Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.

dixtuel

Uzman
Merhaba, arkadaşım ASUS anakartlı hazır sistem aldı. Windows 11 Pro vardı içinde benchmark uygulamaları falan kuruluydu.
Windows 10 kurmak istediği için BIOS'a girmesini söyledim tarif ettim vs. normal BIOS tuşuyla denediğinde siyah ekranda kalıyordu PC, reset atıyordu düzeliyordu. Windows içinden girmesini söyledim ve şimdi PC açılmıyor, klavye ve fareye güç gitmiyor vs. BIOS pilini sökmesini beklemesini söyledim. Yapmamız gereken bir şey var mı yoksa sistemi aldığımız yere yazıp gerimi gönderelim?

Çözüm
BIOS pili + RAM'leri komple söküp sistemi çalıştırınca klavyeye fareye güç geldi. Daha sonrasında tek RAM tekrar dene 2. RAM tekrar dene ve en son BIOS pilini takıp toparladığımızda çalıştı. Anlamadığım tek şey RAM'leri ilk başta BIOS pili takılıyken tak çıkar yapmayı denemiştik ve çalışmamıştı. (EXPO'yu yeniden açtık bir sorun çıkmadı)
BIOS pili + RAM'leri komple söküp sistemi çalıştırınca klavyeye fareye güç geldi. Daha sonrasında tek RAM tekrar dene 2. RAM tekrar dene ve en son BIOS pilini takıp toparladığımızda çalıştı. Anlamadığım tek şey RAM'leri ilk başta BIOS pili takılıyken tak çıkar yapmayı denemiştik ve çalışmamıştı. (EXPO'yu yeniden açtık bir sorun çıkmadı)

Çözüm