AMOUK

Çalışkan
Yer
Mamak
Arkadaşlar, daha demin Instagram'da bir haber gördüm. Yurt dışı eğitimi ile alakalı. Benim de zaten aklımda her zaman yurt dışında okumak vardı. Videodaki hanımefendi Buenos Aires Üniversitesi'nin dünyada 77. olduğu, ücretsiz okuma fırsatı olduğu ve Arjantin'de yasal olarak 2 yıl ikamet edilince vatandaşlığa bile geçilebileceğini söyledi.

Ben de PassportIndex sitesinden pasaport gücüne baktım ve 14. olduğunu ve tüm Avrupa ülkelerine vizesiz seyahat edilebildiğini gördüm. Sizce Arjantin'de okumak mantıklı mıdır?

Normalde Almanya'da okumak istiyordum ama aşırı sağın yükselişi beni korkutuyor. Mühendislik okumak istiyorum ve internetten yaptığım araştırmalar ile o kadar da kötü bir mühendislik eğitimi olmadığını gördüm. Tavsiyelerinizi bekliyorum hocalarım.

Gördüğüm Instagram videosu:

1773260033756.webp

1773260095563.webp

Buenos Aires iyi bir okul ama Avrupa'da KIT/Karolinska/Politecnico Milano/Leuven/Politecnica Catalunya gibi okullar varken Güney Amerika'nın aşırı kaotik ortamına düşmeyi tercih etmezdim. Özellikle de Arjantin'deki aşırı sağın yükselişi ve ekonomik durumlarla beraber Arjantin bence C planı olmalı.

Arkadaşlar, daha demin Instagram'da bir haber gördüm. Yurt dışı eğitimi ile alakalı. Benim de zaten aklımda her zaman yurt dışında okumak vardı. Videodaki hanımefendi buenos aires üniversitesi'nin dünyada 77. olduğu, ücretsiz okuma fırsatı olduğu ve Arjantin'de yasal olarak 2 yıl ikamet edilince vatandaşlığa bile geçilebileceğini söyledi.

Ben de passportındex sitesinden pasaport gücüne baktım ve 14. olduğunu ve tüm Avrupa ülkelerine vizesiz seyahat edilebildiğini gördüm. Sizce Arjantin'de okumak mantıklı mıdır?

Normalde Almanya'da okumak istiyordum ama aşırı sağın yükselişi beni korkutuyor. Mühendislik okumak istiyorum ve internetten yaptığım araştırmalar ile o kadar da kötü bir mühendislik eğitimi olmadığını gördüm. Tavsiyelerinizi bekliyorum hocalarım.

Gördüğüm Instagram videosu:

Eki Görüntüle 232477

Eki Görüntüle 232478

Bu üniversite hakkında yorum yapmam yanlış olur ama Almanya için açıkca söyleyebilirim ki hiçbir şey yapamazlar, anca zorluk çıkarırlar sen gerekli özgüvenin ve paran olunca Almanya'da rahatça okursun türlü insanlar pankart açıp gezebiliyor kimse sesini çıkarmıyor öğrencilere de çıkaramazlar. İmkanın varsa Avrupa seç elbette.