Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Hayır seveni sever sevmeyeni saygı duyar. Kendisine bağlı.

Atatürk'ü seven birisi olarak söylüyorum ki olmamalı. Burası özgür bir ülke ve herkesin farklı kişiler hakkında farklı düşünceleri olabilir. Herkesin zorunda olduğu şey saygı duymaktır.

Sevmeyenler genelde aşırı islamcılar oluyor. Sevmeli, sevmiyorsa kesinlikle saygı duyması lazım.

Öyle bir şey olmasına gerek yok, Mustafa Kemal Atatürk'ün kimsenin sevgisine ihtiyacı yok. Bir kişiyi birine zorla sevdirirsen aslında o kişi içten içe o şeyi/kişiyi sevmez ve tam tersi öfkesi körüklenir, daha da nefret etmeye başlar. Din buna bir örnek mesela, genellikle çocukluk zamanlarından beri din üzerinden baskılanan kişiler gelecekte ateist oluyorlar ve dinden nefret etmeye başlıyorlar. Ki bu çok doğal bir durum.

Ha, Atatürk'ü sevmeyen adamı ben de sevmem o ayrı mesele.

Hayır seveni sever sevmeyeni saygı duyar. Kendisine bağlı.
Hayır, seviyorum ancak çok saçma bir fikir, Atatürk kendisine bile normal insanım diyor, herkes sevmek zorunda değil.
Sevmemem için bir neden yok. Neden sevmeyeyim?
Peki neden sevmiyorlar?

Öyle bir şey olmasına gerek yok, Mustafa Kemal Atatürk'ün kimsenin sevgisine ihtiyacı yok. Bir kişiyi birine zorla sevdirirsen aslında o kişi içten içe o şeyi/kişiyi sevmez ve tam tersi öfkesi körüklenir, daha da nefret etmeye başlar. Din buna bir örnek mesela, genellikle çocukluk zamanlarından beri din üzerinden baskılanan kişiler gelecekte ateist oluyorlar ve dinden nefret etmeye başlıyorlar. Ki bu çok doğal bir durum.

Ha, Atatürk'ü sevmeyen adamı ben de sevmem o ayrı mesele.
Öyle değil hocam Atatürk'ü kötülüyorlar o anlamda demeye çalıştım ama neden sevmesinler ki anlam veremiyorum.

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.