Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.

n_ecat

Uzman
Laptopta SD kart girişi yok o yüzden fotoğraf kameramı kabloyla bağlıyordum ama Artix Linux'a geçince kamera yı görmemeye başladı kamera lensi kapatıp fotoğraf aktarım moduna da geçiyor yani kamera bilgisayara bağlandığını anlıyor ama bilgisayar kamerayı görmüyor. Almam gereken fotoğraflar var ama alamıyorum.

Çözüm
Hatta alternatif olarak, aradan özel olarak fotoğraflar seçmek isterseniz dosya yöneticinizden erişebilirsiniz. Örneğin siz detect komutunu girdiğinizde attığınız fotoğraftaki port çıktısına göre dosya yöneticinizden şu konuma girerek erişebilirsiniz:

gphoto2://[usb:002,009]

Ya hocam bilgisayara kopyalamadan direk dosya yöneticisiyle fotoğraflara erişmenin herhangi bir yolu yokmudur?
Tam da bunu yazıyordum, kalp kalbe karşıymış :)
Laptopta SD kart girişi yok o yüzden fotoğraf kameramı kabloyla bağlıyordum ama Artix Linux'a geçince kamera yı görmemeye başladı kamera lensi kapatıp fotoğraf aktarım moduna da geçiyor yani kamera bilgisayara bağlandığını anlıyor ama bilgisayar kamerayı görmüyor. Almam gereken fotoğraflar var ama alamıyorum.
Kullandığınız dosya yöneticisi neydi?

lsblk komutunun çıktısından depolama alanını bulup mount edebilirsiniz, ya da dolphin kurabilirsiniz. İlk olarak dolphin kurmayı deneyin.
Bunlarda olmadı.

Burada gösterilen komutlar sizin kamera listeleniyor mu?
gphoto2 —-auto-detect
1724357691027.webp

Aha gördü hocam evet.

Bunlarda olmadı.

1724357691027.webp

Aha gördü hocam evet.
Ama fotoğraflara nasıl erişeceğim?