zenthic

Çalışkan
ASRock X870 Steel Legend Wi-Fi anakart uzerine R7 9700X islemcim var.

2 gün önce normal bir sekilde YouTube'da video izlerken ekran dondu. Kasaya o an bakmak aklima gelmedi, klasik restart attim.

Sistem aciliyor ama ekran gelmiyor ve klavye mouse ekipmanlarin isiklari yanmiyor. Biraz arastirmadan sonra ASRock'un globalde cogu kullanicinin ayni sorunu yasadigini, bu sorunun cozulmedi icinde ASRock'un yeni bir BIOS surumu getirdigini soyluyorlar. Ben guncelleme yapmama rağmen hatayi cozdmedim. Hala CPU LED'i yaniyor ve bu sefer DRAM uyari isigi da eklendi.

İnşallah islemcim falan yanmamistir, baktigin zaman gozle herhangi bir yanik falan gorunmuyor. Koku falanda yok. Bilgisi olan yardimci olursa cok sevinirim.
RAM; Corsair dominator Titanium X2 16 ( 32 GB )

Dosya Ekleri

• IMG_2181.webp
    IMG_2181.webp
    2,2 MB · Görüntüleme: 51
  • IMG_2187.webp
    IMG_2187.webp
    2,2 MB · Görüntüleme: 55
Anakartı sadece 3 vida ile tutturmuşsunuz garibime gitti o yüzden sordum.

Donanımsal bir sorun olabilir, önce anakartın işlemci soket pinlerini ve işlemci yüzeyindeki pin noktalarını kontrol etmek lazım.

Donanımsal bir sorun olabilir, önce anakartın işlemci soket pinlerini ve işlemci yüzeyindeki pin noktalarını kontrol etmek lazım.
Hayir o resimde sökmüştüm anakarti o yuzden oyle :)

Ve kart daha yeni hepsini kontrol ettim pinlerde de sorun yok cpu da da