Laptopta SD kart girişi yok o yüzden fotoğraf kameramı kabloyla bağlıyordum ama Artix Linux'a geçince kamera yı görmemeye başladı kamera lensi kapatıp fotoğraf aktarım moduna da geçiyor yani kamera bilgisayara bağlandığını anlıyor ama bilgisayar kamerayı görmüyor. Almam gereken fotoğraflar var ama alamıyorum.
Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.
Detaylar
Kim cevapladı?
Çözüm
Hatta alternatif olarak, aradan özel olarak fotoğraflar seçmek isterseniz dosya yöneticinizden erişebilirsiniz. Örneğin siz detect komutunu girdiğinizde attığınız fotoğraftaki port çıktısına göre dosya yöneticinizden şu konuma girerek erişebilirsiniz:
gphoto2://[usb:002,009]

gphoto2://[usb:002,009]
Tam da bunu yazıyordum, kalp kalbe karşıymışYa hocam bilgisayara kopyalamadan direk dosya yöneticisiyle fotoğraflara erişmenin herhangi bir yolu yokmudur?
- Makaleler
- 24
gphoto2 kurulu olması lazım kameraya erişim için.Qnix
Üstün
- Makaleler
- 4
Kullandığınız dosya yöneticisi neydi?Laptopta SD kart girişi yok o yüzden fotoğraf kameramı kabloyla bağlıyordum ama Artix Linux'a geçince kamera yı görmemeye başladı kamera lensi kapatıp fotoğraf aktarım moduna da geçiyor yani kamera bilgisayara bağlandığını anlıyor ama bilgisayar kamerayı görmüyor. Almam gereken fotoğraflar var ama alamıyorum.
Yok kuruldu ama hala görmüyor.
Nemo ama thunar ilede denedim olmadı.
Qnix
Üstün
- Makaleler
- 4
lsblk komutunun çıktısından depolama alanını bulup mount edebilirsiniz, ya da dolphin kurabilirsiniz. İlk olarak dolphin kurmayı deneyin.Yok kuruldu ama hala görmüyor.
Nemo ama thunar ilede denedim olmadı.
- Makaleler
- 24
Burada gösterilen komutlar sizin kamera listeleniyor mu?
gphoto2 —-auto-detectBunlarda olmadı.lsblk komutunun çıktısından depolama alanını bulup mount edebilirsiniz, ya da dolphin kurabilirsiniz. İlk olarak dolphin kurmayı deneyin.
Burada gösterilen komutlar sizin kamera listeleniyor mu?
gphoto2 —-auto-detect
Aha gördü hocam evet.
Ama fotoğraflara nasıl erişeceğim?
Qnix
Üstün
- Makaleler
- 4
Depolama alanınızı mount ettikten sonra ls /mnt komutu ile resimlerinizin listelenip listelenmediğini kontrol edin. Listleleniyorsa dosya yöneticinizden /mnt konumuna girerek dosyalarınıza erişebilirsiniz.
Hocam o komutu yazınca kamera gözüküyor sadece mount etmiyorki.Depolama alanınızı mount ettikten sonra ls /mnt komutu ile resimlerinizin listelenip listelenmediğini kontrol edin. Listleleniyorsa dosya yöneticinizden /mnt konumuna girerek dosyalarınıza erişebilirsiniz.
Qnix
Üstün
- Makaleler
- 4
gphoto2 --get-all-filesBu yöntem ile yapacaksanız şu komutla mount edersiniz:Hocam o komutu yazınca kamera gözüküyor sadece mount etmiyorki.
mount /dev/xxxy /mntxxxy kısmına depolama alanınız gelecek.