MentorL

Uzman
Selam. Geçtiğimzi haftalarda parçalarını ayrı ayrı alarak (işlemci ayrı, ekran kartı ayrı, PSU kasa, RAM vs ayrı ayrı) bir sistem toplmaya çalıştım.

Ürünler elime geçti sonra toparladım kasaya kurdum ilk gücü verdim sorunsuz bütün RGB'ler fanlar vs çalıştılar dönmeye başladılar. Ancak şöyle bir sorun vardı. Ekrana görüntü gelmiyor. Power butonundna kapatıyorum. Tekrar açıyorum, 2. veya 3. denemede sistem açılıyor ama bu sefer de boot etmemiş FreeDOS AMI ekranı geliyor oradan BIOS'a giriş yapıp bootladığımda giriyor.

Sistemi ilk topladığımda çok eski bir PSU kullanıyordum 600W'lık. Sorunun bundan kaynaklanabileceğini düşünüp yeni bir PSU alıp bugün itibari ile o PSU ile olan kasaya kurulumu yaptım ancak sorun hala devam etmekte. Sorunun neden kaynaklandığını bir türlü bulamadım. Yardımınıza ihtiyacım var.

Sitem bileşenleri.
AMD Ryzen 5 7600X.
ASUS GeForce 4070 Super 12 GB
Corsair Vengeance DDR5 2x16 6000MHz CL36 EXPO.
ASUS Prime A620M-K
Bir de yeni 750W GameForce PSU.

Yardımınızı bekliyorum.

Son düzenleyen: Moderatör:
GameForce ilk defa duydum. Ve ben bir şeyi ilk defa duyuyorsam genelde iyi olmuyor. Neyse yine de hemen sorunu güç kaynağına bağlamayalım.

Öncesinde bir BIOS güncellemesi yapalım. AMD sistemlerde BIOS güncellemesi en önemli noktalardan bir tanesi. BIOS’u son sürümü güncelleyip tekrar dener misiniz?

Evet BIOS'u güncellemiştim şimdi tekrar kontrol ettim anakartın sitesinde en son güncellenen BIOS ver. 3024 şu an kurulu. Anakarttan kaynaklı bir sorun olabilir mi diye düşünmeye başladım. Bir de öncesinde RAM'lerin slotlarını değiştirip denemek geldi. Bun işe yarar mı bilemiyorum.

PSU'yu yanlış yazmışım markası Gamepower mış.

GameForce ilk defa duydum. Ve ben bir şeyi ilk defa duyuyorsam genelde iyi olmuyor. Neyse yine de hemen sorunu güç kaynağına bağlamayalım.

Öncesinde bir BIOS güncellemesi yapalım. AMD sistemlerde BIOS güncellemesi en önemli noktalardan bir tanesi. BIOS'u son sürümü güncelleyip tekrar dener misiniz?

Son düzenleyen: Moderatör: