PC Uzmanı

Başarılı
ASUS ROG PG27UCDM monitörüm kafayı yedi. Piksel temizleme işlemine tıkladıktan sonra yaklaşık 6 dakika geçti ve ardından ekranda tuhaf renkler belirmeye başladı. Bu görüntü bir türlü gitmiyor. Mouse hareket etmiyor, monitörün arkasındaki tuşlar da tepki vermiyor. Bugün ne tür PC arızası varsa hepsi beni buldu.

Linki bırakıyorum:

Vay arkadaş. Bugün bütün problemler gerçekten seni buldu. Şanssızlık.
Benim görüşüm monitörün bozuk olma ihtimali. Panel belki de ısınınca sorun çıkarıyor. Çünkü hatırladığım kadarıyla sen monitörden çıt çıt sesler geldiğini de söylemiştin. Bence bu normal bir şey değil.

Son düzenleme:
Vay arkadaş. Bugün bütün problemler gerçekten seni buldu. Şanssızlık.
Benim görüşüm monitörün bozuk olma ihtimali. Panel belki de ısınınca sorun çıkarıyor. Çünkü hatırladığım kadarıyla sen monitörden çıt çıt sesler geldiğini de söylemiştin. Bence bu normal bir şey değil.

Hocam nerelerdeydiniz gözümüz yollarda kaldı ya :) harbiden şanssızlık ya evet olabilir ısınınca da oluyor olabilir ve evet bence de monitör bozuk ya o çıt çıt sesini de videoya alacağım birazdan. Linki bu hocam çatırdamanın

Son düzenleme:
Hocam nerelerdeydiniz gözümüz yollarda kaldı ya :) harbiden şanssızlık ya evet olabilir ısınınca da oluyor olabilir ve evet bence de monitör bozuk ya o çıt çıt sesini de videoya alacağım birazdan. Linki bu hocam çatırdamanın

İş güç yoğunuz :) videodan çok anlayamadım ama tamamen varsayım olarak konuşuyorum, panel içerisindeki elektrik ile ilgili bir sorun olabilir ya. Olur ya böyle çıt çıt ses gelir bir şeyi bozuktur ama çalışır öylede, aynı o hissi verdi. :D benim 10-15 yıl önce bir tane TN panel ASUS monitörüm vardı.

Hatta monitör içerisinde G-Sync modülüde vardı. O monitörümü hatırlattı bana bu ses, aynı çıt çıt sesi geliyordu ve zaman geçtikçe bir gün G-Sync modülü yandı, ekranın alt kısmı boydan boya karardı. Ama o şekilde kullanabiliyordum.

İş güç yoğunuz :) videodan çok anlayamadım ama tamamen varsayım olarak konuşuyorum, panel içerisindeki elektrik ile ilgili bir sorun olabilir ya. Olur ya böyle çıt çıt ses gelir bir şeyi bozuktur ama çalışır öylede, aynı o hissi verdi. :D benim 10-15 yıl önce bir tane TN panel ASUS monitörüm vardı.

Hatta monitör içerisinde G-Sync modülüde vardı. O monitörümü hatırlattı bana bu ses, aynı çıt çıt sesi geliyordu ve zaman geçtikçe bir gün G-Sync modülü yandı, ekranın alt kısmı boydan boya karardı. Ama o şekilde kullanabiliyordum.

Allah kolaylık versin hocam sanki sigorta iner gibi bir ses yani değişik bende bilemedim ya 😂 bir de variable Refresh rate kısmında sadece Adaptive Sync var normalde FreeSync Premium Pro da olması gerekir G-SYNC de hiçbiri destekli kısmında yazmıyor.

Allah kolaylık versin hocam sanki sigorta iner gibi bir ses yani değişik bende bilemedim ya 😂 bir de variable Refresh rate kısmında sadece Adaptive Sync var normalde FreeSync Premium Pro da olması gerekir G-Sync de hiçbiri destekli kısmında yazmıyor.

Teşekkür ederim. Senin monitöründe G-Sync resmi sitede, resmi olarak desteği olmadığı görünüyor. Yani listede hiç çıkmıyor.
Aynı şekilde AMD resmi sitede listelenmiş ama sürücü olarak resmi sertifika desteği yok. Mesela senin 32inc modelde resmi sürücü desteği ve sertifika tarihi var.
OSD menüsünde OLED titreşim önleyici açık ise kapatır mısın?

111.webp

22222.webp

Teşekkür ederim. Senin monitöründe G-Sync resmi sitede, resmi olarak desteği olmadığı görünüyor. Yani listede hiç çıkmıyor.
Aynı şekilde AMD resmi sitede listelenmiş ama sürücü olarak resmi sertifika desteği yok. Mesela senin 32inc modelde resmi sürücü desteği ve sertifika tarihi var.
OSD menüsünde OLED titreşim önleyici açık ise kapatır mısın?

Eki Görüntüle 166999

Eki Görüntüle 167000

Bendeki 27 inçti hocam. OLED titreşim önleyiciyi hiç kullanmadım gereksiz bulduğum için.

Bendeki 27 inçti hocam. OLED titreşim önleyiciyi hiç kullanmadım gereksiz bulduğum için.

Evet. 27 inc olanda zaten destek yok görünüyor. Attığım fotoğraftaki senin model değil mi? PG27UCDM.
Ama resmi desteği olmaması, problem demek değil ve ileriki sürücü güncellemelerinde resmi desteği zaten alacaktır.

Evet. 27 inc olanda zaten destek yok görünüyor. Attığım fotoğraftaki senin model değil mi? PG27UCDM.
Ama resmi desteği olmaması, problem demek değil ve ileriki sürücü güncellemelerinde resmi desteği zaten alacaktır.

Evet doğrudur hocam dediğiniz gibi belki güncellemeyle alır.

Eski konu farkındayım ancak ayni sorunu bende yaşıyorum. Aynı modeli kullaniyorum ve 30 dakikadan fazladır ekranda dediginiz gibi renkler cikiyor, monitör hiç tepki vermiyor. Siz ne yaptınız veya nasıl düzelttiniz? (ilk defa böyle oluyor normalde en fazla 4 veya 5 dakikadan fazla surmezdi)