Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Ulan bu başlı başına sorunlu, ruh hastalığı tamamen. Bunu nasıl burada açıkça söylüyorsun? Sana göre pedofili ahlaksızlık değil çünkü sana göre objektif bir ahlak yok. Böyle rezil kepaze bir iş mi olur? Şunları bir yerde söyleme, vallahi vururlar seni :D Ne söylediğinden haberin yok. Kendi evrensel ahlakını yaratamazsın, başkası senin ahlak anlayışını neden kabul etsin birader? Dalga mı geçiyorsun?
Evet, aklından zorun olduğu kesinleştiği göre konuşacak bir şey kalmadı. Ne diyeyim geçmiş olsun.

Papağan gibi tekrarlamaya devam et. Hatta aynaya bak, kendi yansımanı görünce de devam edebilirsin. 🤣😂

Evet, aklından zorun olduğu kesinleştiği göre konuşacak bir şey kalmadı. Ne diyeyim geçmiş olsun.

Papağan gibi tekrarlamaya devam et. Hatta aynaya bak, kendi yansımanı görünce de devam edebilirsin. 🤣😂
Zerre olgunluk taşıyan bir insan yok mu şu kategoride ya, kimlerle muhatap oluyoruz. Şu mesajın seviyesine bak. İlkokul laf dalaşı yapıyorsun resmen.

Zerre olgunluk taşıyan bir insan yok mu şu kategoride ya, kimlerle muhatap oluyoruz. Şu mesajın seviyesine bak. İlkokul laf dalaşı yapıyorsun resmen.
Kusura bakma da elimden gelen bir şey yok. Hani karşımdaki bir argüman sunmuyor ve sadece papağan gibi tekrar ediyor. Cevabını veriyorum ve cevabını verdiğim sorunun içindeki suç eylemini değiştirip yine aynı soruyu soruyor.

Şimdi kendini yerime koy ve düşün diyeyceğim de bir dindarda o özellik ne arasın.

Yaptığın sadece kulaklarını tıkayıp, bağırarak şarkı söylemekten ibaret. Benim de sinirlerim bozuldu kusura bakmazsan. 🤣

Kusura bakma da elimden gelen bir şey yok. Hani karşımdaki bir argüman sunmuyor ve sadece papağan gibi tekrar ediyor. Cevabını veriyorum ve cevabını verdiğim sorunun içindeki suç eylemini değiştirip yine aynı soruyu soruyor.

Şimdi kendini yerime koy ve düşün diyeyceğim de bir dindarda o özellik ne arasın.

Yaptığın sadece kulaklarını tıkayıp, bağırarak şarkı söylemekten ibaret. Benim de sinirlerim bozuldu kusura bakmazsan. 🤣
İlkokul çocuğuna anlatır gibi anlatmalıyım galiba. Son kez senin kendi içindeki çelişkilerini anlatıp bırakıyorum tartışmayı. Zira daha okuduğunu anlayamayacak kapasitede insanlarla tartışıp zamanımı daha fazla boşa harcamak istemiyorum. Gerçekten olgun, bu işlerde mürekkep yutmuş arkadaşlar varsa onlarla tartışırım.

Birisinin eşyasını, tabi ki de kendi çıkarlarım doğrultusunda çalmayacağım. Senin imanının esası da benden farklı değildir. Sen de "Allah böyle istedi." diye yapıyorsun. Yani Allah senden adam öldürmeni istese, öldüreceksin. İşte bu, bir ahlaki kural oluşturamaz.
Burada ahlak olgusunun evrensel olamayacağını ve insanların pragmatizm yoluyla, yani kendine yapılmasını istemediğin şeyi başkasına yapma anlayışını benimsediğini söylüyorsun. Dolaylı olarak aynı zamanda ahlak anlayışının öznel, yani herkese göre değişebilen bir olgu olduğunu iddia ediyorsun.
Birader, aklından zorun mu var? Evet, diyoruz ya. Neyini anlamıyorsun? Ortada bir objektif ahlak olmadığı için var olanı korumak için, kendi evrensel ahlakımızı yaratıyoruz.
Daha sonra burada ''kendi evrensel ahlakını'' yaratmaya çalıştığını söylüyorsun. Anladın mı kendi fikirlerin arasındaki çelişkiyi? Sana göre iyi, başkasına göre kötü ise yani sana göre ahlaklı bir davranış, başkasına göre ahlaksız ise toplumsal hukuk oluşturulamaz. İnsanlara yaptığı eylemlerden ötürü ceza veremezsin. İnsanlara ceza vermek için, toplum içindeki herkesin aynı ahlak anlayışını sahiplenmesi gerekiyor. Anlatabiliyor muyum bunu sana kardeşim? Anlıyor musun? Daha önceki forumda da aynı kafada ilerliyordun, insanı çileden çıkartıyordun. Sana bir şey anlatmak için konuyu çok fazla basitleştirmek, çocuğa anlatır gibi anlatmak gerekiyor.

