Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.

Nokia 6070

Becerikli
Kurulum sırasında internet istediği için çevrimdışı kurulum yaptıran kodu CMD'den yazdım ve kurulum bitti. Anakarta Wi-Fi antenini de bağladım, bilgisayarı yeniden başlattım, ağ ayarlarını sıfırladım hala Wi-Fi açamıyorum. Ağ sürücüsü Realtek Gaming 2.GbE Family Controller sürümü 1.0.0.14. eski diye sitesine baktım ama direkt olarak dosya değil de yönetim programı gibi seçenekler var sanki anlayamadım. Wi-Fi kullanabilmek için hangi yolu izlemeliyim?

Son düzenleme:
Çözüm
Sürücüsü kurulu olmasa bile Wi-Fi'ın donanım olarak aygıt yöneticisinde görünmesi gerekiyor, sizde Bluetooth var ama Wi-Fi görünmüyor, Wi-Fi arızası olsa Bluetooth da görünmez diye düşünüyorum.

Windows kurulumunuyla alakalı bir sorun olma ihtimali düşük ama yeni bir ISO indirip tekrar bir kurulum yapıp deneyin.
Ben Wi-Fi çalıştırana kadar 10 GB'a yakın internet bitirdim telefondan, tüm Windows güncellemelerini de yapın muhakkak. Eksik kalmasın. Oda önemli. Bendeki Wi-Fi ve Realtek resimlerini paylaştım bakın isterseniz, sizde de öyle mi?

Dosya Ekleri

• Ekran görüntüsü 2025-07-05 201032.webp
    Ekran görüntüsü 2025-07-05 201032.webp
    4,2 KB · Görüntüleme: 91
  • Ekran görüntüsü 2025-07-05 201105.webp
    Ekran görüntüsü 2025-07-05 201105.webp
    7,3 KB · Görüntüleme: 90
Ben Wi-Fi çalıştırana kadar 10 GB'a yakın internet bitirdim telefondan, tüm Windows güncellemelerini de yapın muhakkak. Eksik kalmasın. Oda önemli. Bendeki Wi-Fi ve Realtek resimlerini paylaştım bakın isterseniz, sizde de öyle mi?
MediaTek gizli olarak görünüyordu şu an hiç listede yok :( Ağ kısmında diğerleri aynı. Ses için donanım takılı değil benim ve AI araçlarını kurmadım.

MediaTek gizli olarak görünüyordu şu an hiç listede yok :( ağ kısmında diğerleri aynı. Ses için donanım takılı değil benim ve AI araçlarını kurmadım.

İşte Allah ne verdiyse kurun, az önce paylaşmıştım ya konuda o şekilde. Resimde ki Artics 7+ ve USB 2.0 onlar benim donanımlarım, onu dikkate almayın. Onun dışında her şeyi kurun.

Hesapsız kurulum için kod giriyorsunuz ya, o problem çıkarmasın işletim sisteminde?
Vallahi ona ek bu gri market olan yerlerden lisans aldım. Ondan bile olabilir diye ikinci kurulumda girmedim sadece internetsiz kurulum için kod girdim. Artık hiçbir şekilde çözemezsem tableti bağlayıp o adımı internetle geçeceğim tabi tanırsa. Yıllardır Ubuntu kullanıyordum kurulumda ister WiFi/kablo bağlantısı seç istersen düz devam edip sonradan güncellemeri yap her şey tıkırında çalışırken Windows'ta bu şekil uğraşmam bezdirdi.

Şöyle yapacağız, Wi-Fi sürücüsünü belleğin içine atın, kurulum için diskleri seçme ekranında sürücü yükle deyip belleğin içindeki Wi-Fi sürücüsünü seçin, onu yüklesin sonra kurulum esnasında Wi-Fi çalışırsa bağlanıp internet ile kuruluma devam edin.

