EmirhanRadicus

Üstün
Makaleler
1
ASUS B450M-K II anakart kullanıyorum. Anakartın üzerinde, muhtemelen estetik olsun diye yerleştirilmiş, PCIe girişinin yanında ve en sol tarafta bulunan, sadece turuncu renkte yanabilen şerit bir LED ışık var. Bilgisayar açıkken bu ışıklar doğal olarak yanıyor. Ancak bilgisayarı kapattığımda da yanmaya devam ediyor. Ama asıl olay:

PSU fişini çeksem bile bu ışık 5-10 dakikada bir kendi kendine yanıp sönüyor. Herhangi bir yerden elektrik alması mümkün değil gibi ama yine de yanıyor ve bu durum beni biraz korkutuyor.

BIOS üzerinden bu ışığı devre dışı bırakabildiğimi biliyorum, ama mesele ışığın rahatsız edici olması değil. Güç tamamen kesilmişken bile aktif olması kafamı kurcalıyor. İnternette benzer bir durum yaşayan kimseye de rastlayamadım.

Zamanında, statik elektrik birikmesi yüzünden asla stabil çalışmayan bir anakart kullanmıştım. Bu yüzden ana sistemlerimden birinde benzer bir sorunun tekrar başıma gelmesinden korkuyorum.

Son düzenleyen: Moderatör:
Bende de bilgisayar kapalı olsa bile ethernet kablosunun ucundaki led ışığı yanıp sönüyor ikide bir. Eğer rahatsız ediyorsa fişten çekin bilgisayarı ve bilgisayarı başlatmak için kullandığınız düğmeye basılı tutun 10 saniye falan o ışık gidene kadar ya da. Işığın fiş çekiliyken bile yanıp sönmesinin sebebi büyük ihtimal BIOS pilinden. Eğer fiş çekiliyken başlatma düğmesine basılı tutarsanız içindeki gücü boşaltarak tamamen kapalı olmasını sağlarsınız.