Çözüldü ASUS ROG RTX 5080 ekran kartın fanları durmaksızın dönüyor

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.
"Ekran kartını söküp PCI-e hatlarını temizleyiniz. Hem yuvayı hem de ekran kartı üzerinde olan kısmı temizleyip tekrar bakınız. Riser kablo kullanıyorsanız sökünüz."

Ki konuya yazılırken 48k olmuş. Riser %99 hatalı veriye sebep oluyor görünüyor.

@Hamza Ensar Sağlam bekliyorum sonucu hocam. Hadi bakalım.

NVIDIA App üzerinden fan ayarını manuele aldıysanız, en düşük yükte (boşta) %30 olarak fan çalıştıracaktır. Oradan müdahalede bulunduysanız otomatik seçeneğine almanız gerekli. Ekran kartı fan hızı için ilk alınan değer App üzerinde girilen değerdir. Kanımca orada problem. PCI errror değerleriniz yüksek kabaca ve kesin olmamakla birlikte 4800 gibi bir değer olsa sıkıntı yok diyebilirdim. Riser kullandığınızı belirtmişsiniz onu çıkartmanız ve tekrar değerleri izlemeniz sağlıklı olacaktır. Yine değişen bir şey yoksa PCI-e slot hızını gen4 olarak manuel seçiniz. (ekran kartı için gen 4 seçiniz. SSD gen5 destekli ise o kalsın etkilemiyor)

Son düzenleyen: Moderatör:
32'de sabit 10 dakikadır.

@Hamza Ensar Sağlam, 30-32 normal değerler.
GPU veriyolu hızını yüke göre devamlı değiştirdiği için bu sayı artıyor. Sistem boşta olduğunda, ufak işler yapıldığında artıyor genel olarak.

Çok daha kısa sürede +100-200 hata alırsanız o zaman bir sorun var demektir.

@Hamza Ensar Sağlam, sorununun çözülmesine sevindim, riser işi daha sonraya artık.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…