmamasına rağmen ve oyunu Arch Linux üzerinde VKD3D ile çalıştırmama rağmen Ray Tracing açılabiliyor. Tabii kartımın ayrık Ray Tracing çekirdekleri olmadığı için 25-30 FPS veriyor
Fakat yine de ekran görüntüsü almak için epey ideal.
Arch Linux'ta çalışan RTX açık Control'den aldığım birkaç ekran görüntüsü:
Önceki konumda da Arch Linux'ta LEGO Star Wars: The Skywalker Saga oynadığımı aktarmıştım:
techolay.net
Yani Linux'ta oyun oynanmaz diye bir şey yoktur, bal gibi de oynanır.
Sistemim şu şekilde:
- AMD Ryzen 5 3600
- MSI B450 Tomahawk MAX (3I sürüm BIOS yüklü)
- GoodRAM IRDM Pro 2x 16 GB DDR4 3600 MHz CL18 Dual Rank bellek kiti (Hynix CJR)
- MSI GTX 1660 Super Gaming X (Arch Linux altında NVIDIA 555.58.02 sürücüsü yüklü)
Olaya hemen başlayalım. Arch Linux kurulumumu Kioxia Exceria 480 GB SSD'ye geçirdikten sonra bir oyun denemek istedim. Bunun için de Steam yerine Epic, GOG veya farklı bir platformdaki oyunları oynamak mümkün mü deyip Heroic Games Launcher yükledim.
Sonra ise Heroic üzerinden Control'ü yüklemeye karar verdim. Control'ün GOG sürümünü yüklemeye başladım. O esnada Heroic ayarlarından Wine GE'nin en güncel sürümünü de yükledim.
Oyun indi, oyunu Wine GE kullanacak şekilde ayarladım ve çalıştırdım. Direkt sorunsuz bir şekilde çalıştı, üstelik Wayland ile
İlk resim:
İlk etapta oyunu RTX kapalı bir şekilde (standart High ayarlarda) açtım, çünkü GTX bir ekran kartı kullanıyorum. Fakat sonra Pacman ile MangoHud yükledim ve sonra Heroic'in oyun ayarlarından MangoHud'ı aktif hale getirdim.
Sonra ise Ray Tracing'i orta ayarlarda açtım ve sonuç:
Evet, ekran kartım RTX kart olmamasına rağmen ve oyunu Arch Linux üzerinde VKD3D ile çalıştırmama rağmen Ray Tracing açılabiliyor. Tabii kartımın ayrık Ray Tracing çekirdekleri olmadığı için 25-30 FPS veriyor
Arch Linux'ta çalışan RTX açık Control'den aldığım birkaç ekran görüntüsü:
Önceki konumda da Arch Linux'ta LEGO Star Wars: The Skywalker Saga oynadığımı aktarmıştım:
Arch Linux'ta LEGO Star Wars: The Skywalker Saga oynadım
Merhaba arkadaşlar. "Linux'ta oyun oynanmaz" "Oyun için Windows en iyisidir" gibi tabirler Windows fanboyları tarafından sıkça söylenmekte. Bunun geçerli olmadığını kanıtlamak için Arch Linux kurulumumda bir Windows oyunu denemek istedim. Sistemim şu şekilde: AMD Ryzen 5 3600 işlemci MSI B450...
Yani Linux'ta oyun oynanmaz diye bir şey yoktur, bal gibi de oynanır.
Son düzenleme: