Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Son düzenleyen: Moderatör:
Kimseyi zorla bir şeyi sevmeye zorlayamazsın. Sevmeyen sevmeyebilir. Hatta bana kalırsa saygı duymak bile zorunda değil. Ancak yaptıklarını kabul etmeli ve yanlış tarihçilikle onu kötülemeye kalkmamalı. Kötü bir niyeti olmadığı ve bunu eyleme dökmediği sürece bir sıkıntı yok.

Zorla sevgi nefrete dönüşür. Ben seviyorum. Herkes sevmek zorunda olmasa da kesinlikle saygı duymak zorundalar. Şu an bu konuyu tartışıyorsak bile bu Mustafa Kemal Atatürk sayesinde olduğunu kabul etmek lazım.

Sevmeyenlerin fikrini sorduğunuzda genelde aldığınız cevaplar bellidir. Ya fesli, sakallı kişileri "atası" bellemiş oluyorlar veya gerçekten düzgün tarih okumuyor olurlar. İlla karşı tarafa karşı bir çıkarları oluyor sekmedi hiç, sekeceğini de düşünmüyorum. Herkes zorla sevecek diye bir şey yok ama yani saygı duyulacak biri ise neden sevmiyorsun :LOL:. Adamın yaptıkları fikirleri ile bağlantılı zaten. Yani nesini sevmiyorsun? Sevmiyorum ama yaptıklarına saygı duyuyorum lafı o yüzden bana toplumda bazılarının silemeyeceklerini anladıkları için farklı empoze etme çalışması geliyor şahsen. Samsun'a çıkışı mı sevmiyorsun, Lozan'ı mı sevmiyorsun (Bu da büyük kıstastır, genelde İsmet Paşamı sevmezler "saygı" duyanlar), yoksa daha kötüsü cumhuriyeti getirdi diye mi sevmiyorsun da adamı sözde "saygı" duyuyorsun?

Yani şahsen benim çevremdeki herkes Atatürkçü çok şükür. Tabii kalanları zorlayamam ama fikirlerim bunlar.

Kimse kimseyi sevmek veya saygı duymak zorunda değil. Atatürk dünya tarihinin gördüğü en büyük dehalardan biridir ve Cumhuriyetimizin kurucusudur. Sevmeyin, saygı duymayın veya küfür edin fark etmez. Atatürk'ün değeri bunlarla ölçülemez.

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.