Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.

n_ecat

Uzman
Laptopta SD kart girişi yok o yüzden fotoğraf kameramı kabloyla bağlıyordum ama Artix Linux'a geçince kamera yı görmemeye başladı kamera lensi kapatıp fotoğraf aktarım moduna da geçiyor yani kamera bilgisayara bağlandığını anlıyor ama bilgisayar kamerayı görmüyor. Almam gereken fotoğraflar var ama alamıyorum.

Çözüm
Hatta alternatif olarak, aradan özel olarak fotoğraflar seçmek isterseniz dosya yöneticinizden erişebilirsiniz. Örneğin siz detect komutunu girdiğinizde attığınız fotoğraftaki port çıktısına göre dosya yöneticinizden şu konuma girerek erişebilirsiniz:

gphoto2://[usb:002,009]

Ya hocam bilgisayara kopyalamadan direk dosya yöneticisiyle fotoğraflara erişmenin herhangi bir yolu yokmudur?
Tam da bunu yazıyordum, kalp kalbe karşıymış :)
gphoto2 --get-all-files

Bu yöntem ile yapacaksanız şu komutla Mount edersiniz:

mount /dev/xxxy /mnt

Xxxy kısmına depolama alanınız gelecek.

İşte lsblk ile gözükmüyor bir tek gphoto2 görüyor. En azından şimdilik fotoğraflar geldi ama yeni fotoğraf çektiğimde sürekli tüm fotoğrafları bilgisayara almak zorunda mıyım?

İşte lsblk ile gözükmüyor bir tek gphoto2 görüyor. En azından şimdilik fotoğraflar geldi ama yeni fotoğraf çektiğimde sürekli tüm fotoğrafları bilgisayara almak zorunda mıyım?
Tam anlamadım, yeni fotoğraf çekip aktarma yapmak istediğiniz zaman, aracın otomatik olarak bilgisayara aktarım yapabilme olacağından mı bahsediyorsunuz?

Tam anlamadım, yeni fotoğraf çekip aktarma yapmak istediğiniz zaman, aracın otomatik olarak bilgisayara aktarım yapabilme olacağından mı bahsediyorsunuz?

Verdiğiniz komutu çalıştırınca tüm fotoğrafları bilgisayara kopyalamaya başladı yeni fotoğraf çekince aynı komutu çalıştırarak almaya çalışırsam aynı fotoğrafları tekrar tekrar bilgisayara kopyalacak.

Verdiğiniz komutu çalıştırınca tüm fotoğrafları bilgisayara kopyalamaya başladı yeni fotoğraf çekince aynı komutu çalıştırarak almaya çalışırsam aynı fotoğrafları tekrar tekrar bilgisayara kopyalacak.
gphoto2 --get-all-files --skip-existing eskiden var olan fotoğrafları atlıyor bu şekilde.

Hatta alternatif olarak, aradan özel olarak fotoğraflar seçmek isterseniz dosya yöneticinizden erişebilirsiniz. Örneğin siz detect komutunu girdiğinizde attığınız fotoğraftaki port çıktısına göre dosya yöneticinizden şu konuma girerek erişebilirsiniz:

Ya hocam bilgisayara kopyalamadan direk dosya yöneticisiyle fotoğraflara erişmenin herhangi bir yolu yokmudur?

Çözüm

Hocam Allah razı olsun yardımlarınız için oldu sonunda. 😄

Daha önce hangi dağıtımda bu mümkün oluyordu? Araştırma yaparak bir yolunu bulabiliriz belki.
Pardusta direk geliyordu kamera.

Dosya Ekleri

• Ekran Görüntüsü - 2024-08-22 23-43-23.webp
    Ekran Görüntüsü - 2024-08-22 23-43-23.webp
    13,6 KB · Görüntüleme: 91