@Platon ne söylediğinden bağımsız olarak, bu kadar yüce bir filozofun ismini kullanıcı adın yapıp da, bu kadar yakışıksız ve düşük seviyeli bir bilinçle konuşuyor olman gerçekten beni rahatsız etti. Mesajların göz tırmalıyor. Kendine gel istersen.

@Platon ne söylediğinden bağımsız olarak, bu kadar yüce bir filozofun ismini kullanıcı adın yapıp da, bu kadar yakışıksız ve düşük seviyeli bir bilinçle konuşuyor olman gerçekten beni rahatsız etti. Mesajların göz tırmalıyor. Kendine gel istersen.
Hangi söylediğim yanlış dostum, alıntılarsan ben de görmüş olurum seninle beraber. Söylediklerim mi, üslup mu? Üslup ise muhatabına göre. Bu arkadaş konusunda daha önce tecrübeliyim zaten. Söylediklerim ise alıntıla, felsefi olarak eleştirini getir tartışırız.
Yani kusura bakma da, tutup bana bıyık altı geri zekalı diyen adama oturup da güzellikle konuşamam, zannediyorum sen de konuşmazsın.

Son düzenleme:
Hangi söylediğim yanlış dostum, alıntılarsan ben de görmüş olurum seninle beraber. Söylediklerim mi, üslup mu? Üslup ise muhatabına göre. Bu arkadaş konusunda daha önce tecrübeliyim zaten. Söylediklerim ise alıntıla, felsefi olarak eleştirini getir tartışırız.
Yani kusura bakma da, tutup bana bıyık altı geri zekalı diyen adama oturup da güzellikle konuşamam, zannediyorum sen de konuşmazsın.
Mesaj başında belirttiğim gibi, söylediğinden bağımsız. Dediğin yanlış veya doğru olsun, böyle bir anlatım tarzıyla kendini alçaltıyorsun.

Karşındaki anlayacak kapasiteden yoksunsa tartışmayı kes ve kendini düşürme. Eğer sana musallat olurlarsa da onları sadece fikrinin değil, zikrinin de asaletiyle yen.

Bu şekilde hem adını aldığın filozofu gülünç konuma düşürüyorsun hem de felsefeden alabileceğin zevki tamamen basit seviye bir köpek kavgasına çeviriyorsun.

Eğer sen karşındakinden üstünsen ama bu kadar çirkin konuşuyorsan, o zaman sen karşındakinden daha acınası biri olup çıkmışsın demektir.

Cennete gidince burada yasaklanan her şeyi sınırsızca yapacağı hevesiyle dindar olanlardan çok daha ahlaklılar. En azından ödül vaadi ya da cezalandırılma korkusuyla güdülmüyorlar, içlerinden iyi şeyler yapmak geldiği için yapıyorlar. Kimin gerçekten ahlaklı ve iyi, kimin aslında ahlaksız olup da -mış gibi davrandığı ortada.

@Platon

Burada ahlak olgusunun evrensel olamayacağını ve insanların pragmatizm yoluyla, yani kendine yapılmasını istemediğin şeyi başkasına yapma anlayışını benimsediğini söylüyorsun. Dolaylı olarak aynı zamanda ahlak anlayışının öznel, yani herkese göre değişebilen bir olgu olduğunu iddia ediyorsun.
Daha sonra burada ''kendi evrensel ahlakını'' yaratmaya çalıştığını söylüyorsun. Anladın mı kendi fikirlerin arasındaki çelişkiyi?
Dur sana biraz mantık öğreteyim. Çünkü ben sıkılmaya başladım. Kardeş Payı'nda Oğuzhan'la kavga eden kasiyere bağlayacağım birazdan.

