Durum
Mesaj gönderimine kapalı.

sbbo

Yetkin
Yer
Windhelm
Peygamberler bu dünyadan göç ettikten sonra kendilerini büyük alim olarak iddia edenler mezhep kurmuş ve İslam coğrafyasının birbirlerini yemesini sağlamışlardır. Şu an hâlâ bu durum devam etmektedir. Arap coğrafyasının ahlakı hiçbir zaman olmamıştır. Fakat bu ahlaksızların artıkları ülkemizde mevcut ve Ateist, Deist görüşte olan kişilere düşmanca davranmaktadırlar. Ateist ve Deistlerin ahlaksız olduğunu iddia etmektedirler fakat bu kişilerin Ateist, Deist olma sebeplerinin altında yatan şey gene bu ahlaksızlardır. Bu ahlaksızlar "Ben Ateist olsaydım suç işlerdim, tecavüz ederdim." gibi laflar kullanmaktadırlar. Bu lafı kullananlar zaten ahlaklarını belli etmektedirler. Bir insanın iyi ve ahlaklı olması için din sahibi olması ya da tanrıyı tanıması gibi bir kuralı yoktur. Ahlak, karakterli insanlarda bulunan bir özelliktir.

Not: Müslümanım.

Son düzenleyen: Moderatör:
Peygamberler bu dünyadan göç ettikten sonra kendilerini büyük alim olarak iddia edenler mezhep kurmuş ve İslam coğrafyasının birbirlerini yemesini sağlamışlardır. Şu an hâlâ bu durum devam etmektedir. Arap coğrafyasının ahlakı hiçbir zaman olmamıştır. Fakat bu ahlaksızların artıkları ülkemizde mevcut ve Ateist, Deist görüşte olan kişilere düşmanca davranmaktadırlar. Ateist ve Deistlerin ahlaksız olduğunu iddia etmektedirler fakat bu kişilerin Ateist, Deist olma sebeplerinin altında yatan şey gene bu ahlaksızlardır. Bu ahlaksızlar "Ben Ateist olsaydım suç işlerdim, tecavüz ederdim." gibi laflar kullanmaktadırlar. Bu lafı kullananlar zaten ahlaklarını belli etmektedirler. Bir insanın iyi ve ahlaklı olması için din sahibi olması ya da tanrıyı tanıması gibi bir kuralı yoktur. Ahlak, karakterli insanlarda bulunan bir özelliktir.

Müslüman bir birey olarak katılıyorum.

Ateistim ama ateist olsam da, olmasam da dediklerini yüzde yüz haklı buluyorum.

Bende deistim fakat "İslam" geldiği dönemde ve tabii şimdi bile bazı insanlar için gerekli. Bunu pek dillendirmek istemiyorum fakat "insan" tanrı yolundan çıkmış bir canlıdır esasen ve ne yapacağını normalde bilmemektir ve bu insanların fazla sıkıntı çıkarmadan uyum içinde yaşamaları ve yine sıkıntısız hayata veda etmeleri gerekmektedir.
Bunun olması için bir yol gösterici mutlaka şartmış. Bunu normalde bir insan yapabiliyorsa bana göre "dinlere" ihtiyacı yoktur.
İslam'ı kabul edip "ahlaksızlık" yapanlar esasen dine inanmamaktadırlar. Ve aslında gerçekten "dine" inanılmaz zira dini özelde İslam dinini insan "icat" etmiştir. Fakat tanrıyı işaret ederek insanların inanması sağlanmıştır (en azından ona çalışılmış)
Bana göre halen "boşluğa" düşen insan halen çok fazla ve bu intihara bile neden olabilir? En basiti bizler doğal canlı olarak "öleceğimizi" bilmemiz gerekiyordu. Bu net olarak yaratıcıya "yol göstermekti"

Ahlaklı olmak için dinlere inanmak gerekmez. Zira bir Ateistte ahlaklı olabilir. Ama bir Ateist bu ahlakı temellendiremez.

Dindarların, "ahlâk" kelimesini ağzına alması kadar komik başka bir şey daha var mı acaba?

Burada "Bir dindar ahlâksızdır." ya da "Bir dindar her haltı yer." demiyorum. Bir dindarın ahlâkını kendisi değil, iman ettiği dinin kuralları belirler.

Yani;

A dininde adam öldürmenin ahlâksız bir eylem olmadığını varsayalım. O halde A dinine inanan bir dindar, doğal olarak adam öldürme eylemini kendisi gerçekleştirmese bile ahlâksız olarak kabul edemez.

Sözüm ona, benimle aynı vicdana ve bazı ahlâki normlara sahip bir dindarın, bana ahlâkı temellendirmesi absürt geliyor.

Peygamberlerin vefatından sonra kurulan mezhepler, İslam coğrafyasında ayrışma ve çatışmalara yol açtı. Arap coğrafyasındaki ahlaki çöküşün etkileri ülkemizde de görülüyor. Ateist ve Deistlere düşmanca davranan ahlaksızlar, bu görüşlerin artmasına sebep oluyor. Ahlak, din veya tanrı inancından bağımsız olarak karakterli insanlarda bulunur.

Gerçek müslümanlar isteseler de ahlâklı olamazlar. 6 yaşındaki çocukla evlenmek, köleliğin meşru olması temel ahlâksızlıklarına örnek olarak gösterilebilir.

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.