Şöyle yapacağız, Wi-Fi sürücüsünü belleğin içine atın, kurulum için diskleri seçme ekranında sürücü yükle deyip belleğin içindeki Wi-Fi sürücüsünü seçin, onu yüklesin sonra kurulum esnasında Wi-Fi çalışırsa bağlanıp internet ile kuruluma devam edin.
WiFi en üstte çıkan MTX'li olanı USB'ye attım. Disk ekranında dediğiniz gibi seçtim yalnız anlamadığım uyumlu değil gibi çünkü alttaki tiki kaldırınca görünüyor listedekiler. E listenin de tam olarak hangisini uygulayacağımı bilmeden birini seçtim kurulumdan sonra sürpriz yine WiFi yok. Bakalım aynı güncellemeri tekrar yapacağım. İnterneti tabletten kullandım kurulumda hiçbir artısı yok bence güncelleştirmeler çıktı ve yaptı evet onun dışında hep Windows ürünleri tanıtımı.

WiFi çıkmadı ama o Ethernet ekranı da çıkmadı full tableti bağladığım için. Tam Ubuntu yüklemeleri gibi olmuş.
-----
Ekleme: Tam bunu yazarken Realtek Windows Update'le WiFi görüyorum. Yine kaybolmasa bari. 😅

Son mesajımı cumartesi yazdım ertesi günü WiFi yine yok oldu. Yine sabır çekip İngilizce iso kurdum onda da garip bir durum Türkçe iso kurunca boot etmiyor bazen. Neyse sabah tableti bağladım internet gerektirdiği kısımda soldan install drivers deyip MediaTek sürücülerini kurdum. Daha kurulum ekranında WiFi bağlandı bu sefer akşama kadar kaç tane güncelleme yaptım Armoury Crate, Windows Update. (Ek 2 tane isteğe bağlı güncelleme çıkıyordu tarihleri 2017 falandı yapmadım öncekilerden farklı olarak) Asus anakart sayfasından da bilerek kurmadım çalışıyor diye. Ertesi günü (yani bugün pazartesi sabahı) açtım bizim WiFi simgesi yine yerinde yok. Akşam artık doğru sürücüyü bulmak için uğraşacağım net bir çözümü yok gibi. Yabancı forumlarda, Reddit'te burada sizlerin dediği çözümlerden ötesine gitmemiş kimse.

Yani anlayamıyorum hangi sürücü olacak? Mediatek kurunca her şey tamam görünüp siliniyor. Asus, Realtek başlıklı ve sürüm numaralandırma sistemi farklı olanlara bakacağım. Aşağıdan başlayıp yukarıya doğru gideceğim artık.

@Recep Baltaş'ın dediği gibi bu Mediatek sorunlu o zaman. Belki sonrasında net çözüme ulaşır ve yayınlanır diye her yaptığımı kaydetmeye çalışıyorum.

Dosya Ekleri

• IMG_20250705_231158.webp
    IMG_20250705_231158.webp
    810 KB · Görüntüleme: 70
Son düzenleme:
Benim çözümüm %100 kesin çözüm değildi. Ben deneme, yanılma yöntemiyle o şekilde aktif edebilmiştim. Herhangi bir araştırma yapmamıştım. Sorun çözmeyi seviyorum genel olarak. Bende kaybolma sorunu yoktu, bende her şeyi kurmadan devreye girmeme problemi vardı. Tüm anakart markalarının, Gigabyte markasını örnek alması gerekli. Adamlar çözmüş bunu. ASUS'ta bakalım yeni modellerinde, bunu örnek alacak mı?

@Eagles,
Benim çözümüm %100 kesin çözüm değildi. Ben deneme, yanılma yöntemiyle o şekilde aktif edebilmiştim. Herhangi bir araştırma yapmamıştım. Sorun çözmeyi seviyorum genel olarak. Bende kaybolma sorunu yoktu, bende her şeyi kurmadan devreye girmeme problemi vardı. Tüm anakart markalarının, Gigabyte markasını örnek alması gerekli. Adamlar çözmüş bunu. ASUS'ta bakalım yeni modellerinde, bunu örnek alacak mı?

Öneriler için teşekkür ederim. Ben yine de her yazılanı uyguladım neredeyse olmadı diye sizlere sitemim yok kendimin ilk bilgisayarı o yüzden bir yılgınlık yaşadım. Sabah olmayan WiFi akşam şimdi açtım "sihirli" bir biçimde geri gelmiş. Buna anlam vermek zor işte.