- Makaleler
- 1
Audi A6'da böyle bir şey var mı?
2022 model var bizde, ama uzun yolda denerim diye düşündüm. İnternette aradım, yok galiba. Belki araba bilgin vardır diye konusunu açmak istedim.Eski modellerinde olduğunu zannetmiyorum. Hatta galiba tüm A6'larda yok diye biliyorum.
2022 model var bizde ama uzun yolda denerim diye düşündüm. İnternette aradım, yok galiba. Belki araba bilgin vardır diye konusunu açmak istedim.
Hocam, 'dinlenmeye ihtiyacınız var' dediğini sürerken görmüştüm. Fakat sağa çekme özelliğini o kadar denememiştim, direksiyondan da tam olarak uzaklaşmamıştım. Acaba bu özellik bunda da var mı diye merak ettim. Yine de araştırmanız için teşekkür ederim.Merhaba. Videoda gördüğünüz olay, sürücünün uykulu veya dikkatsiz olması halinde elini direksiyondan çekmesi ardından kısa bir süre sonra araba bunu tespit eder ve tabiri caizse sürücüyü uyandırmak adına uyarı yollar.
Audi'de bu videodaki Taycan gibi olmasa da "Rest recommendation" adı ile geçen bir ayar var. Bu ayarı açınca belirli hızlar arasındaki aktivitenize göre sizin dikkatsiz veya uykulu olduğunuzu düşünüp ekrana "Rest recommended" yani "Dinlenmeniz önerilir" yazan bir uyarı gösterir ve ses çıkartır.
Tüm modellerde mevcut mu bilinmez fakat A8 D4 kasada olduğu örnek videodan anlaşılıyor.
Kaynak
Eki Görüntüle 108146
Hocam, şu an videosunu bulamadım ama bir araba markasının sağ sinyali verip dörtlüleri yakarak sağa çektiği bir videoyu izlemiştim. Ancak şu an elimde değil. Bu arada, dediğiniz gibi, ortada durması da sıkıntı ama bence en düşük hasarı durduğu yerde alır. Hareket halindeyken bir yere girerse daha büyük sıkıntı olabilir.Çoğu arabada bu özellik farklı şekillerde tepki veriyor anlaşılan. Skoda araçlarda da sürücüde hareketsizlik tespit edince yine alarm şeklinde uyarıyor.
Videoda araç sağa çekmiyor ayrıca, yolun ortasında duruyor. Hangisi daha kötü bilemedim, uyuklarken hareket etmek mi, otobanda yolun ortasında durmak mı?