Şimdi, mantığın dört ilkesi vardır. Özdeşlik, Üçüncü Halin İmkansızlığı, Yeterli Neden ve Çelişmezlik ilkeleri

Bu dört ilke birlerini destekleyecek şekilde var olurlar. Yani bir şekilde birbirleriyle zıt düşememe zorunluluğu vardır. Hani ismini kullandığın filozof var ya, kendisi Pisagor ile birlikte bu ilkelere uyacak şekilde Tanrı fikri ortaya atmışlardır. Pisagor matematiği kullanmıştır, Platon ise ideaları..

Tekrar mantığa dönecek olursak, çelişki yaratacak durumun oluşması için bir şeyin hem kendisi hem de başkası olması zorunluluğu vardır Çelişmezlik ilkesine göre. Yani;

"Ortada nesnel bir ahlak yok." söylemine bakarsak, Müslümanın Allah'ına iman etmeyen biri için makul bir söylemdir. Nitekim, Müslüman olmayanların inancına iman etmemek de Müslüman için makuldür. Müslüman olan için benim fikrim doğru sizin ki yanlış, Müslüman olmayan içinse benim fikrim doğru senin ki yanlış. Ne olmuş oldu? Bu seferde Üçüncü Halin İmkansızlığı ilkesi, Çelişmezlik ilkesini destekledi.

"Kendine yapılmasını istemediğin şeyi başkasına yapma." söylemine bakarsak, Müslümanın Allah'ına iman etmeyen biri için makul bir söylemdir. Peki neden makul bir söylemdir? Kişi, elde ettiği bilgiyi mantık ilkelerine dayandırarak "Ortada nesnel bir ahlak yok." fikrini elde etmiş ve kendi ahlakını inşa etme durumunda kalmıştır.

Peki "Kendine yapılmasını istemediğin şeyi başkasına yapma." söylemi, "Ortada nesnel bir ahlak yok." ile çelişir mi? "Ortada nesnel bir ahlak yok." söylemini ele alırsak, çelişmesi için öznel ahlakın yerine nesnel ahlak bulundurması zorunluluğu vardır. "Kendine yapılmasını istemediğin şeyi başkasına yapma." söylemi, içinde nesnel ahlak bulundurur mu? Bir şeyin, kendime yapılmasını istemiyorsam, başkasına yapılmasını istemiyorumdur. Burada durumu karşılayan benimdir. Sen ise kendine yapılmasını isteyebilirsin, burada durumu karşılayanda sensindir. Yani ortada nesnel değil, öznel bir ahlak vardır.

Çelişmezlik ilkesine göre öznel olan bir durum, öznel olan başka bir durum ile çelişmez.

Sana göre iyi, başkasına göre kötü ise yani sana göre ahlaklı bir davranış, başkasına göre ahlaksız ise toplumsal hukuk oluşturulamaz. İnsanlara yaptığı eylemlerden ötürü ceza veremezsin. İnsanlara ceza vermek için, toplum içindeki herkesin aynı ahlak anlayışını sahiplenmesi gerekiyor. Anlatabiliyor muyum bunu sana kardeşim? Anlıyor musun?
BAK YİNE TEKRARLIYORUM. ON KERE AYNI SORUYU SORDUN VE BEN DE ON KERE AYNI CEVABI VERDİM. VE HÂLÂ AYNI ŞEYİ ZIRVALIYIP DURUYORSUN.

Nesnel bir ahlakın olmadığını savunurken, evet, başkası da benim ahlakımı kabul etmeyebilir. Çünkü ortada nesnel bir ahlak yok ve onunda kendi ahlakını yaratma durumu vardır. Bak ne oldu? Yine Çelişmezlik ilkesine ve mantığa göre çelişmedik.

Diyorum ki, benim ahlakımı kabul etmeyebilir ama çoğunluğun iyiliği için ben zor kullanarak adam öldürmek isteyen, hırsızlık yapmak isteyen, tecavüz etmek isteyen birisine cezalar vererek uyma konusunda ikna ediyorum.

Sen kendi fikirlerin arasında o kadar kör olmuşsun ki, şu an ki olanı bile görmüyorsun. Peki şu an ki olan ne? Senin şeriat hukukuna karşı, batının hukuku.. Peki batının hukuku neye dayanıyor birader? Batının hukuku gökten mi indi? Batının hukuku da fikirlere ve deneyimlere dayanıyor. Sen sanıyor musun ki, batı da tecavüzcü, hırsız, ırkçı, pedofili yok?

Gözünü seveyim, önce mantığı öğren, sonra gel tartışmaya gir.

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.