Ben 15K'yı geçmeyecek şekilde bir tahmin yapmıştım ancak bırak 15'i üstüne 2K daha eklendi. 5600TL bir zam geldi. Yani ortalama 10k çalışanı olan bir işletmeye aylık maliyeti 56 milyon lira. Bu da tabii ki senin alacağın ürünlerin üzerine eklenecek olan zam miktarı :)

Ben 15K'yı geçmeyecek şekilde bir tahmin yapmıştım ancak bırak 15'i üstüne 2K daha eklendi. 5600TL bir zam geldi. Yani ortalama 10k çalışanı olan bir işletmeye aylık maliyeti 56 milyon lira. Bu da tabii ki senin alacağın ürünlerin üzerine eklenecek olan zam miktarı :)

Olay burada bitiyor hocam işte. İşveren bunu bir yerden çıkartması lazım. Ürüne zam yaparak olacak o iş. Hemde bayağı bir zam.

Yerel seçimlere kadar zorlarlar. Ondan sonra zam bombardımanı başlar.

Bu kadar artması kötü. Kim bilir ekmek diğer şeyler ne kadar olacak.
Ekmek falan 10 TL'yi geçer, dolmuş Ankara'da 17 TL şu anda, muhtemelen o da 25'lere geçiş yapar. İnternet ücretleri 1000 TL'yi bulur falan. Bu böyle uzar gider. Bu asgari ücret zammı bir kez daha yapılmayacak. Eskiden yılda iki kez yapılıyordu artık sadece bir kere olacak ve o yüzden yılın ilk çeyreğinden itibaren alım gücü inanılmaz düşmeye başlayacak.

Son düzenleme:
1703696448790.webp

Ramiz Dayı ekmek almaya giderken.