xLeomessi

Becerikli
  • R7 9700X
  • B850 Aorus Elite WiFi 7
  • PNY 5070 Ti Epic RGB
  • Kingston 16x2 6000 MHz CL30
  • Enermax DFX1200 W
Merhaba, sistemim bu şekilde. 4 gün önce PC’yi açtım ve fanların RGB’leri yanmıyordu, CPU ışığı kırmızı yanıyordu fakat görüntü geliyordu, PC’yi kullanabiliyordum. Ondan sonra Reddit’te gördüğüm bir postta yazılım hatası olduğunu gördüm ve bir dosya indirip sorunu çözdüm. Dün yine aynı problem oldu fakat bu sefer görüntü gelmedi. Fişi kapatıp açtım ve düzeldi. (Reset atamıyorum veya PC’yi güç tuşundan kapatamıyorum bu arada.)

Şimdi eve geldim, açtım ve yine aynı problem var. Sorun nedir, ben ne yapacağım?

17581268963587346365916378344823.webp

Son düzenleyen: Moderatör:
  • R7 9700X
  • B850 Aorus Elite Wi-Fi 7
  • PNY 5070 Ti Epic RGB
  • Kingston 16x2 6000 MHz CL30
  • Enermax DFX1200W
Merhaba, sistemim bu şekilde. 4 gün önce PC'yi açtım ve fanların RGB'leri yanmıyordu, CPU ışığı kırmızı yanıyordu fakat görüntü geliyordu, PC'yi kullanabiliyordum. Ondan sonra Reddit'te gördüğüm bir postta yazılım hatası olduğunu gördüm ve bir dosya indirip sorunu çözdüm. Dün yine aynı problem oldu fakat bu sefer görüntü gelmedi. Fişi kapatıp açtım ve düzeldi. (Reset atamıyorum veya PC'yi güç tuşundan kapatamıyorum bu arada.)

Şimdi eve geldim, açtım ve yine aynı problem var. Sorun nedir, ben ne yapacağım?

Eki Görüntüle 185748

RAM'leri kontrol eder misin? Mümkünse üstten biraz baskı uygula.

RAM'leri kontrol eder misin? Mümkünse üstten biraz baskı uygula.
Dediğini yapmak için kasayı açtım ve şok oldum. Cpu güç girisine taktığım kablo çıkmıştı.
Muhtemelen şu an görüntü alamama nedenim oydu, çünkü takınca problem düzeldi.
Fakat rgb ve cpu Led problemi devam ediyor.
Sanırım gcc ile alakalı bir sorun bu, fakat onu silersem rgbleri nasil kontrol edeceğim ve anakartin driverlerine bir etkisi olacak mı? Napabilirim hocam.

Dediğini yapmak için kasayı açtım ve şok oldum. Cpu güç girisine taktığım kablo çıkmıştı.
Muhtemelen şu an görüntü alamama nedenim oydu, çünkü takınca problem düzeldi.
Fakat rgb ve cpu Led problemi devam ediyor.
Sanırım gcc ile alakalı bir sorun bu, fakat onu silersem rgbleri nasil kontrol edeceğim ve anakartin driverlerine bir etkisi olacak mı? Napabilirim hocam.
Fanların RGB kablosu nereye bağlı?

Son düzenleme:
Anakartta başka ARGB portu varsa ona takmayı dene veya anakartlarda bazen RGB Switch'i gibi bir şey oluyor. O kapalıysada yanmaz. Öyle bir şey yoksada anakartın uygulamasından açık olup olmadığını kontrol et.
Yok hocam bu sorun anakarttaki Yazılımsal bir sorun, şimdi yine o dosyayı indirirdim yine düzeldi. Ama geçici bir çözüm, gigabyte control centeri silsem bir problem yaşar mıyım?

Yok hocam bu sorun anakarttaki Yazılımsal bir sorun, şimdi yine o dosyayı indirirdim yine düzeldi. Ama geçici bir çözüm, gigabyte control centeri silsem bir problem yaşar mıyım?
RGB için mod efekt vesaire kullanıyor musun yoksa statik olarak mı kullanıyorsun, OpenRGB kullanabilirsin portable sürümünü, yönetici olarak açarsan RAM dahil çoğu RGB'yi görüyor. Ben o şekilde kullanıyorum, bir denersin olmazsa. @xLeomessi GCC bug yapıyorsa.

Hayır yaşamazsın muhtemelen. CPU ışığı hala yanıyor mu?

Hayir hocam, hem RGB'ler düzeldi hem CPU ışığı düzeldi. Reddit'te aynı bu sorunu yaşayan birinden gördüm bu çözümü ve o arkadad gcc yazılımını kaldırın dünyanın en iğrenç yazılımı falan yazmış. Görüntü alamama problemim kablonun çıkmasıymış, nasıl çıkmış anlamadim vallahi Allah'tan işlemciye bir şey olmadı.

RGB için mod efekt vesaire kullanıyor musun yoksa statik olarak mı kullanıyorsun, openrgb kullanabilirsin portable sürümünü, yönetici olarak açarsan RAM dahil çoğu RGB'yi görüyor. Ben o şekilde kullanıyorum, bir denersin olmazsa. @xLeomessi gcc bug yapıyorsa.

Statik beyaz yapmıştım hocam gcc üzerinden, bir de ekran kartı için PNY sitesinden bir RGB kontrolcusu indirmiştim.