Vkı 45'SE ilk olarak devlet +1 yıl zayıflama süresi verir, süre sonunda kilo veremezsen muaf sayılırsın ama bunu sağlık kurumlarına başvurarak belgelemen lazım yoksa süren dolduğunda asker kaçağı sayılırsın.

1 yıl değil hocam. Eğer sistem değişmediyse sağlık kurulu sana 1 yıl süre veriyor bunu 3 defa tekrar ediyorsun. Yani 3 yılın sonunda artık elverişsiz raporu veriyor.

3 yıl boyunca sağlıksız yaşamak değer mi derseniz orasını bilmiyorum.

Üniversiteden kalma ertelemem duruyor ve 2027'de bitiyor. Vücut kitle indeksim 45 üstü. Ne yapabilirim, tecili bozdurmak istiyorum.

Direkt muafiyet verirler mi yoksa 1 yıl erteleme mi olur? Vücut kitle indeksim çok yüksek olduğu için direkt muafiyet diye biliyorum.

Muafiyet için kilo veya kemik gibi olman önemsiz genelde askerde gördüğüm kadarıyla kilolu insanları genelde mutfağa hizmete zayıf insanları da haberci veya muhabere verirler senin durumunda eğer vucudunda eksik kemik veya önemli bir şey yoksa muaf vermezler mesela askerdeki arkadaşım trafik kazası geçirmiş ayağında platin var kemik eksikliği var diye adama 1 ay sonra muaf verdiler.

Ciddi bir rahatsızlığın yoksa kilodan ötürü çürük vermezler kolay kolay, 6 ay göz açıp kapayıncaya kadar geçiyor.

Tek seferde muaf olabiliyorsun bu arada, ancak kilonun gerçekten çok yüksek olması lazım bunun olabilmesi için. Kiloya göre davranıyorlar, ben 2.senemde muaf oldum ve hastane heyetinde işlemlerimi yaparken yanımda bir arkadaş vardı, o benden çok daha kiloluydu ve onun ilk seferi olmasına rağmen direkt muaf almıştı.

Yani kiloya ve boya göre inisiyatif alıyorlar, bazılarına ilk seneden bazılarına ikinci seneden (benim gibi) muaf veriyorlar.

Askere gitmek vücut kitle endeksini 45 üstü tutmaktan daha mı zor geliyor?
Kilomun askerlik ile alakası yok ben çocukluğumdan bu yana obezim. Mide ameliyatı olacağım.

Hatırlamıyorum ama 165 cm boy ve 98 kilodaydım.
Size vermemeleri normal

Muafiyet için kilo veya kemik gibi olman önemsiz genelde askerde gördüğüm kadarıyla kilolu insanları genelde mutfağa hizmete zayıf insanları da haberci veya muhabere verirler senin durumunda eğer vucudunda eksik kemik veya önemli bir şey yoksa muaf vermezler mesela askerdeki arkadaşım trafik kazası geçirmiş ayağında platin var kemik eksikliği var diye adama 1 ay sonra muaf verdiler.
Aşçı yardımcısı ve sıhhi tesisat MEB onaylı kalfalık belgem var ayrıyeten lisans makine mühendisliği mezunuyum beni nereye verirler. Sizin dediğiniz insanlar kilolu sınıfındadır belki. Vücut kitle indeksim yüksek maalesef.

Son düzenleme:
Kilomun askerlik ile alakası yok ben çocukluğumdan bu yana obezim. Mide ameliyatı olacağım.

Size vermemeleri normal.

Aşçı yardımcısı ve sıhhi tesisat MEB onaylı kalfalık belgem var ayrıyeten lisans makine mühendisliği mezunuyum beni nereye verirler. Sizin dediğiniz insanlar kilolu sınıfındadır belki. Vücut kitle indeksim yüksek maalesef.

Hangisi daha uygunsa kesin bir şey söylemek doğru olmaz çünkü askerlikte mantık yok.