Çözüldü Artix Linux fotoğraf kamerasını görmüyor

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.

n_ecat

Uzman
Laptopta SD kart girişi yok o yüzden fotoğraf kameramı kabloyla bağlıyordum ama Artix Linux'a geçince kamera yı görmemeye başladı kamera lensi kapatıp fotoğraf aktarım moduna da geçiyor yani kamera bilgisayara bağlandığını anlıyor ama bilgisayar kamerayı görmüyor. Almam gereken fotoğraflar var ama alamıyorum.

Çözüm
Hatta alternatif olarak, aradan özel olarak fotoğraflar seçmek isterseniz dosya yöneticinizden erişebilirsiniz. Örneğin siz detect komutunu girdiğinizde attığınız fotoğraftaki port çıktısına göre dosya yöneticinizden şu konuma girerek erişebilirsiniz:

gphoto2://[usb:002,009]

Ya hocam bilgisayara kopyalamadan direk dosya yöneticisiyle fotoğraflara erişmenin herhangi bir yolu yokmudur?
Tam da bunu yazıyordum, kalp kalbe karşıymış
Kullandığınız dosya yöneticisi neydi?

İfadeler: 001
lsblk komutunun çıktısından depolama alanını bulup mount edebilirsiniz, ya da dolphin kurabilirsiniz. İlk olarak dolphin kurmayı deneyin.
Bunlarda olmadı.

Burada gösterilen komutlar sizin kamera listeleniyor mu?
gphoto2 —-auto-detect

Aha gördü hocam evet.

Bunlarda olmadı.

Aha gördü hocam evet.
Ama fotoğraflara nasıl erişeceğim?

İfadeler: 001
Bunlarda olmadı.
Depolama alanınızı mount ettikten sonra ls /mnt komutu ile resimlerinizin listelenip listelenmediğini kontrol edin. Listleleniyorsa dosya yöneticinizden /mnt konumuna girerek dosyalarınıza erişebilirsiniz.

Depolama alanınızı mount ettikten sonra ls /mnt komutu ile resimlerinizin listelenip listelenmediğini kontrol edin. Listleleniyorsa dosya yöneticinizden /mnt konumuna girerek dosyalarınıza erişebilirsiniz.
Hocam o komutu yazınca kamera gözüküyor sadece mount etmiyorki.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…